Världen är vår, vad de än sa

2017-05-31
08:56:00
 
Godmorgon. Nu får ni ett till sådant här "morgon-inlägg" med photo booth-bilder, ni börjar bli vana vid det, right? Idag har jag bara en lektion, muntligt nationella i matte (:))))). Efter det ska jag hem till Angelika och plugga med henne för att sedan vara med när hon fixar naglarna. Jag vill också ha fina naglar, omöjligt för mig att ha det naturligt, för att jag bara drar av de, pillar bort nagellacket och ett av mina säkerhetsbeteenden när min sociala ångest tickar in är att bita på naglarna. Aja, någon annan gång kanske. Juste, ni borde följa @toraomejasbloppis på Instagram, Mejpisen och jag säljer kläder där som vi inte använder längre, aldrig har använt, vuxit ur och så vidare. Ta er en kik vetja, billigt som tusan. Nu måste jag snart kila. Pyss<3 Ni är bra. 

Jag utan dig, Håkan.

2017-05-29
23:12:27
Nyheten om att Håkan, efter rullande åska (hans turné denna sommar) ska ta paus från rampluset, slog mig precis. Bokstavligt talat slog mig. Meja skickade det till mig för två timmar sedan ungefär, jag ringde upp henne på en gång, pratade, svor, la på, började gråta. Jag vet att det finns de som säger att det var det här de väntade på, att en paus från Håkan var väntat. Jag har väl också förstått det innerst inne, men jag har inte velat förstå att det är sant och därför inte tänkt på det. Jag vet att det bara är en paus, jag vet att han inte lägger av helt, men jag blir ändå så himla ledsen, och jag ska inte göra mina känslor mindre än vad de är, för känslor är liksom känslor och de ska en ta på allvar, jag kan inte hjälpa att jag känner det jag känner. 
Under de senaste åren har Håkan kommit och betyda väldigt mycket för mig. Han är en kloss i mig som lagar mig när jag mår dåligt, som gör mig gladare när jag är glad, som bygger på alla mina känslor och som sätter ord på det som jag känner men inte kan förklara själv. Håkan har lagat mig i flera år och vad är jag utan Håkan? Vem är jag och vad är mina känslor under denna paus? Hans musik finns kvar, allt är kvar, men det är ändå inte samma sak. Säg att jag överreagerar men jag bryr mig inte, Håkan är allt för mig. 
Han får mig att fortsätta. När mörkret kommer och allt gör ont. Han vet vilken dy jag varit i. 
 
 
Båt på hav utan vind i segel. 
Vad vore jag utan dig? 

Känn dig inte skyldig om du mötte mig där

2017-05-29
08:21:00
 
Idag är jag så trött att mina ögon är rödsprängda, vilket syns på bilderna. Jag sov extremt dåligt inatt, vaknade varannan timme och svettades för att solen står på mitt rum hela dagarna. Kanske också för att jag gick upp sent igår morse. Troligtvis en blandning. Nu lyssnar jag på Håkan, dricker kaffe ur min muminmugg och tänker att jag är stressad som fan men glad ändå. Jag älskar mitt gullbergs kaj paradis förresten, inser det nu. Håkan-fans förstår vad jag pratar om;). Ha en trevlig måndag. Hörs! 
 
 

Bultar känns gömmer

2017-05-28
22:41:39
Du är så fin. 
Ingen är fin. 
Vad är fin?
Alla är fina. 
Du är så fin. 
Hjärtat känns som solen. 
Bränner och går bakom moln ibland. 
Gömmer sig. 
Och glöder. 
Och känns. 
Och bultar. 
 
Du är så fin. 
Bultar känns och gömmer. 

Henrik Berggren och dagar i Skärgården

2017-05-28
18:05:00
 
Min Kristihimelsfärd-helg har varit så fin. Den började i onsdags kväll då jag var och såg Henrik på Gröna Lund. Henrik som efter flera år av tystnad har kommit tillbaka och hade turnépremiär på Gröna Lund. Vi köade i ungefär sex timmar och stod sedan längst fram vid Kravallstaketet. Det var en så fin och bra konsert, med både nya låtar blandat med många fina gamla Broder Daniel-låtar. Att få höra Shoreline live av självaste Henrik Berggren finns det inte mycket som slår. Åh rysningar, jag älskar konserter. Se Henrik någon gång i sommar om ni får chansen. Så jävla bra och fint. 
 
 
På torsdagsmorgonen, dagen efter Henrik åkte Meja och jag ut till hennes landställe. 
 
 
Där vi ägnade dagarna åt att sova, äta, måla, läsa, vissa av oss badade (inte jag;)), cykla, äta glass och sådant trevligt och land-igt. 
 
 
Kolla mys och fint. 
 
 
Jag behövde nog de här dagarna, känner det i hela kroppen. Att vara med Meja och liksom bara vara. Tack för den här helgen min fina Mejp<3 

om en helg och existentiell ångest

2017-05-22
08:15:00
 
Hej från er alldeles egen känslobubbla, dvs jag. Här har ni två små bilder från min lille helg, den har varit fin. I fredags behövde jag prioritera både mitt fysiska och psykiska mående och stannade hemma från Thomas Stenströms konsert på grönan (segt, men det var nog rätt). I lördags var jag med Meja och Stina och det var jättemysigt. I går, söndag, var jag och åt brunch med Elli, Angelika och Sofia och sedan gick vi runt i gamla stan och bara degade. Fin helg, trots att min existentiella ångest har tickat på som aldrig förr. Tankar som "vad ska jag göra med mitt liv?" "borde jag ändra på mig själv för att folk ska tycka om mig?" "tänk om alla bara låtsas vilja vara med mig, tänk om jag är jättetråkig" "tänk om jag blir arbets- och bostadslös när jag blir stor, vad tar jag mig till då?", har slagit mig många gånger. Vad gör man med sådana tankar? Den sortens ångest är nog ganska ny för mig, eller jag har börjat bejaka den på ett annat sätt den senaste tiden, liksom insett att det är existentiell ångest. Vad gör man med den?? Jag är nog en ganska bekräftelsesökande och krävande människa att vara med, tror att mina kompisar kan enas om det, eller? Jag behöver bekräftelse för att fungera och för att inte tvivla så dant på mig själv. Kan ju omöjligt vara ensam om det i alla fall, man är aldrig ensam i en känsla, även om det ibland känns så, det vet ni va? Nu måste jag äta upp min yoghurt, dricka upp mitt kaffe och sedan gå till bussen. Puss på er, ha en fin måndag.

Samma salt på kinderna

2017-05-21
00:04:02
Only you av Joshua Radin. 
Samma låt som jag grät till för tre år sedan. 
Samma känslor som kommer tillbaka, 
och i det inser jag vilken skillnad det är. 
På då och nu. 
På jag då och jag nu. 
Jag är gladare oftare nu, 
jag mår bättre nu. 
Även om jag fortfarande har en skörhet i mig. 
En skörhet som gör att jag känner så mycket hela tiden. 
En skörhet som kastar mig mellan känslor. 
En skörhet som får mig att känna mig fel. 
En skörhet som får mig att känna att jag inte är värd att älska. 
 
Samma salt på kinderna som för tre år sedan, 
samma ångest. 
Jag då och jag nu är olika, men jag är alltid jag, längst inne. 
 
Jag är värd att älska, 
jag är inte fel,
men min skörhet säger mig ibland motsatsen. 
 
Only you av Joshua Radin. 
Samma låt som då, samma känslor som då. 
Nu. 
 

godmorgon lördag

2017-05-20
13:02:49
 
Godmorgon godingar! Jag ska snart åka in till stan, men tänkte bara säga hej till er först. Hoppas att ni mår fint och har en bra helg. Ni är bra, puss. 

dikt eller något sådant

2017-05-18
21:53:00
Jag förstår inte livet 
tänker jag ibland.
Kaffe på morgonen, 
sol i ögonen 
som får mig
att tveka. 
 
Jag förstår inte känslor, 
tänker jag ibland.
Jag vet inte, 
jag vet så lite. 
Nästan ingenting. 
 
Jag vill förstå hur du känner,
när du tänker på mig. 
Jag vill förstå hur jag är 
i andras ögon. 
Jag vill veta. 
Jag vet så lite. 
 
Morgonkaffe, sol. 
Som får mig att tveka. 
Egentligen förstår nog ingen, 
sig på livet.
Vad är det att förstå? 
 
Gör bara det bästa av det. 
Det finns ingen som du, ingen som jag. Min vän. 

kvällsro

2017-05-17
21:11:00
 
Det är kväll igen, det blir ju alltid det. Varje dag blir det kväll. Så går det runt så, hela tiden. Fint på något sätt, och konstigt. Väldigt konstigt. Jag dricker "kvällsro-te", "töntigt", sa Hulda när jag hällde upp det. Kanske håller med henne. 
Jag har precis tvättat bort mitt smink och nu sitter jag och skriver på en sak. Lyssnar på Henrik Berggren också, tycker väldigt mycket om honom, beundrar honom och tycker att han är en bra person att se upp till. Imorgon ska det bli 20 grader i Stockholm och om det är någon av er som mitt i denna hets om att det snart är sommar, har ångest eller känner oro och ängslan över det så vill jag bara säga att du inte är ensam. Jag tycker inte så mycket om sommar då jag kopplar det till olika saker, det var värre förr men sommaren har många gånger fått mig att må så dåligt, så du är inte ensam om du inte gillar värmen så mycket som alla andra. Vem har bestämt vilket väder som är "bra" och vilket som inte är det? Tänkte skriva ett längre inlägg om det någon gång, för det kanske låter lite diffust när jag bara snackar löst om det här. Nu har ni fått lite kvällstankar över en kopp te med mig. Ville bara säga gokväll, hoppas att ni mår bra. Puss. 

Filmtips: Kyss mig

2017-05-17
18:49:19
 
Idag har jag varit hemma från skolan, jag har sovit, duschat, pluggat, ätit, kollat på Gilmore Girls och kollat på film. Jag kollar inte på film så ofta då jag har rätt svårt att koncentrera mig på en och samma sak så länge. Idag var jag dock på filmhumör och det är det jag tänkte skriva lite om idag, den filmen jag såg. 
 
 
Jag kollade runt lite på Netflix, sökte på internet och sådant för att hitta en bra film. Till slut blev det denna. Kyss mig heter den, och handlar om Mia, en kvinna som bor i Stockholm, är gift med en man vid namn Tim som hon inom snar framtid ska gifta sig med. 
 
 
Mias pappa fyller år och har födelsedagsfest, Mia och Tim åker dit för att fira Mias pappa men också berätta för alla att de är förlovade. 
 
 
Där träffar Mia hennes pappas flickväns dotter, Frida. 
 
 
Frida och Mia klickar och de blir snabbt förälskade i varandra. 
 
 
Sedan handlar filmen om deras hemliga kärlek, om hur de försöker dölja den så länge det går och hur folk runtomkring reagerar när de till slut upptäcker hur det ligger till. Hur ska föräldrarna reagera när deras barn plötsligt är kära i varandra? Och hur ska Frida och Mias partners ta det, att de är otrogna? 
 
 
Det är en bra och fin film. Den är inte det bästa jag sett, men jag gillar den och tycker att ni borde se den om ni har tid över någon gång. 
 
 
Puss. 

för få ord

2017-05-16
17:52:00
Det finns känslor jag känner. 
Tankar jag tänker. 
Som drar igenom mig likt en kylande blixt. 
Som finns i mig och tynger mig, eller gör mig glad, eller inget av det.
Saker som bara är, som bara finns, hänger med mig och byggs på varandra
i mitt huvud och i min kropp. 
 
Jag vill kunna formulera det jag känner och tänker till fina meningar,
men det går inte alltid.
Jag kan inte få ner på papper hur det ibland känns i mig. 
Jag kan inte formulera meningar om hur det är i mig, för det bara är och
jag vet inte hur jag ska kunna göra något annat av de känslorna och tankarna. 
Från just känslor, till meningar.
 
Det finns många känslor och sinnen. 
För få ord för att kunna beskriva de. 
Det finns mycket, men jag saknar orden. 
 
Skrift är mitt främsta intresse och jag är bra på det,
men ibland går det bara inte. Ibland försöker jag skriva ner saker,
men det blir inget man förstår sig på. 
 
Vissa saker går bara att känna och tänka, inte förklara.

tittar bort och låtsas som det regnar

2017-05-15
19:41:52
 
Måndag måndag, jag började kvart över ett idag och min dag har varit chill. Slutade fyra och när jag kom hem åt jag mellis som ni ser på bilderna, pluggade och nu har jag precis ätit middag. Jag har nog inte så mycket mer att säga idag. Hoppas att ni mår bra. Puss o kram! 
 

Drömmer mig bort

2017-05-12
17:30:00
 
 
Ibland drömmer jag mig bort. Jag vet att allt tvungetvis inte är bättre någon annanstans, att luften inte alltid är lättare att andas på andra platser, men ibland drömmer jag mig bort ändå. Till platser jag har varit på och tyckt mycket om, till platser jag aldrig sett men vill uppleva. Ibland drömmer jag mig bort. 
 
 

där är det sommar men här inne är det höst

2017-05-12
10:09:00
 
Äntligen är jag tillbaka på banan igen. Jag har, som ni vet, varit sjuk lite hela veckan och haft världens förkylning, men idag mår jag äntligen bättre och det är så skönt, fytusan vad underskattat det är att vara frisk. Jag har en lång sovmorgon och bara två lektioner idag så det är en bra dag att komma tillbaka på, en lugn dag,  i och med att jag fortfarande är lite småkrasslig. Jag vakande med ångest imorse och när jag gick på toa såg jag att jag hade fått mens under natten, men det är fredag, jag lyssnar på Monica Z och är äntligen frisk, så jag mår bra. Hur mår ni? Nu ska jag äta upp min frukost som idag består av två avokadomackor, en kopp kaffe och ett glas iste med isbitar i, så gott. Puss på er och ha en fin dag. 

Målarterapi

2017-05-11
18:38:00
Nu när jag har varit hemma och sjuk i tre dagar så har jag ägnat mycket tid åt att måla, när jag har orkat göra annat än att ligga i sängen och sova så har jag dragit fram vattenfärg, vatten, penslar och målat. Jag är inte speciellt bra på att måla, men jag älskar den där känslan av att fokusera på något fullt ut och lägga andra saker åt sidan en stund. Att sätta på bra musik, ha fönstret öppet på vid gavel och måla- det kan nästan ha lite av en terapeftisk verkan på mig faktiskt. 
 
 
Puss. 

Att alla klyschor stämmer, stämmer

2017-05-11
16:00:02
Jag tror att jag har en väldigt skev bild av välmående, jag har insett det mer och mer under den senaste tiden. Att jag har en bild av att vara lycklig som är väldigt svart på vitt. Att i den stunden man slutar må dåligt och blir allt mer stabil, då blir man lycklig, och så bara fortsätter det så. Som att det ska komma en dag då min ångest försvinner och jag känner mig lycklig varenda sekund. Ibland när jag inte har haft ångest på en hel dag, eller några dagar, kan jag tänka att "wow nu kanske den försvann, nu kanske jag börjar må bra", men så kommer ångesten krypandes och jag ger upp den tanken.
Ju mer jag har tänkt på det där, desto mer har jag insett att det inte alls är så, mitt mående fungerar inte så. Jag kommer nog aldrig sluta ha ångest, det kommer komma en dag då jag inser att jag inte alls har lika mycket ångest längre, eller då jag har kommit underfund med hur jag ska hantera den på bästa sätt. Jag ska se till att den dagen kommer, men jag kommer alltid vara en tänkandes, skör person, med ångest. 
Jag kommer alltid att vara en person med ångest, men det ska aldrig få bli min identidet, "hon med ångest", jag är ibland så rädd att det är det folk ska tänka på när de tänker på mig, ångest. 
Jag har mer och mer börjat inse att jag inte är perfekt, det är världens jäkla klyscha men det är ju så. Jag har mina dåliga vanor och egenskaper. Jag biter på naglarna, är lättirriterad, är ofta osäker på mig själv, skjuter ofta upp saker, tror ofta att folk tycker illa om mig, blir lätt avundsjuk och svartsjuk och så vidare. Jag har högar med grejer under min säng för att slippa städa och mina skrivbordslådor är fulla med olika papper, mappar, böcker och så vidare, som jag aldrig orkar rensa bland. Jag äter mejerier trots att det gör ont i mig att tänka på att jag stödjer en industri som äcklar mig när jag äter min yoghurt på morgonen. Jag har glas ståendes på mitt rum för att jag inte har orkat gå ner med de och ställa de i diskmaskinen. Jag är nog inte världens bästa vän, det finns säkert saker som mina kompisar stör sig på med mig, för det är just det, alla har brister. 
Jag försöker verkligen släppa lite på tyglarna och låta mig bara få vara. Jag själv ställer så otroligt höga krav på mig själv, att jag måste vara en bra människa som är alla till lags, som är rolig och social och fin och snygg och trevlig. Det är fullkomligt omöjligt ibland. Och det sorgliga är att jag är helt övertygad om att jag inte är ensam om att ställa höga, jobbiga krav på mig själv. 
Jag har fina egenskaper, det vet jag, jag är ibland en jättetrevlig människa, men jag har brister, och det har alla, allt. Jag orkar inte längre hålla på och försöka upprätthålla någon fasad eller sätta den här pressen på mig. Jag orkar inte intala mig själv om att jag måste försöka vara perfekt hela tiden, för det måste jag inte. Trots att jag har personer i min omgivning som jag ser som perfekta, vänner som jag tycker så himla mycket om, så är ingen perfekt. Inte heller är jag det. Så nu sumpar jag den tanken en gång för alla. Tack. 
 

paus.

2017-05-09
11:43:00
 
Idag är jag sjuk. Är förkyld och hemma från skolan. Dricker te, lyssnar på den här spellistan, kollar på Toppmäklarna och försöker helt enkelt att kurera mig så mycket jag kan. Hoppas att ni mår fint och inte är sjuka. Puss puss!

jag saknar tålamodet

2017-05-08
13:41:00
Äter klubba och fastnar på Tumblr. 
 
 

En lista om kvällsliga rutiner

2017-05-07
20:05:27
Hittade den här listan på Hannah Ellens blogg. Jag har ett vagt minne någonstans i bakhuvudet om att jag redan har gjort den här listan någon gång men jag vet inte, i sådana fall gör jag den igen. Inte lätt att komma ihåg allt! :) 
 
 
När går du och lägger dig på kvällen?
Jag försöker gå och lägga mig någon gång mellan 21-22, men det är inte ofta jag håller mig till det, så det brukar bli runt 23 någon gång. På vardagar då. På helgerna är det såklart mer olika. 
 
 
Vad är det sista du gör på kvällarna?
Jag skrollar igenom Instagram, Snapchat och allt sådant där, svarar på snaps och släcker sedan lampan. 
 
 
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?
Jag tvättar bort mitt smink, tvättar ansiktet, borstar tänderna och duschar ibland. Så max 30 min skulle jag säga. 
 
Är kvällsfika viktigt?
I min familj äter vi middag ganska sent, aldrig tidigare än klockan sju, så kvällsfika är ingenting jag någonsin har jaft som trasition. Tycker dock att det kan vara lite mysigt att dricka en kopp te, någon chokladbit, frukt eller så på kvällen. 
 
Är du kvällstrött?
Det beror på. Jag är trött lite hela tiden skulle jag säga, hehe. 
 
 
Vad har du för kvällsrutin?
Jag brukar alltid försöka varva ner så mycket som möjligt och göra kvällen mysig, för att den tyvärr har en tendens att ge mig mycket ångest nuförtiden. Min morgonångest har lite bytts ut mot kvällsångest. Jag släcker lampor, tänder brinnande ljus, sätter på musik, kanske läser lite och tar det lugnt. Ofta skriver jag dagbok på kvällen också, det kan vara skönt att sumera dagen och få ur sig saker precis innan en ska sova. 
 
Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Att vara med någon, äta glass, dricka te, ha tända ljus och sitta och snacka. Känslor blir så mycket extra påtagliga när det är mörkt och en är trött tycker jag, så det kan ofta bli rätt givande samtal under den tiden på dygnet. 
 
 
Hur går du klädd på kvällen?
I mina gråa mjukisar och en hoodie, sedan byter jag ju såklart om till pyamas. 
 
Vad är det bästa med kvällen?  
Som sagt så är jag inte så förtjust i kvällar, men det skulle väl kanske kunna vara att en äntligen får gå och lägga sig, det är ju det bästa när en är trött efter en lång dag. 

går och nynnar hela tiden

2017-05-06
13:20:00
 
Godförmiddag. Det är lördag och jag vakande jättesent och äter vattenmelon. Igår var jag på Gröna Lund med Angelika och såg Hov1, det var kul och bra och nu är konsertsommaren igång, det känns så fint. Näst på tur är Thomas Stenström. Ska ni gå på några konserter i sommar? Vilka i så fall?
 
Just nu lyssnar jag på Säkert!, jag älskar hennes musik. Lyssna. Hoppas att det är fint med er och att ni tar hand om er själva. Puss. 
 

allt är så enkelt när man börjar, långa vägar

2017-05-03
18:56:19
Onsdag igen och jag har haft det bra. Det är så soligt ute och jag vet att alla tjatar om det så jag ska inte vara den som är den. Det har i alla fall varit väldigt varmt idag och jag har mått bra, inte just på grund av vädret, det har bara varit en fin dag helt enkelt. Imorse hade jag nationella i engelska och det gick nog inte så bra, jag suger på engelska och blev inte alls nöjd med min text. Nu är det i alla fall gjort så det är ju skönt. Nu vet jag verkligen inte vad jag ska skriva mer, har ingen vidare kreativitet idag verkar det som och det ekar tomt i min hjärna så ni får istället lite bilder på när vi satt i solen på rasten. Kul. Bra. MM. Puss. 
 

Monday moodboard

2017-05-01
22:19:21
 
Idag har jag varit glad. 

Min gråtlåt

2017-05-01
12:06:00
 
Ni vet de där nätterna när en ligger uppe i vargtimmen, vrider sig i sängen, svettas och har ångest enda ut i tåspetsarna? Jag tror att vi alla har en eller flera speciella låtar som vi lyssnar på då. Det här är min sådan, lyssnar alltid på den här när jag känner mig ledsen på kvällen/natten, den får mig att både bli mer känslosam och jag börjar ofta gråta när jag hör den (vilket ofta kan vara skönt). Jag tycker också att det är en väldigt fin låt och jag tycker om den. Tänkte att det kunde vara fint att dela med sig av. Har ni några sådana, riktiga "gråt-låtar"? Puss och kram, ta hand om er. 

RSS 2.0