att vara varken eller

2017-01-31
18:30:55
 
Jag kan ibland känna mig lite maodeprissiv, vilket är ett en i perioder mår jättebra, har jättehög självkänsla, är social och så vidare, för att sedan falla ner till botten och må jättedåligt istället. Att en är liksom antingen eller hela tiden. Jag pratade om det här med en kompis nyss och det är verkligen intressant, hur det kommer sig att det är så. Jag är inte bipolär, för jag har inte perioder då jag gör jättekonstiga saker och perioder då jag är raka motsatsen, gör ingenting förutom att ligga under täcket och vara jätteledsen. Det är bara mina känslor som jag kan känna det här på och som får mig att tro att jag har en släng manodeprissivitit i mig (haha vad konstigt formulerat, men ni förstår nog). Ibland sprudlar jag av ideér och tankar medan jag vissa dagar och stunder inte har ork alls till att skriva, måla, läsa och göra alla de kreativa sakerna som jag egentligen älskar. 
Jag känner verkligen alltid att jag antingen är glad eller ledsen. Antingen är jag supersäker i mig själv och tänker att ingenting kan gå emot mig, och ibland skäms jag över att vara jag och känner att allt jag gör blir fel. Jag är medveten om det här och därför blir det svårt för mig att njuta av riktigt bra stunder i livet, för att jag tänker att jag snart kommer falla tillbaka ner på botten. Det är som att när jag är glad så går jag ständigt och väntar på det där fallet och den där motgången. Det suger. Jag är en känslomänniska, det är väl bara så det är. 
 
För en annan sak som jag också har lagt märke till är att jag påverkas lätt av saker. Minsta lilla grej kan göra mig så ledsen, på samma sätt som att småsaker kan göra mig väldigt glad. Ett exempel är idag när jag satt på tunnelbanan, trött efter en skoldag, hade lite småont i huvudet och så vidare. Så kliver det på en person som börjar prata med en förälder och ett barn som sitter på sätena snett-mittemot hen. Personen börjar prata med de och berättar att hen har stått ute i flera timmar idag och umgåtts med hemlösa personer, och bjudit de på kaffe, te och mackor. Där fylldes jag av lycka ända ut i fingertopparna. Jag tycker att det är så fint och det gjorde mig väldigt glad. 
Ett annat exempel är när jag har varit taggad på att äta en speciell mat till middag, men så är det en annan mat som serveras när jag kommer hem. Då kan jag istället fyllas av negativa och jobbiga känslor. En sådan liten sak kan verkligen göra mig jätteledsen, jag är jättedålig på att hantera när saker ändras i sista minuten eller när jag har förväntat mig något som sedan inte blir. Då blir jag jättebesviken. Därför har jag ett stort behov av att planera mycket och vill alltid ha koll. För att det inte ska uppstå sådana där jobbiga situationer när jag blir besiken eller ledsen för att något inte blir som jag tror. Det känns liksom som att det rinner bläck igenom hela min kropp. Från huvudet och ut i tårna. Förstår ni vad jag menar? Småsaker påverkar mig så mycket. Jag försöker se allt detta från den positiva sidan. Att detta säkert kan göra mig till en mer sympatisk människa, som förstår hur andra känner och kan vara ett stöd för andra, i och med att jag alltid är full av så mycket olika känslor. Även att det är fint att känna mycket, trots att det suger asmycket när en mår som sämst. Hellre detta än att alltid gå runt och känna något mellanting, faktiskt. Skulle dock vilja vara lite mer stabil i mitt humör, för det här har verkligen en tendens att ta all min energi. Hur ser ni på det här? Kan ni känna igen er i något av det jag har skrivit? Jätteintressant att höra andras tankar och upplevelser kring olika saker, tycker jag. Puss<3. 
 

this pussy bites back

2017-01-30
07:08:00
 
Det händer så mycket skit i världen. USA har en president som vill förbjuda abort och som tror att han kan behandla kvinnors kroppar som objekt. En rasistisk, sexistisk, homofobisk, transfobisk och allmänt kränkande människa som inte ens förstår sig på poltitk. Jag blir så äcklad och arg. Och jag vet att jag inte är ensam om att bli arg. Det är bra att vi blir arga, ilska är en kraft som får oss att reagera. Får oss att säga ifrån och stå upp för det vi tror på. Så jävla bra och viktigt. Jag blir så glad av att se dessa bilder, det visar hur många som inte sympatiserar med Donald Trump och att det finns hopp kvar. Antirasister, feminister och allmänt vettiga människor tillsammans är så jävla mycket starkare än äckelrasister, sexister och så vidare. Alltid. 

Skiter i tuben, tar en omväg hem

2017-01-29
17:42:00
 
Söndagskväll, älskade söndag. Näeej. Ännu en helg har passerat och jag blir alltid lika frustrerad över hur snabbt dessa två dagar går. De är över på nolltid. Min helg har varit ganska lugn, eller väldigt lugn (haha, vilket i princip alla mina helger är. Är väl helt enkelt en rätt lugn person). Jag har umgåtts en del med min familj och tidigare idag var jag på brunch med några kompisar. Mys. Denna dag ska få fortsätta i samma lugna mönster, jag tänkte koka en kopp te och sätta mig i sängen för att kolla på någon film eller serie. Blir nog några avsnitt av New Girl, föredrar verkligen serier då jag blir så uttråkad av för långa filmer. Kan inte koncentrera mig på samma sak för länge. Hoppas att ni mår fint och får en bra vecka. Kyss, kram och allt vad det är<3. 

En lista om bilder

2017-01-28
17:21:00
En bild från en plats jag älskar: 
 
Mitt landställe i Skåne. Alltså<333
 
En bild från ett tillfälle då jag kände mig snygg: 
 
Balen i nian. 
 
En bild från då jag kände mig glad: 
 
När jag bodde i en lägenhet i Göteborg med Mejpis och hade det så mysigt. Vi sov och åt och typ ältade Håkan-konserten, men det var så fint. Behöver en likande helg med henne snarast!! 
 
En bild på en bra dag i mitt liv:
 
Var på Markus Krunegård-konsert precis efter detta. Så jäkla fint<3. 
 
En bild på någon jag beundrar: 
 
 Mormor<3. Henne beundrar jag! 
 
En bild på min favoritplats hemma: 
 
Min säng är helt ärligt jäkligt obekväm men jag gillar att sova och gillar den delen av mitt rum. Så det är en bra plats.. haha! Ska köpa en ny säng snarast dock. 
 
En bild på någon jag tycker om
 
Huldis guldis. 
 
En bild på din favoritpryl: 
 
 Min telefon kanske, så svårt att komma på något??
 
En bild på ett oförglömligt ögonblick: 
 
 <333. 
 
En bild på något random: 
 
Sommarpicknick. 
 
En bild på mig när du var ledsen: 
 
 När jag gick i åttan och allt sög. Var så osäker och skör och taskig mot mig själv. 
 
En bild på några du älskar: 
 
Min familj. 
 
En bild på något gott: 
 
Varm choklad!! 
 
En bild från när jag var liten: 
 
Den här bilden är så brutalt gullig och rolig på samma gång, jag orkar inte. Jag i mitten med min lillasyster Hulda framför mig och kusin Sven bredvid. 
 
En bild på mig i en annan stil: 
 
 
Jag kollade igenom min kategori "kläder och stil" för att hitta något. Tycker dock det är så svårt för jag känner inte att jag har någon speciell stil, jag har aldrig känt det. Jag klär mig i det jag tycker är bekvämt och snyggt och bryr mig inte så mycket om att hålla mig inom en stil, det skulle nog mest kännas tråkigt och instängt. Men den här bilden är tagen i åttan och åttan sög som sagt. Även på klädfronten. Jag kunde liksom inte bestämma mig, ena dagen ville jag gå klädd i söta klänningar och tygkasse och dagen efter det prime boots och en väska som den på bilden. Då kändes det nog viktigare att tillhöra en speciell stil, och jag kunde inte bestäma mig för hur jag ville gå klädd. 
 
En favoritaktivitet: 
 
Gå långa promenader med någon eller några och snacka om allt och ingenting. 
 
Puss. 

Monki wanties

2017-01-28
10:45:37
Byxdressen, jeansen, bh:n, jeansjackan, gula over size-tröjan, byxorna
Godmorgon på er! Hur är läget? Med mig är det rätt bra, somnade och vaknade med migrän men efter att ha degat i sängen i några timmar, kollat på New Girl, ätit frukost och druckit kaffe så känns det bättre. Skönt. Har ägnat ett tag åt att kolla kläder på Monkis hemsida, och det finns så mycket fint!! Blir galen på hur bra Monki är, de har så najs kläder. Kolla liksom byxdressen längst upp i vänstra hörnet, vill så gärna ha en liknande. Älskar även deras underkläder, äger inga själv men det ska det bli ändring på. Den gula stora tröjan längst ner ser också så mysig ut. Och allt annat. Måste svänga förbi Monki någon dag. Älskar't. 

Jag har varit i alla städer

2017-01-26
07:16:19
 
Godmorgon på er, jag startar dagen med den här fina låten och passar samtidigt på att önska er en fin torsdag. Ta hand om er. Puss<3

om lycka och att försöka lappa över ångesten

2017-01-24
21:03:58
Jag var hos min kurator i måndags och kom ut därifrån med känslor upp till öronen. Vilket jag alltid gör när jag har pratat med någon på det sättet. Tom och lättad på samma gång. Vi pratade lite om att vi lever i en skev tid där vi hela tiden jämför oss med andra, i allt. Prestationer, utseende, vänner, partners, ALLT. Att vi hela tiden vill nå saker för att uppnå allt som samhället säger åt oss att uppnå. Så är det ju. Det är som att vi har blivit så hjärntvättade att vi tror att vi ska finna lycka i prestationer och materiella ting. Visst kan kortvarig lycka finnas i det men den riktiga lyckan, den som sitter i och undermedvetet får en att fortsätta. Den går nog inte att finna i det materiella och kortvariga. Tror inte jag. 
Jag har tänkt på det där, på hur mycket jag hela tiden kämpar för att uppnå allt som en ska uppnå enligt samhället. Jag vill säga att jag är en självsäker person som inte bryr mig om allt som heter status och krav, jag är självständig till viss del men jag bryr mig faktiskt väldigt mycket om vad andra tycker och tänker om mig och känner mig ofta otillräcklig jämfört med andra. 
Det är som att jag hela tiden har något att uppnå, som att jag aldrig blir nöjd. Jag tänker att allt är en nystart där jag kan nå det jag vill nå. När jag gick i nian ville jag börja gymnasiet och tänkte att då kommer allt ordna sig. Det gjorde det ju inte. Kroppen och psyket hänger med, även in i gymnasiebyggnaden. Jag satte nog väldigt höga krav på hur gymnasiet skulle bli, utifrån vad andra hade sagt och utifrån vad jag hade byggt upp i mitt huvud. Mycket blev som jag ville, jag har träffat jättefina vänner, trivs och tycker liksom om att vara i skolan. Men som jag skrev innan, psyket hänger med. Jag kan inte komma ifrån det, vad jag än gör. Jag kan börja i en ny skola, köpa nytt smink, nya kläder, lära känna nya människor. Men det hänger fortfarande kvar där i magen. Det går inte att smita från sin ångest. 
Jag måste försöka lära mig det. Att hur mycket jag än försöker lappa över min ångest med grejer så finns den alltid kvar där under och kommer någon gång komma fram. Det gäller att finnas i den och acceptera den, istället för att försöka gömma undan den. Lite kvällstankar, min hjärna går verkligen på högvarv vid den här tiden på dygnet. Hoppas att ni förstår och kan ta till er av något av allt detta blaj haha. Puss<3. 

lite av det senaste som jag delat med mig av på instagram

2017-01-23
08:13:58
 
Det här var på nyårsafton och jag var inte så glad men hade i alla fall glittriga strumpor. 
 
 
När Miranda och jag var på Fotografiska. 
 
 
Hej hej! 
 
 
Bästa stadsbibbland. Älskar det biblioteket! 
 
 
Utanför skolan en dag var himlen så fin och Sofia och Angelika var också fina<3. 
 
 
Favoritperson<333. Tycker så mycket om dig Meja! 
 
 
Gammal bild från några somrar sedan, typ 2015 kanske. Men jag la ut den i lördags för den är fin tycker jag. Saknar att vara sådär sommarfräsh. Hahah nej nu skäms jag över mig själv, vem säger ens sommarfräsch?? Ush. Tönt. 
 
@tora_hansson heter jag på Instagram, följ mig rååå. 

20:54

2017-01-22
20:53:00
Är glad. 
Har ätit blåbärspaj mangosorbet pasta soltorkade tomater mandlar morötter. 
Har på mig min största varmaste tröja med polokrage. 
Dricker kaffe och te ur stora koppar. 
Blir ledsen ibland. 
Fasar över måndagsmorgon och ångest i morgontimmen. 
Saknar närhet och bubblig mage. 
Är glad. 
Blir ledsen ibland. 
 
Och sedan fortsätter det sådär. 
Om och om igen. 

vaknar långt före ringvägen, bara jag och plogbilen är vaken. och mina tvivel.

2017-01-22
10:07:00
 
pinterest.se/torablogg - fina sminkningar, coola tatueringar, snygga kläder och annat bra. Det som inspirerar mig.  

Till världens bästa torpis

2017-01-21
20:32:32
 
Hej hej alla toras vänner, ovänner och övriga läsare!!
 
Idag tänkte jag våldgästa hennes blogg och skriva ett litet inlägg här. Det första jag vill säga är att Tora är en utav de finaste och mest omtänksamma peroner jag någonsin har träffat, och även om hon tycker att jag är den äckligaste och lataste hon vet, så hoppas jag att hon orkar stå ut med mig. För jag vet helt ärligt inte hur jag skulle klara mig utan henne. 
 
Jag är inget vidare på att blogga, men (som den bra vännen jag är har jag läst toras blogg och) sett att man tydligen ska skriva vad man har gjort. Så jag tänkte berätta hur Tora och jag har spenderat det senaste dygnet:
 
Vi var båda i skolan hela dagen och trots att det var segt så överlevde vi och träffades efter skolan för att gå och handla mat till middagen. Efter att ha spenderat vad som kändes som en evighet på coop hade vi tillslut handlat allt vi behövde till middagen och gick hem till mig för att äta chips, lyssna på musik och så småning om laga mat. Vi lagade klyftpotatis med quorn-filler och tzatziki. Sen åt vi middag tillsammans och lyssnade på Markus Krunegård. Efteråt somnade tora i soffan och lämnade mig åt mitt öde... men efter ett tag så vaknade hon (som tur är) och kunde hålla mig sällskap igen!! :) vi åt choklad och gick sen och la oss trötta, mätta och utmattade. 
 
Morgonen efter vaknade tora skiiiiittidigt(!!!??) och låg vaken ett tag och höll på med min(!!!) mobil tills jag vaknade. Efter att ha segat i sängen ett tag så gick vi upp och åt frukost. Sen dess har vi inte gjort så mycket mer än att lyssna på musik i sängen och tagit bilder i photobooth. Nu har jag inget mer vettigt att skriva här, men hoppas att ni har en fin dag och att allt är bra med er <3 puss Meja 
 

Mina senaste photo booth-bilder

2017-01-19
21:27:40
 
Huldisen och jag på julafton. Glada med röda läppar osv. 
 
 
Väldigt oklar bild på mig och min lillkusin Pelle. Jag ser läskigt glad ut och han petar i näsan? Söta i alla fall. 
 
 
Hulda igen. 
 
 
Här är jag en söndagseftermiddag när jag satt i köket och målade. Ser verkligen ut som en estetare på denna bild. Borde gå bild och form. Fast näää. 
 
 
Äter lite frukt i sängen. Jadå. 
 
 
Ännu mer frukt i sängen. 
 
 
Angelika och jag var gulliga som ekorrar. 
 
 
Frukt<3333. 

17 januari tvåtusensjutton

2017-01-17
20:21:46
Efter skolan idag åkte jag till Stadsbibblan och lånade en bok om Marie-Antoinette, sedan begav jag mig hem till mormor. Vi har precis ätit middag, jag åt Sushi och det var så himla gott. Nu sitter jag i hennes säng och skriver på en historieuppsats om Marie-Antoinette, därav den lånade boken vilket ni kanske förstår. Jag vet inte vad jag ska skriva mer nu. Så är det ibland. Jag lyssnar på Kent och tar bilder i photo booth när jag tar mina små pluggpauser, så jag kan ju kanske underhålla er med det. Puss. 
 
 

Solen går ner
En värld i guld
Vi lever än, för nattens skull
Mitt blod är rött
Ditt blod är rött
Vår dröm är svart som silver

Månen går upp
Monokrom värld
Ingen kan se våra färger här
Mitt blod är svart
Ditt blod är svart
Vår dröm är svart som silver

 

 

Vi säger samma saker
Försöker hitta nya ord
Men det är alltid samma människor
Som trampar samma gamla jord

Vi ser samma filmer
Skriver likadan musik
Men våra tolkningar av verkligheten
Skiljer sig som natt och dag

 

 

Brinn pengar brinn
Jag lovar du betyder nånting
Du orkar ta dig igenom det här
Du räcker till, så var den du är

Brinn pengar brinn
Jag vet att du är värd någonting
Du är hoppet i ett IQ-fritt land
Du är drömmarna jag drömmer ibland

Visst känns det som att kärleken väntar
Visst känns det som att kärleken väntar

Brinn hjärtat brinn
Du vet du kan förändra allting
Det blåser genom staden i natt
Hör du sanningen, den lät som ett skratt

Brinn hjärtat brinn
Vår fiende är rädd om sitt skinn
Det räcker med en gnista ett bloss
Dom skulle vilja vara som oss

Visst känns det som att kärleken väntar
Visst känns det som att kärleken väntar


söndagslista

2017-01-15
21:29:44
Vad ska du göra idag?
Klockan är 21:14 och det jag ska göra är att välja kläder inför imorgon, borsta tänderna, tvätta ansiktet och sådant och sedan gå och lägga mig. Men idag har jag varit på lägenhetsvisning, pluggat (.."pluggat") med Elli och Angelika, ätit varma mackor till middag och nu gjort lite Yoga. 
 
Vad har varit bäst i veckan?
Att jag har kommit tillbaka till rutinerna (vilket var fett jobbigt och svårt i början) men känns bra nu. Att jag har fått träffa massa vänner som jag inte träffat på hela jullovet och att jag har varit hos en kurator och verkligen tagit tag i min ångest. Är liksom inte själv i känslan, jag har människor bakom mig. Känns liksom bra att inse vilka som stöttar och det känns bra att jag märker mer och mer att en aldrig är ensam i en känsla. Förstår ni vad jag menar? Har även sökt jobb och ansökt om Studdy Buddy vilket får mig att känna mig duktig. 
 
Vad har varit sämst i veckan?
Min ångestattack i tisdags när jag gick raka vägen förbi bussen som jag egentligen skulle åka med och inte kunde ta mig till skolan, det gick inte. Hade även pms och migrän samma dag vilket gjorde det hela ännu jobbigare. 
 
Vad har du sett för filmer?
Jag har inte sett någon film i veckan. Bara serier, New Girl till exempel. Väldigt bra och rolig tycker jag! 
 
 
Vem har du snapchatat med mest?
Angelika aka hästen ;))). 
 
Har du gråtit över något?
I tisdags gräst jag lite hela tiden. 
 
Vad längtar du efter?
Sportlovet när jag ska åka iväg med familjen. Har en sådan inre längtan till att se nya platser och uppleva nya saker. 
 
Vad vill du tipsa om?
Håkan Hellström. Alltsååååe, kan aldrig komma över hur bra han är. Förlåt för tjat om honom men han är allt. 
 
Vilken låt sammankopplar du med den här veckan?
Du är också dum- Hets. 
 
Vilka emojis får sammanfatta den här veckan?
Kaffeemojin, tankebubblan, hjärtat och skrattemojin tror jag. 
 
 
Puss på er och ha en fin vecka. Kärlek!

ja e inge bra men ja håller på o lära mig

2017-01-14
12:25:00
 
Godmorgon, eller goddag kanske jag borde säga nu. Min dag idag kommer att gå ut på en sak: plugga. Jag har jättemycket att göra, stabilt att skolan inte ens har varit igång i en vecka och jag är redan överdröst av läxor. Aja, bara att ta tag i det antar jag. Borde väl sätta igång nu, för snart har dagen sprunit förbi och dag blir kväll och ljus himmel blir svart. Jag ska försöka hinna med en promenad idag också, och kanske läsa lite i boken som ni ser på andra bilden, och lyssna på Panda Da Pandas nya album och ägna mig åt serietittande såklart. Vad ska ni göra idag? Puss. 

fredag och fotografiska museet

2017-01-13
20:11:16
 
Gokväll godingar. Fredag idag, hur skönt?? Jag har haft en bra dag med lugna lektioner och jag har liksom mått bra. Vaknade med ytterst lite ångest och har hållt mig ifrån jobbiga känslor rätt bra (peppar peppar ta i trä). Istället har jag skrattat skrattat skrattat och varit glad. 
 
 
Efter skolan mötte jag denna fina och tillsammans gick vi till Fotografiska för att kolla på "We have a dream"-utställningen med både kända ansikten som Anna Lindh, Zara Larsson, Malala, Chimamanda Ngoxi Adichie och så vidare, men även en del okända. Människor som har en dröm, som har uppfylt sina mål och inte låter rädslan för vad andra ska tycka eller känslan av misslyckande förstöras. Människor som tänker att ingenting är omöjligt och att allt går om man vill. Så fett, intressant och fint. Så det är ett tips, att gå på den utställningen om en har tid och möjlighet. Älskar förövrigt fotografiska, så mysigt museum med världens finaste musée-butik, alltså det finns verkligen så mycket fint där. och deras café/restaurang/bar är så mysig. Utsikten är det finaste i hela Stockholm tror jag. <333 Stockholm <333. Vi satt där från att himlen var halvljus till att det var helt mörkt och bara pratade om allt från kläder, till syskonrelationer, till politik, till skolan och så vidare. Uppskattar verkligen sådant, att sitta med någon eller några och bara prata om saker. Värdesätter det så högt, verkligen. Så det var jättemysigt!

Fyra bilder från idag

2017-01-11
20:14:00
 
05:56 imorse, jag sminkade mig och åt frukost samtidigt. Är det ens lagligt att behöva vara uppe när det är såhär mörkt ute? Egentligen? Helt ärligt?
 
 
13:37 innan en mattelektion. Första skoltoaselfien 2017. Woho eller något. 
 
 
15:01, taggade på idrott och väldans gulliga. 
 
 
18:11, när jag kom hem satte jag mig och pluggade ett tag, med ljus och bra pluggmusik. Ganska mys ändå! 
 
Nu ligger jag i sängen och ska börja kolla på New Girl efter Ellis rekomendation. Så vi får hoppas att den är bra. 
Puss! Hoppas att er onsdag har varit snäll mot er och att ni tar hand om varandra.

Min sista jullovsdag i videoformat

2017-01-09
18:00:28
 
Imorse vakande jag och var ledsen, precis som jag skrev. Sedan tog jag mig ut i den friska luften, åkte in till stan och träffade Sofia och mådde genast bättre, bara av att lämna hemmet. När jag hade varit med Sofia och gick hem var jag mycket gladare och ångesten var borta, precis som jag hade trott. Jag har som ni ser i alla fall filmat lite hela dagen, så att ni ska få se hur min dag har sett ut. Gillar ni dessa typer av videos? Istället för bara bilder och massa text hela tiden? Kommentera! 

samma nätter väntar alla

2017-01-09
10:28:00
 
Godmorgon! Alltså jag har sovit som en säckpipa inatt (första ordet som kom upp i mitt huvud, hur sover en säckpipa?). Jag gick och la mig tidigt, redan vid tio, med inställningen att ställa om dygnet. Vid två-tiden låg jag fortfarande vaken och ju mer tiden gick och timme efter timme passerade varandra, desto mer ångest fick jag. Vad är det med mig och natten? Jag hatar natten. I alla fall när en inte kan sova och ligger vaken, i sängen, när täcker vrider sig obevämt kring benen och svetten rinner. Det är en sån himla ensamhetskänsla över det. Jag försökte byta rum, vilket jag brukar göra när jag inte kan sova. Men det gick ändå inte att sova. Ush. Min mage vred sig så mycket och jag andades i korta andetag, som att det är omöjligt att dra in luft ända ner i lungorna. Kan ni känna igen er i det här? Ångesten när en inte kan sova.  Alla tankar bara slår mig och jag blir så ledsen. Ångesten satt kvar lite när jag vaknade och tanken på att skolan börjar imorgon slår mig hårt i magen gång på gång, inte för att det är så hemskt egentligen. Det är bara så jobbigt att tänka på det, vet inte. Ibland går känslor inte att förklara. Ibland bara känner en massa saker och gör saker i impuls för att det känns så mycket i kroppen. Och jag måste lära mig att sluta döma mig själv när det blir så.
Jag är så trött på ångesten. För jag mår bra ofta, det gör jag verkligen. Det är bara det att när det som gör ont slår mig så slår det till så hårt och jag kan börja gråta hejdlöst, eller få riktigt ont i magen. På riktigt. Som att ha magkatarr pykiskt så att det blir fysiskt. Jävlaskit. Jag är inte mig själv när jag har ångest. Jag blir arg och irriterad, hatar allt med mig själv och ser ingen mening i någonting. Det spelar ingen roll om det håller i sig i en timme eller en vecka. När det känns så känns det så jävla mycket. Och jag är hela tiden rädd att det ska komma, rädd att utsätta mig för situationer som jag vet kan ge mig ångest. Det känns inte alltid, men jag är trött på att det känns ofta. Trött på att det gör så ont och gör mig till någon jag inte vill vara. 
 
Nu ska jag i alla fall åka in till stan och träffa Sofia. Hon sprider så mycket glädje och värme så då blir jag nog på lite bättre humör. Puss och kram och ha en fin dag. Och ps. gråt lite om du behöver, skrik om du vill, ät kakor till frukost lunch middag, ta beslut på impuls. Det är ändå bara livet och allt går över. Tror jag i alla fall. Vad vet jag? 
 

Vinterpromenad

2017-01-07
21:41:56
 
Hej godingar, hur mås det? Jag är nu tillbaka i Stockholm efter jul och nyårsledighet i Skåne. Det har varit så skönt att vara på landet och ta det lugnt, har verkligen inte gjort mycket alls. Umgåtts med släkt, ätit gott, gått promenader, sovit jättelänge, firat jul, fyllt år. Sådant. Och det var så välbehövligt. 
Mamma och jag gick precis på en kvällspromenad, efter middagen. Hörrni, det är så mycket snö?? Som ni ser på bilderna. Hur vackert som helst men lite jobbigt tycker jag..hehe. Nu tänkte jag kanske möjligtvis kolla om säsong tre av Skam, den finns ju med svensk text på Svt-play nu. Har sett den förut men den är ju så himla bra. Vill i alla fall lägga mig i sängen och kolla på någonting, är väldigt trött och tung av förkylning i hela kroppen. Så behöver vila :). Puss på er, vi hörs!!

Årsresume 2016 del 4. Oktober- December

2017-01-06
07:46:00
 
Oktober: Det blev höst helt plötsligt och allt blev rött och gult och jag köpte en ny regnjacka. Jag pluggade och var på debatt mellan politiska ungdomsförbund i Uppsala. Jag och Meja var på Håkan-utställningen i Kungsträdgården och jag åt Sushi många gånger. Jag var även i Göteborg med några kompisar vilket var väldigt mysigt. Göteborg i mitt <3 som ni vet. Oktober är faktiskt en av mina favoritmånader och denna månad var fin och snäll :).
 
 
November: I början av November var det höstlov och då var jag på landet i några dagar och gjorde allt som en gör här, det vill säga åt, sov, läste, skrev och degade väl mest. Jag var både på Laleh-konsert och Kent-konsert och det var väldigt fint, jag målade och den första snön kom. November är en sådan typisk månad då jag helst av allt skulle vilja ta mitt pick och pack och några snälla personer under armen och dra iväg någonstans. Kanske till ett varmt land eller till en fin stad långt från Stockholm. November är grått och bläigt. Denna November fick ju USA en äcklig sexistisk snubbe till president också, fyfan för November. 
 
 
Devember: Någonstans tog November ändå slut och det blev December, mycket trevligare månad om en frågar mig. Det blev plötsligt jul och det är likamed mys och att julkalendern drar igång (älskade den!!). Den tionde December såg jag Silvana med Sofia på Nobelberget och det var så jävla mäktigt, helt underbar upplevelse. Den helgen var väldigt fin. Helgen efter det var lika fin, då såg jag bästa himla Håkan på Globen med Meja. Det var kallt som in i norden men vi hamnade längst fram och jag hade så kul och det var så fint. Konserter är det bästa jag vet helt ärligt, så kul och fint och bra och ahhh och allt. Sedan blev det jullov och jag firade jul nere i Skåne och hade det gos.

landet-lugn en torsdagskväll

2017-01-05
18:37:00
Hej på er. Hur är läget? Med mig är det rätt bra, förutom en förkylning som kliar i halsen och rinner i näsan. Antar att jag inte är så ensam om att vara förkyld denna årstid. Det är otroligt kallt ute, men ack så vackert. Det är så fint här på landet, och idag har det varit jättesoligt ute, dock kallt men att se solen efter alla dessa månader av mörker och kyla känns väldigt fint. Om en bara fäller upp luvan, drar mössan över öronen och har sockor så går det bra att vistas i kylan som biter i ansiktet. Jag sitter i skrivande i soffan, läser lite bloggar, lyssnar på musik och skriver det här. Några av mina kusiner med familj är här och ska äta middag här och pappa eldar i den öppna spisen. Mysigt! Snart åker vi härifrån och hem till Stockholm igen, det knyter sig lite i min mage när jag tänker på att skolan börjar snart, men det är nog bara för att det känns tråkigt att ledigheten snart är över. Inte för att det känns jobbigt att skolan börjar, det fasar jag inte så mycket över. Mår nog ändå bäst av rutiner. Hoppas att ni har en fin kväll och är nöjda och glada. Puss. 
 

tumblr

2017-01-05
16:49:00
torahansson.tumblr.com
 

Bilder som gör mig glad

2017-01-05
11:46:00
 
Den här dagen var så himla fin minns jag. Vi hade precis fått sommarlov, gått ut åttan som var så himla seg, vi skulle på konfaläger om bara några dagar och var spända och nervösa inför det. Det var en jättevarm dag så Hanna och jag cyklade till en strand med våra småsystrar och hade med oss picknick. Fint!
 
 
Hulda i bästa finaste Berlin. Så fin och mysig stad, vill gärna åka tillbaka någon gång. 
 
 
Den här bilden tog Meja på mig på väg till Göteborg i somras. Den helgen var en av de bästa och finaste i hela mitt liv, kände alla känslor som går att känna, på samma gång och hade det så bra. Göteborg + bra personer= kan inte bli annat än perfekt. Saknar Göteborg väldigt mycket.
 
 
När Meja var här, på mitt landställe i somras. Det var supermysigt och kul, mår så bra när jag är med Meja. 
 
 
På höstlovet när jag och några kompisar åkte till Göteborg över dagen. Göteborg alltså<33.
 
 
Fika med Angelika och Elli. Kommer ihåg att vi hade så djupa och fina diskussioner den här gången, och lite skratt som ni ser. 
 
 
När vi köade till Håkan den tionde December. Det var kallt och snöade men vi hade paraply och jag köpte nya vantar. Det är så mysigt att köa trots allt, en träffar så snälla och fina människor och en är så peppad. Även om det kan vara hemskt om det antingen är för varmt eller för kallt.

Bucket list inför 2017- mål och saker jag vill göra

2017-01-04
07:45:00
Bli flickfadder och skänka 100 kronor i månaden till behövande flickor. 
 
Resa. Jag vill se nya ställen och åka ut på äventyr. Jag menar inte att jag tvungetvis behöver åka utomlands och jättelångt. Det kan vara små roadtrips till andra städer eller bara någonstans i Stockholm där jag aldrig har varit. Tycker att sådant är så mysigt och kul. 
 
Läsa och skriva mer. Jag älskar att läsa och när jag läser mycket får jag supermycket inspiration till mitt skrivande. Så om jag läser mer, skriver jag mer. Det går liksom ihop lite. Jag tycker verkligen om att läsa men hittar sällan tid till det. Men jag ska skärpa mig och försöka plöja igenom massa böcker i år. Några tips? Och att skriva är ju något av det bästa jag vet. 
 
Gå till en kurator/psykolog regelbundet. Jag ska ta tag i det och hitta en psykolog/kurator som jag trivs hos och försöka gå dit regelbundet, eller bara några gånger. Det beror på. Jag har en bokad tid nu när jag kommer tillbaka till skolan så det känns bra. 
 
 
Ta hand om mig själv. Jag tror verkligen på det där med att om en känner sig fräsch så mår en bättre. Det är klart att det inte går att måla naglarna i en snygg färg och slänga på sig lite smink så mår en plötsligt asbra. Men när jag har ångest sätter jag mig ofta och sminkar mig, för det gör mig lugn. Och jag mår bra av att känna mig fin. Bekväm i kläderna jag har på mig, nöjd med håret och så vidare. Jag ska lägga ner tid på det och ha det som en vecko-rutin. Att smörja in mig, lägga ansiksmask, måla naglarna, fila fötterna och allt sådant. 
 
Gå till en spådam. Hjälp vad roligt?? Jag tror ju på sådant där med astrologi och allt vad det är till hundra procent. Jag läser dagligen om mitt stjäntecken och läser vecko-horoskop varje vecka. Jag tycker att det är så kul och lite läskigt att det nästan alltid stämmer in såpass bra. Så att gå till en spådam känns så coolt (och fett läskigt). Skulle aldrig våga gå dit själv. Någon av mina kompisar som också känner sig sugen? Följ med mig.
 
Kolla på Harry Potter. Vill ha Harry Potter- marathon med kompisar. Jag verkar ju vara ganska ensam med att inte ha sett alla Harry Potter-filmer och alla som har sett dem älskar dem ju typ. Jag har sett den första men that's it. 
 
Bli bättre på att stänga av. Lägga undan mobilen och bara låta mig själv vara och ta det lugnt. Jag tror att jag kommer bli helt tokig om jag är uppklopplad hela tiden, som jag är nu.
 
Måla mer. Tycker att det är jättemysigt och kul men är inte så bra på det. Men vad gör det egentligen? En måste inte vara asbra på allt en gör. Och om jag gör det mer blir jag ju säkert bättre på det. 
 
 
Fota och filma asmycket. Både med mobilen och kameran, för det är ju så kul att kolla tillbaka på. Ska göra mer videos till bloggen hade jag tänkt, om jag vågar och om ni vill??
 
Skaffa ett extrajobb. Skulle behöva ett jobb, för att tjäna lite pengar. Ska försöka fixa detta snarast. Några tips på jobb?? Eller var en lätt får jobb??
 
Hålla på mer med smink. Jag har märkt hur kul jag tycker att det är med smink och hur lite jag kan, vill liksom kunna mycket mer och lära mig massa. Kunna lägga en assnygg ögonskugga och bli expert på countoring. Sådant ni vet. Kul ju!! Unna mig själv roligt smink att gotta mig i. 
 
Skita i vad andra tycker och inte tänka så mycket på konsekvenser. Jag ska bli bättre på att bara kasta mig in i saker, ta snabba beslut och göra sådant som jag känner för i stunden. Inte tänka så förbaskat mycket på vad som är rätt och fel, på vad konsekvenserna kommer bli och på vad andra ska tycka. Vill bli av med mitt "duktiga-flickan"-komplex som jag nog har en släng av. Allt jag gör behöver inte bli helt rätt hela tiden och om jag inte vågar chanska och gå på magkänslan så kommer jag ju aldrig lyckas med något heller. 
 
 
 
Har ni några saker ni vill göra eller uppnå år 2017? Tell me. 
Alla bilder är från min pinterest.

Sushi-skål

2017-01-03
21:55:00
 
Min absoluta all time-favoritmat är Sushi, och för några dagar sedan när jag vaknade (jag vaknar vid lunchtid.. hehe) så var jag sååå sugen på det, men i och med att jag är på landet så är det lite svårt att få tag i. Finns liksom inget Sushiställe nära till hands. Så jag tog saken i egna händer och gjorde någonting som jag gjort några gånger förut och som jag verkligen älskar, det är superenkelt och gott. Jag kokade ris och la det i ena halvan av skålen och i den andra halvan la jag det gröna, det vill säga gurka och avokado. Sedan ringlade jag över Soya. Det var så gott och smakar verkligen Sushi. Mums!!

Om en måndag andra dagen på året

2017-01-03
07:00:00
 
Igår var det den andra Januari, det var måndag och jag vaknade sent som vanligt. Runt tolv om jag minns rätt. 
 
 
Jag klev upp och gjorde iordning en frukost. Såhär ser mina frukostar ut rätt ofta nu för tiden. En skål yoghurt med musli och bananskivor, två knäckebröd med ost och gurka, en kopp kaffe och ett glas vatten. Detta förtärde jag med två tända ljus (en måste ju alltid tänka på mysfaktorn tycker jag) samtidigt som jag läste en novell som jag fick av mormor i julklapp. Ojura skriven av Stina Stoor. Ganska sorglig men humorisktisk berättalse på samma gång skulle jag säga. Lite svår att förstå sig på och komma in i början men jag gillade den. 
 
 
Mamma läste den också. 
 
 
Den sena frukosten var oppäten, pyamasen hade bytts ut mot jeans och tröja samt ytterkläder och jag gick ut i det fina vädret. 
 
 
Det var verkligen jättefint väder, soligt och ganska stilla. Det gillas!! 
 
 
Mormor kom och hämtade mig och mamma med bilen. 
 
 
Så åkte vi till Båstad. 
 
 
Jag gillar Båstad, det är faktiskt väldigt fint och mysigt. Ganska folktomt såhär års men fint ändå. 
 
 
Vi gick in om bokhandeln. 
 
 
Och in i en klädbutik som spelade dålig musik. Men det var varmt där vilket var skönt för de små händerna då det är himlans minusgrader och frost ute. 
 
 
 Sedan handlade vi och jag försökte hitta ett fika/lunchställe men antingen var det stängt eller så skulle det säljas. Ajdå. Så vi åkte hem igen och då var himlen såhär fin så den behövdes fångas på bild. 
När jag kom hem ramade jag in en jättefin bild på Håkan Hellström som jag fick av min moster+ familj på min födelsedag och inte så mycket mer. Vi åt tacos-rester till middag vilket smakade heaven men jag fotade inget mer under dagen. Så ni får nöja er med det här. Idag ska jag till Malmö. Vad ska ni göra? Puss och kram.  (nä ska inte alls till malmö pga förkylning hos 50% av familjen. inlägget var tidsinställt. puss!)

Om att tröttna på allt och boka en flygbiljett till Paris

2017-01-02
21:30:00
En fiktiv liten text som jag skrev ihop. Mina egna ord fick mig att börja tänka. En kan förändra sitt liv NU. NU, nu, nu. En kan ta kontakt med nya människor, säga ifrån, flytta till en annan del av staden, eller en helt ny stad, kanske boka en flygbiljett till någonstans långt bort och bara börja om. Vad som helst egentligen. Jag tror att vi människor, eller i alla fall många av oss är alldeles för rädda för vad som ska hända om vi gör på ett visst sätt. Vi är för bekväma och bakåtlutade, jag är så. Det vet jag men det vill jag ändra på. Jag tror att många av oss måste våga gå ut lite ut våra comfort zones och göra läskiga saker, jag tror att det egentligen är fett viktigt. Inte tvungetvis att dra till Paris och käka snabbmakaroner (ni förstår om ni läser texten), men liksom små saker som känns stora för oss själva. Förstår ni?
Aja, läs om ni vill. Puss!
 
 
Jag tröttnade. Tröttnade på oförståliga fysiklektioner, bollspel på idrotten, snö i ansiktet och douchiga killar. Jag tröttnade och bokade en flygbiljett. En enkelbiljett bort från Sverige, Stockholm och kylan i alla dess former. Kylan som känns i vädret och kylan i människor som inte förstår, som inte bryr sig om mer än sig själva och cigaretter. 
Jag ska låta min frånvaro växa som ett berg, låta mitt studiebidrag dras in men inte bry mig. För jag ska hyra en lägenhet i Paris, en billig en som jag la ner alla mina sommarjobbspengar på. Jag kommer få leva på snabbmakaroner och gurka och vatten men det gör ingenting, för jag ska till Paris. Jag ska till Paris och leta inspiration, i mat, i varmt kaffe på iskalla uteserveringar, i fina franska personer, i gator som jag aldrig tidigare varit på, i det franska språket. 
 
Flyget lyfter klockan 08:40 från Arlanda på tisdagen och jag känner mig fri ända från att planet börjar rulla snabbare och snabbare och sedan lyfter, tills jag landar på flygplatsen i Frankrike, till att jag haffar en Taxi, till att jag andas in den avgasrika men friska luften, luften som inte är Sverige och Stockholms-kyla. Luften som är allt annat än det. Tills jag låser upp dörren till lägenheten.
Jag ställer väskorna i hallen, sparkar av mig skorna och springer in, kollar utsikten som inte är så fin egentligen men allt som är Paris och inte Stockholm känns fint. Kaknästornet byts ut mot Eiffeltornet, Mariatorget byts ut mot Buttles-Chaumont, svagt kaffe i skolkafeterian byts ut mot svart smakrikt kaffe på franska caféer, maten hemma byts ut mot snabbmakaroner och inget har någonsin smakat så gott. 
Inget har någonsin smakat så gott. Friheten smakar gott. Att inte leva i en bubbla i Stockholm, gå på tråkiga lektioner och ha ångestklumpar i magen. Att istället leva i Paris, lära känna nya människor som skrattar åt ens knaggiga franska.
Att boka en flygbiljett och börja om. Det smakar gott.
 

Mina bästa låtar just nu

2017-01-02
07:10:00
 
Självantänd- Movits!
Dansa i regnet- Movits!
Halvvägs- Movits!
The boy with the arab strap- Belle & Sebastian
Fuck this shit- Belle & Sebastian
Hanna- Melissa Horn
Du vill ha sex med mig- Little Jinder
 
 
Hångellåten- Little Jinder
Liv och död- Maskinen
När mitt blod pumpar i dej- Nordpolen
Please, Please, Please let me get what I want- The Smiths
This charming man- The Smiths 
I'll be fine- Beatrice Eli
Trust Issues- Beatrice Eli 
Love Lust- King Charles 
 
 
Din vind- Panda da panda
Meningen med- Panda da panda
Nattlivspussel- Far & son
Maria & jag- Markus Krunegård 
Ingenting är vettigt 03:30- Markus Krunegård
Se på mig nu, vad tycker du?- Markus Krunegård
10.000- Silvana Imam
 

sjutton år

2017-01-01
12:21:00
 
Fyller visst år idag?? Jahapp, grattis till mig själv, arton om ett år hjälp vad snabbt tiden går. Väljer att lägga upp dessa bilder i detta inlägg, kanske för att påminna mig själv om att det är okej att vara hur knasig som helst trots att en blir äldre, kanske för att jag saknar dessa. Kanske både och. Ha en fin dag, ät mycket Pizza (det är internationella pizzadagen förfasen) och ge mig bekräftelse;)). Hoppas att ni mår bra och hade det kul/fint/mysigt/lugnt igår, vad ni än hittade på. Puss. 

RSS 2.0