Spanien, jag är i dig

2017-02-26
22:22:47

Hej hej! Hola! I skrivande stund sitter jag i lobbyn på ett hotell på Gran Canaria i Spaninen. Jag har precis ätit middag, en smaklös risotto som inte smakade så mycket men som jag livade upp med lite ketchup. De är inte så bra på det där med vegetarisk mat här har jag märkt. Vi kom hit igår och här är luften varmare, husen ruffigare och människorna pratar ett språk som jag bara förstår några ord av. Det har varit runt 18 grader här idag, ingen sol men varm luft och varma vindar Jag har idag promenerat, köpt nya byxor, underkläder och strumpor för de två sistnämnda råkade lilla jag glömma hemma (alltid är det något), jag har badat, ätit jättemycket kex, ost och bröd och inte så mycket mer. Jag kan inte åka ifrån mina känslor och det som gör ont i mig men jag kan äta stora sura clementiner, fylla på mitt spanska vokabulär, bada jacuzzi, lyssna på vågorna och samla D-vitamin. Jag tror att det lägger sig någonstans och påverkar mig, i alla fall undermedvetet. Det är bra här och jag hoppas att ni har det fint. Puss. 


fredagsmorgon

2017-02-24
07:17:00
 
Godmorgon fina ni! Fredagsmorgon och efter idag har jag sportlov, då ska jag åka iväg. Allt som inte är Stockholm känns fint och skönt just nu, så det kommer bli så bra. Nu ska jag borsta tänderna och sedan gå till bussen. Hoppas att allt är bra med er, och om det inte är det så hoppas jag att allt känns lättare snart. Kramar och pussar!<3

Att leva med ångest

2017-02-23
21:30:00
Jag fick ångest för första gången när jag var tolv, det var sommaren mellan femman och sexan, samma sommar som jag fick min första mens. Jag kommer ihåg att jag låg på en säng hemma hos mormor, mådde jättedåligt och försökte förstå varför, men kom inte fram till något. Jag fick ångest igen när jag började högstadiet, jag mådde dåligt över många olika saker då. Allt från osunda kompisrelationer till olycklig kärlek. Sjuan sög, åttan sög ännu mer. Nian sög. Jag grät så mycket under högstadiet och förminskade mina egna känslor så mycket. Jag stannade hemma allt mer, låtsades vara sjuk för att jag helt enkelt inte orkade gå upp ur sängen. Jag grät på skoltoan, torkade tårarna, andades lugnt, gick ut därifrån och låtsades att allt var bra. Jag höll liksom allt inom mig och bar på så mycket skit, för att jag tänkte att det jag kände inte var någonting jämfört med andra, att andra hade det värre. Vilket är en livsfarlig tanke när det kommer till psykisk ohälsa, livsfarlig.
Det var inte förens i slutet av nian, alltså tre-fyra år efter att jag fått ångest för första gången som jag sökte hjälp. Min kompis Hanna bokstavligt talat drog med mig till kuratorn på min gamla skola, jag ville verkligen inte gå dit, jag var inget psykfall som behövde gå och prata med någon, jag är inte psykiskt sjuk. Samtidigt som jag intalade mig det där så visste jag någonstans att det ända rätta var att prata med någon utifrån, att jag nog behövde det. Jag gick hos henne två gånger och kommer helt ärligt inte ihåg så mycket om vad vi sa, det enda jag kommer ihåg är att jag grät upp otroligt många pappersnäsdukar där inne. 
Jag tycker att ångest är rätt svårt att förklara för någon som inte kan relatera och som aldrig har upplevt det, men jag kan försöka: 
Tänk dig att du ska hålla en presentation för klassen, du sitter där i klassrummet och väntar på din tur. Nervositeten stiger och du svettas så att handflatorna fuktas. Ditt hjärta slår lite snabbare och det kanske känns kanske svårt att andas. Du sväljer och försöker andas lugnt. Det är ju ingenting farligt egentligen, det vet du ju. Men det känns som det, det känns nervöst. 
Tänk dig sedan att leva med det här varje dag, att mer eller mindre känna sådär, i olika grad varje dag. Hela tiden. Att ständigt ha ett trassel i magen, oroskänslor och nervositet som inte släpper. Som bara finns där utan anledning. Som gör att det inte går att andas normalt utan att det hugger till i lungorna, som gör att hjärtat slår dubbla slag. Så känns det att leva med ångest. För mig i alla fall, det är ju säkert olika för alla. Vad vet jag?
 
Att gå på restaurang, äta i skolmatsalen, åka buss, gå tvärs över ett torg med människor, gå över ett övergångsställe, gå promenad själv, vara i ett köpcentrum, handla mat i en mataffär- saker som alla gör och som de flesta inte känner något speciellt inför, men som är jätteläksiga för mig. Jag har social ångest, jag har inte fått diagnos på det eller så, har det liksom inte på papper, men jag har förstått det själv och pratat med kuratorer som säger att de också tror att jag har det, utifrån vad jag berättar. Det betyder helt enkelt att jag lätt får ångest i sociala sammanhang, för mig är det känslan av att känna mig iaktagen som är jobbig. Att känna att folk kollar på mig och liksom dömer mig, till exempel när jag tar mat i matsalen eller när jag kliver på en buss. Bara tanken på att vistas i till exempel en simhall gör att det knyter sig i mig. Det här är otroligt begränsande och det är så mycket saker som jag struntar i att göra, för att det känns läskigt. Varje morgon innan jag går till skolan har jag ångest inför det, inte för att jag inte trivs, utan för att jag är rädd. Jag trivs jättebra i min skola, tycker så himla mycket om mina kompisar där och så vidare, det är bara min hjärna som är inställd på att saker som dessa är farliga, när de egentligen inte är det. 
Min ångest hänger främst ihop med sociala samanhang, men inte bara. Jag har rätt mycket generell ångest också, det vill säga ångest som kan dyka upp lite när som helst. Jag kan må hur bra som helst, men helt plötsligt kan allt vända och jag blir jätteledsen. Det suger och är så konstigt. 
Jag är van vid att ha ångest, det låter kanske lite hemskt men jag kan inte riktigt tänka mig hur ett liv utan ångest är. Hur är det att leva utan en klump i magen under alla vakna timmar? Hur är det att inte äta frukost med hjärtklappning? Hur är det att inte svettas jättemycket och inte kunna andas normalt på grund av att hjärnan sänder ut felaktiva signaler? Hur är det? Finns det? 
Jag hoppas det. Jag hoppas att jag en dag kommer slippa det här, men just nu har jag det och det är nog bara att acceptera det. Jag jobbar på det varje dag, försöker utsätta mig för läskiga saker och inte låta känslorna hindra mig. Jag försöker och jag ska. Men samtidigt måste jag acceptera att jag vissa kvällar faller ihop på badrumsgolvet och ligger där och hulkar i gråt. Jag måste acceptera att jag ofta vaknar med ångest. Jag måste acceptera att det är såhär nu, acceptera känslan, att jag är mitt i den. Istället för att springa iväg från den. En dag kommer jag inte tycka att det är läskigt att åka buss, eller att äta bland många människor. En dag kommer jag vinna över den. 
 
Och det är inte mer synd om mig. Jag mår bra, jag är bara jävligt ledsen ibland. Jag är inte min ångest, men ångesten finns i mig. Just nu.

Lista om morgonrutioner

2017-02-22
07:22:00
Godmorgon!
Hittade denna lista hos Andrea!
 
 
När går du upp? 
På vardagar ringer mitt första larm klockan 05.30 och så går jag upp någon gång mellan kvart i sex- sex. På helgerna kan jag ibland sova bort halva dagen och inte vakna förens vid tolv-tiden. Mår dock bäst av att sätta larm även på helgerna, då brukar jag ställa den mellan åtta- tio beroende på om jag ska iväg och göra något under dagen eller inte. Får lätt ångest av att sova för länge och känna att massor av tid har gått till spillo liksom. 
 
Vad är det första du gör varje morgon? 
Det första jag gör är att stänga av mitt larm, sedan kollar jag sociala medier lite snabbt. Därefter går jag upp ur sängen, tvättar ansiktet, bäddar och gör iordning frukost. 
 
 
Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
Det varierar. Nu när det är så mörkt på mornarna brukar jag sminka mig där, i och med att det är bäst ljus där. Så ganska lång tid, om en lägger ihop tiden jag lägger på smink med tiden jag lägger på att tvätta ansiktet, borsta tänderna och sådant tråkigt (helt ärligt, att borsta tänderna och tvätta ansiktet är det tråkigaste jag vet nästan. Är en slarver med det) så blir det kanske 45 minuter, ibland mindre, ibland mer. 
 
Är frukost viktigt för dig? 
Ja, extremt viktigt. Jag älskar frukost, dels för att jag inte fungerar utan det, behöver verkligen frukost. Det är liksom en grund för att jag ska orka mig igenom hela dagen. Dels för att jag tycker att frukostmat är den bästa maten. Älskar mackor, yoghurt, gröt, smoothies, frukt, bär och allt vad det är. När jag flyttar hemifrån kommer jag helt säkert leva till 70% på frukostmat (och pasta!!). 
 
 
Vad äter du till frukost? 
Jag kommer in i perioder då jag äter olika saker till frukost, förut hade jag en gröt-period, sedan en avokadomackor-period, jag har haft en smoothie-period och ja ni förstår. Just nu äter jag yoghurt med granola och banan till frukost varje dag, och en kopp kaffe samt ett glas vatten till det dååårå. Enkelt och gott! Gör liksom det varje morgon och halvsover lite när jag gör det, men det har blivit en rutin så min kropp gör allt per automatik. Skär upp banan, häller i yoghurt i en vit skål som står i andra skåpet från vänster, häller upp kaffe och jaaa ni förstår. 
 
Är du morgontrött?
Ja, det är jag. Jag är dock bra på att typ tvinga mig själv att gå upp ändå, eller jag har tvingat mig själv att bli bra på det. Jag är jättetrött när jag vaknar och vill helst inte gå upp men jag är ett planeringsfreak utan dess like och klarar inte av stress så jag har ett schema för min morgon som jag måste följa. Hamnar jag i otakt med det får jag stress. Det är nog inte så bra egentligen, men så är det i alla fall.
 
 
Vad använder du för väckarklocksalarm?
Jag använder iPhones egna larm, kretsar, Gitarr-riff, Presto och Syrsor är några av de. 
 
Hur ser en perfekt morgon ut?
Jag vaknar rätt tidigt, kanske vid åtta, tillsammans med en eller några kompisar. Vi går upp, gör iordning en asstor och god frulle med bananpannkakor, bär, frukt, smoothies, gröt, mackor, avokado och sådant najs. Vi lyssnar på bra musik när vi gör frukosten och likaså när vi äter den. Sedan har vi djupa och bra konverationer med mycket skratt samtidigt som vi äter. Älskar't!! Någon som är på??
 
 
Vad är det bästa med morgonen?
Jag gillar inte vardagsmorgnar, har en del problem med de. Men jag gillar mornar om jag vaknar med en bra känsla (hahah är så otroligt känslostyrd, d sjukt) och då är det bästa lugnet. Det finns något speciellt i det lugna på morgonen. Till exempel när en vaknar först och alla andra i familjen fortfarande ligger och sover och en kan vakna lugnt och göra frukost för sig själv. Ljudet av kaffekokaren som bryter tystnaden, att se hur dagen vaknar utanför fönstret, morgontidningen och känslan av att fortfarande vara lite trött men ändå utvilad. Det är fint tycker jag. 
 
Hur går du helst klädd på morgonen?
Jag sover oftast bara i en t-shirt eller med ett par mjukisshorts till, och när jag vaknar fryser jag alltid jättemycket. Så jag brukar dra på mig ett par mjukisbyxor, en varmare tröja och morgontofflor. Ser ut som jag vet inte vad på morgonen med de kläderna, mörka ringar under ögonen och håret uppsatt i en ful knut. Så går jag omkring tills jag sedan klär på mig de kläderna jag ska ha på mig den dagen. 
 

Detaljer från mitt rum

2017-02-20
08:00:00

fredag lördag och söndag

2017-02-19
17:04:06
Hej. Hur har er helg varit? Jag har haft en fin helg faktiskt, tänkte visa er lite. 
 
 
Fredag: Jag slutade jättetidigt, redan vid tio-tiden. Så efter skolan åkte jag hem till mormor. Vi åt lunch, pratade och gick sedan till Waldemarsudde och kollade på en konstutställning. Det var så fint väder och en påminns verkligen om hur otroligt vackert Stockholm är, efter alla dessa mörka gråa månader. Åt middag hos mormor också, älskar att umgås med min mormor. 
 
 
Lördag: På dagen gjorde jag ingenting mer än att plugga och gå omkring med ett himla ångestmoln i magen. Men det släppte framåt kvällen när jag umgicks med några kompisar, åt middag och hade det mysigt. Jättetrevligt! 
 
 
Söndag: Idag har varit en typisk söndag. Jag sov hos en kompis i natt men kom hem rätt tidigt imorse. Jag har inte gjort så mycket förutom att plugga, duscha och dega typ. Nu ska jag lägga en ansiktsmask och smörja in kroppen (söndagar<333) och ikväll ska jag äta pasta carbonara till middag, tagg. 
 
Imorgon är det måndag och sista veckan innan sportlov och innan jag åker iväg på en liten resa till ett varmare ställe. Känns fint. Hoppas att ni mår bra. Puss<3

Två och två från pinterest

2017-02-18
13:05:49
 
Två pastarätter som ser helt asgoda och härliga ut. En himla krämig en och en med tomat och mozarella bland annat. Pasta för tusan! Bästa grejen. 
 
 
Två väldigt najs tatueringar. Små och fina, precis som jag gillar. Älskar tatueringar!! Vill ha!! 
 
 
Två vackra ögonsminkningar, en gul och en mer rosa/röd-aktig. Så fint, önskar verkligen att jag var bättre på smink. Till exempel att kunna lägga en fin ögonskugga skulle vara något. 
 
 
Två gulliga strumpor ba! 

En bild i timmen. Torsdag.

2017-02-16
20:16:00
Hej. Idag har jag varit ledig, sååå skönt och välbehövligt. Känner mig alltid så fri när jag är ledig mitt i veckan och får lägga upp min dag så som jag själv vill, utan ett schema att anpassa sig till. Jag får äta lunch den tiden jag vill, jag får planera hur jag ska lägga upp mitt pluggande själv och så vidare, även om det såklart är skönare att gå i skolan och slippa planera själv. Skulle nog bli väldigt tråkigt i längden utan skolan, förstår ni vad jag menar? I alla fall, såhär har min dag sett ut timme för timme: 
 
 
08.00
Vaknade, låg och drog mig i sängen en stund innan jag klev upp. 
 
 
09.00 
Frukost tiiiime! Idag fick det bli en skål med massa frukt (apelsin, päron och banan), två knäckemackor med smör och gurka, en kopp kaffe och ett glas vatten. Det där vattenglaset orsakade dock att min morgon gick från lugn och fridfull till kaosartad och ångestladdad. Hahhh, spillde självklart ut typ halva glaset över min dator.. Så nu står den upp och ner- vänd i min säng och imorgon får teknikansvariga på min skola kolla på den. Vågar inte starta den, känns som att den kan krascha då. Faan, alltså detta är så typiskt mig att ni anar inte ens. Är så extremt klantig ibland, spillde ju liksom kaffe på ett tangentbord så att det pajjade för bara några månader sedan.... Håll tummarna för att min dator ska klara sig nu, snälla!!!!<3
 
 
10.00 
Jag har matteprov imorgon så efter frukosten pluggade jag matte, bland annat. 
 
 
11.00 
Pluggar fortfarande. 
 
 
12.00 
Jag fixade lunch, en rätt konstig en. Tog ut allt gott jag hittade i kylen och frysen och blandade ihop det. Grönsaksbollar, paprika, avokado, äpple och keso i en enda röra, blev faktiskt gott. Sminkade mig samtidigt som jag åt den. 
 
 
13.00 
Klockan ett kokade jag kaffe. 
 
 
14.00 
Jag försökte välja kläder och mitt golv såg ut såhär, klädhögar lite överallt. Kunde verkligen inte bestämma vad jag skulle ha på mig, så är det ibland. 
 
 
Tillslut bestämde jag mig i alla fall för detta. Gulliga bananstrumpor va? 
 
 
15.00 
Väntade på bussen som skulle ta mig in till stan där jag mötte upp min Studdy Buddy och pluggade matte med henne i två timmar. 
 
 
19.30 
Nu gör vi ett hopp på fyra och en halvtimme här men så får det vara. Här hade vi pluggat klart och jag satt på tc och väntade på tunnelbanan. 
 
 
19.00 
Hemma och middag! Ruccolasoppa som pappa hade gjort och lite bröd till det, mycket gott må jag säga. 
 
Det var det. Nu ska jag kolla igenom matten lite mer, åh gud är så nervös inför omprovet imorgon. Kuggar jag det vet jag liksom inte vad som händer. Aja, det går nog bra. Ni får hålla tummarna för mig även där. Puss puss o gla' torsdagskväll. 

svart är ingen färg, det är så man känner sig

2017-02-16
13:12:00
Fint, vårigt, vill ha osv. 

Kvällstankar

2017-02-14
23:02:00
Jag har börjat dricka kaffe igen. Varje morgon en kopp, varje eftermiddag ännu en. Tio kronor på Pressbyrån och jag bränner mig alltid på tungan. Funderar alltid på varför jag aldrig lär mig att vänta lite och låta kaffet svalna, innan jag klunkar i mig det för att sedan mosa ihop den gula lilla kartong-muggen och slänga den i närmaste papperskorg när jag klivit av tunnelbanan. Jag kan säga till mig själv gång på gång att jag ska sluta med vissa saker, sluta bita på naglarna, sluta bli så irriterad på småsaker, sluta bry mig så mycket om vad andra säger och ja.. sluta dricka kaffe. Det håller i max en vecka, sedan sitter jag där igen. Med nedbitna naglar, ångest upp i halsen över att jag inte får den dos bekräftelse jag vill ha och klunkar i mig kaffe ur en rosa muminmugg. Det är som att vissa saker i mitt liv bara är så, jag faller alltid tillbaka till de, trots att jag försöker ändra på det. Det är liksom mitt liv. Jag har dock slutat dricka kaffe på kvällen. För om jag gör det kan jag inte sova och då blir jag orolig och ligger där i vargtimmen, vrider mig i varma lakan och är trött dagen efter. Jag äter samma frukost varje dag, yoghurt med granola och banan, och en kopp kaffe dårå. Det äter jag samtidigt som jag sminkar mig. 
Det är typ vår. Eller förra veckan snöade det rakt mot mitt ansikte när jag gick till bussen, men det är sol nu. det är grus på marken, snöhögar här och var som sakta smälter bort, jag har sett folk med våriga kläder och solen är framme längre för var dag som går. 
 
Kan! Snubbar! Sluta! Ta! Så! Mycket! Plats! I! Kollektivtrafiken?! Ihop med benen för tusan. 
 
 
Sådant jag tänker på när jag inte kan sova. 

måndagsgnabbel

2017-02-13
16:21:36
 
Jag ligger nedkrupen i sängen, dricker varm choklad, äter banan och snyter mig om vartannat. Jag har nämligen dragit på mig en förkylning, är seg och trött i hela kroppen och min näsa rinner. Antar att jag får skylla mig själv då jag trotsar kylan i uppvikta byxor, sneakers, tunn kappa och har som vana att råka glömma både mössa och vantar. Så jag pallade med två lektioner idag, sedan åkte jag hem. Jag ska inte uppehålla er med mitt klagande, bara tråkigt att läsa. Måste bara säga en sak till!! Klockan är 16.15 och det är ljust ute, himlen är blå? Det går framåt hörni, det blir ljusare för varje dag som går. Håll ut. Avslutar inlägget med tre tips på bra låtar som jag lyssnar mycket på just nu. Puss på er och hoppas att ni mår bra och inte är sjuka. 
 

!!

2017-02-12
08:18:42
 
https://www.pinterest.se/torablogg/tatueringar-e-najs/

tankar kring alla hjärtans dag

2017-02-11
11:42:14
Det är alla hjärtans dag på tisdag. En dag som jag inte alls kan uppskatta, och aldrig har kunnat. Jag vill inte dra ner på ert humör och om ni är peppade inför alla hjärtans dag och tycker att det är en bra dag så ska jag låta er känna så. Om ni provoceras av folk som inte känner lika kan ni sluta läsa här och nu. 
Jag har aldrig "firat" alla hjärtans dag på något speciellt sätt, har likosm inga traditioner knutna till den dagen så den betyder ingenting för mig. Jag kan såklart hitta på saker då men det är verkligen bara en vanlig dag för mig. Vet att alla har väldigt olika åsikter, traditioner och så vidare när det kommer till alla hjärtans dag. 
 
Jag har i alla fall som sagt lite svårt för alla hjärtans dag. För mig finns det ingen som helst innerbörd i den dagen, jag gillar den inte speciellt mycket. Det vänder sig i mig när jag tänker på den, det gör lite ont i mig. Faktiskt. Det finns många anlednigar till det. För det första så tror jag att jag har väldigt svårt för saker som ska vara så himla mysigt och bra, bara för att det är en viss dag. Jag tycker som ni säkert vet inte om nyårsafton speciellt mycket, för att kraven på den dagen/natten är så otroligt höga och det känns bara överskattat och onödigt. Jul och min egen födelsedag har jag börjat få allt svårare för, just för att allt ska vara så himla mysigt då. Bara för att liksom, det är en oskriven regel att det ska vara så. Tänk er liksom en släktmiddag där den enda anledningen till att alla samlas och ses är för att vi har samma blod och råkar vara släkt. Annars bryr vi oss inte alls om varandra. Haha, det låter kanske jättetöntigt och negativt (jag sämen jag har så svårt för sådant. Att bara låtsas liksom, bara för att "det ska vara så". Jag säger verkligen inte att en inte får tycka om dagar som alla hjärtans dag, julafton, nyår, släktträffar och så vidare. Jag kan gilla julen på vissa sätt, jag kan gilla att vara med min släkt, såklart. Det är bara själva grejen att det är så påtvingat som gör mig lite illamående. 
En annan anledning till att alla hjärtans dag inte faller mig i smaken är att det för mig bara är en dag som finns för att affärerna ska sälja så mycket som möjligt. Den genomsyras av kapitalismen och konsumtionspressen med alla chokladhjärtan, gulliga nallar och röda rosor. En ska köpa köpa köpa så mycket hela tiden och det är rätt problematiskt i vissa fall. 
Den sista och främsta anledningen till varför alla hjärtans dag verkligen kan göra mig ledsen är när jag tänker på alla de människor som känner sig ensamma. Dagar som alla hjärtans dag, julafton, nyår, födelsedagar och så vidare är som jag skrev tidigare, dagar som ska vara så himla bra och en ska umgås med familj, vänner och nära och kära generellt. En ska visa uppskattning och kärlek. Det ställs skyhöga krav. Detta leder till att jättemånga människor känner sig ensamma just för att de inte har några. De har inga vänner, de har inga nära och kära, ingen familj, ingen alls. Eller så har de det men känner sig ändå ensamma för att den känslan blir extra påtaglig när allt runtomkring en är kärlek och gemenskap. Dagar som dessa är de dagarna då det begås mest självmord i världen. För att folk känner sig ensama. 
Jag kan omöjligt tycka om en dag som gör att folk känner sig så misslckade att de tar livet av sig. Det är omöjligt för mig. Varför kan vi inte visa kärlek varje dag? Vara snälla och fina mot varandra i allra största mån i den utsträckning vi kan och orkar, hela tiden. Istället för att klämma in det på vissa dagar som ska vara så perfekta. Det gör bara att kraven blir skyhöga och ensamhet- och otilräcklighetskänslor blir extra påtagliga hos många människor. 
Och det gör mig ledsen, för ensamnhet är en av de jävligaste känslorna som finns. 
 
 
Om några dagar är det alla hjärtans dag och jag hoppas att du vet att du inte är ensam i någonting alls, ingen känsla är dum eller konstig eller fel. Det är bara en dag, ett hopkok av mörka och ljusa timmar och den är över snart. Om du inte gillar alla hjärtans dag så är du inte ensam om det. Om du o andra sidan gillar alla hjärtans dag så får jag hoppas att du får en bra dag, utan för höga krav och annan skit. PUSS. KRAM. 

lite av det senaste

2017-02-10
18:09:53
 
Här har ni några av mina senaste bilder tagna med min mobil. Jag har ju varit rätt dålig på att uppdatera här, men här är lite av vad jag har gjort. Sov hos Meja tisdag-torsdag vilket var så mys, bästa hon, bästa vi. Annars har jag bara varit i skolan och inte gjort så mycket helt ärligt. Nu är det fredag i alla fall vilket är skönt. Ikväl ska jag inte göra något alls, typ ligga i min säng och kolla på film. Imorgon ska jag iväg och umgås med lite släkt, blir nog trevligt. Ha det bra hörni. Ta hand om varandra. Pusssss!!

var snäll!!!!

2017-02-09
21:31:46
 
Backa varandra. Var snälla mot varandra. Det är en så otroligt underskattad egenskap, att vara snäll. Underskattad för att den tas för givet när den är så viktig. Var snälla mot varandra!!! Snälla var det. Se er omkring och ta hand om varandra. Inkludera folk och BACKA varandra. Snälla! 

två dokumentär-tips

2017-02-07
14:17:00
 
Ensamma mot IS: En hjärtskärande och sevärd dokumenär i två avsnitt om en femtonårig tjej vid namn Marilyn som följer med sin pojkvän som vill ansluta sig till IS. Marilyn är gravid och ångrar snabbt att hon följde med. Hon vill hem och pratar med sina föräldrar som gör allt för att få hem henne. De försöker ta hjälp av svenska myndigheter, men får otroligt dålig hjälp. Otroligt förbluffande att se hur de svenska myndigheterna står handfallna. Och hemskt att se hur så många människor har det, hur människor har det runt om i världen, hur sjuka saker som sker. Blir illamående och arg på västvärlden som inte gör mer. På oss. På mig själv. Jag vet att det inte är lätt, men något mer borde vi väl kunna göra för att hjälpa till? Det är liv det handlar om. Kom igen. Att Svt och Sverige reagerar när en svensk tjej är fast i Islamiska staten, och gör en dokumentär om det är bra. Men alla andra då? Alla andra kvinnor, barn och övriga människor som förlorar allt på grund av krig och eländigheter. Varför reagerar vi inte mer? Det är långt borta men vi alla är individer på denna jord och det skulle lika gärna kunna vara vi. Aldrig får vi låta högerextrimism och terrorism ta över. Aldrig. I alla fall, sevärd och ögonöppnande dokumentär som är värd att se. Väckte många tankar hos mig, som ni märker. 
 
 
Skörheten: Den här dokumentärfilmen såg jag med mamma på bio för något år sedan ungefär, och den berörde mig mycket. Den handlar om en person som lever med ångest som yttrar sig på olika sätt, i panikattacker till exempel. För det första tycker jag att det är så bra att detta ämne tas upp på sådana här sätt och jag kommer alltid stå fast vid att det är extremt viktigt att prata om mental hälsa och ohälsa. Överallt. Sociala medier, verkliga livet, media och i filmer som denna. Kolla på denna. Så viktig och sevärd. 

klockslag

2017-02-06
21:45:00
10:12- svär för mig själv när jag går till bussen och är så koncentrerad på att inte halka att jag glömmer bort att sätta hörlurarna i öronen för att lyssna på musik. 
 
10.52- 16-20 Möter Angelika vid pendeln och vi går tillsammans till skolan. Har naturkunskap och idrott, äter gryta med ris till lunch, kollar på Portkod på rasten och dansar på idrotten. Ont i huvudet efter skolan= kaffe på Pressbyrån. 
 
17.00- resan hem tog lång tid men jag läste bok och surplade i mig kaffe och kollade ut så mycket genom fönstret att jag glömde bort att lyssna på musik även nu. 
 
21:37- Har monterat ner säng (eller okej okej mest pappa som har gjort det), rensat lådor och burit upp en tung säng för trappan. Nu sitter jag i min nya säng= najs som tusan. Stressar sönder inombords över skolan, har två matteprov framför mig, redovisning, naturprov och annat skit. Förlåt, behövde klaga lite. Lyssnar på The Velvet Underground och ska snart borsta tänderna och sova. Börjar tidigt imorgon och är ganska trött. 
 

jag ligger på gatan med ett hål i hjärtat

2017-02-06
15:55:00
Jag älskar att skriva och läsa och allt vad det innebär. En av mina absoluta favoritskribenter är Sandra Beijer, tycker att hennes sätt att skriva är så gripande och fint. När jag är ledsen går jag alltid in på hennes blogg och läser igenom hennes inlägg om olycklig kärlek. Inte för att jag alltid är olyckligt kär och alltid kan relatera till allt som står där, utan för att de är så gripande och känns ända in i benmärgen. På ett bra och fint sätt. Ni borde klicka här och läsa igenom alla texter. Min favorittext är "jag ligger på gatan med ett hål i hjärtat". Jag har läst den så många gånger, pratat så mycket om den, sparat den som ett bokmärke på min dator och tänker ofta på den. Rätt sjukt att en text kan beröra så mycket egentligen?? Tänkte lägga in den texten i detta blogginlägg, så ni ska få ta del av den och kanske bli lika berörda. Så för att förtydliga bara, det är inte min text, det är Sandra som har skrivit den. 
 

Jag ligger raklång på kommendörsgatan och inväntar telefonsignaler. Numret i telefonboken heter ”RING EJ” men jag har redan slagit det fyra gånger. Det är tidig vår och jag har vinterskorna på, dubbla strumpor och ett hål i hjärtat. Vet inte vad klockan är men det är mörkt ute.

Tidigare under dagen har jag varit på citysjukhuset på grund av sprickor i hornhinnan.
– Har du spacklat taket på senaste tiden?
– Nej, inte i hela mitt liv.
Och läkaren fick något oroligt i blicken, ställde stolen åt sidan och satte sig på knä bredvid mig och sa att jag inte skulle gråta för mycket, att ögonen behöver vila ibland. Sedan fick jag en utskrift för ögonsalva som lagar ögonen men inte hjärtat. På vägen ut tog jag ett donationskort. Om jag skulle gå sönder kan ju någon annan bli lite lycklig. Varsågod en lunga. Jag kan ju ändå inte andas.

För tre dagar sedan sågs vi på en bar. Jag hade övat så länge innan. hej hur är det mår hon bra är ni lika kära trivs du du på ditt nya jobb vad fin du är i håret röker du fortfarande minns du alla gångerna vi stal öl ihop på mörka klubbar att jag alltid åt frukost i ditt knä minns du när vi var så jävla kära i varandra.
Men han ville inte förstå.
– Du gjorde slut med mig.
Och jag spillde ut en öl över bordet och raderade hans nummer framför honom fastän vi båda visste att jag kunde det utantill.

För två dagar sedan ringde han.
– Hej, jag tänkte komma förbi och hämta några grejer hemma hos dig.
– Javisst, jag ringer när jag är hemma.
– Det är nog bättre om du ställer ut det ikväll så tar jag det imorgon.
– Men varför då?
– Därför att det finns ingen anledning att träffas.

Igår: 
kom online på msn nu för i helvete jag vill inte ringa jag vill inte vara desperat jag vill inte.

Och nu. På en gata mitt i natten på Östermalm svarar någon på andra sidan.
– Men kan du sluta ringa mig?
– Hej det är jag. Jag ligger på Kommendörsgatan och kommer dö om du inte hämtar mig.
– Vad snackar du om?
– Jag ligger här nu, raklång på gatan.
Och jag hör hur han lämnar rummet för att inte störa hon som ligger bredvid. Hur han trycker telefonluren närmare läpparna och viskar,
– Om du inte ställer dig upp så kommer du bli överkörd. Fattar du inte det? Du kommer dö och jag kommer inte att gå på din begravning för att jag kommer skämmas så jävla mycket över att jag inte räddade dig. Fattar du inte det? Fattar du inte att jag inte kan rädda dig hela jävla tiden?

Och det ligger en flicka i hans säng som jag inte vet vad hon heter i efternamn men jag vet att han älskar henne. Jag ligger raklång på Kommendörsgatan med sprickor i hornhinnan och ingen bär mig hem. Jag är tjugotvå år och han räddar mig inte längre och det kommer ta fem teatrala överkörningsförsök och lika många ögoninflammationer till innan jag förstår det. Förstår att ögonsalvor utskrivna av cityakuten lagar hornhinnor men aldrig hjärtan.


måndag 6 februari vecka 6

2017-02-06
09:59:57
 
Hej! 
Det är måndag och jag börjar inte förens vid elva-tiden. Skönt. Det snöar ute men jag ska trotsa vädret och ändå ha på mig Sneakers, orkar verkligen inte rota fram vinterkängorna igen. Liksom, kom igen vädret, var vi inte klara med snön nu?? Jag måste gå ner och klä på mig ytterkläder för att sedan gå till bussen om exakt en minut, så det blir ett stressinlägg det här. Okej, nu yrar snön. Håll tummarna för mig så jag inte halkar och fastnar i en snödriva någonstans. Ha en bra dag och fin vecka och allt vad det är. Puss puss puss!!!

söndagsfrukke

2017-02-05
08:53:08
 
Det mysigaste med helg är att kunna lägga ner tid på sin frukost och sedan äta den i lugn och ro. Kolla vilken god frulle jag sitter och äter på just nu. Nybryggt kaffe, avokaomacka och en apelsin. Gotteligott. Idag gick jag upp ganska tidigt, vid halv åtta, då hoppade jag in i duschen och gick sedan ner och fixade iordning denna frukost. Jag måste försöka plugga lite idag, vill även städa mitt rum och sedan ska jag troligtvis till Ikea och kolla på en ny säng. Äntligen!! Hoppas att ni får en fin söndag. 

ännu en himla lista

2017-02-04
21:10:00
När vaknade du imorse?
Vid nio. Somnade dock om ett tag, låg och drog mig och pratade med Meja som sov här. 
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"Undra om Meja redan har vaknat". 
 
Har du ringt någon idag? Vem och vad sa ni?
Nej, ingen. Pratade dock lite med mormor på högtalartelefon, för att hon pratade med mamma. Men jag har inte ringt någon. 
 
 
Vilket humör är du på?
Var med Meja i stort sett hela dagen och mådde jättebra och var glad, sedan gick hon och jag blev ledsen och oroade mig över saker som är små egentligen men blir stora för att jag har en tendens att överanalysera allt (fett jobbigt??). Nu mår jag bättre, ångesten har lättat. Skönt. 
 
Har du ont någonstans? 
Jag brännde mig på Pressbyrån-kaffe i torsdags och har haft lite ont i typ gommen och tungan sedan dess. Och nu ikväll fick jag asont i gommen?? Alltså det bränns typ. 
 
Vilken var den första låten du satte på idag?
Säkert något av Krunegård. 
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, vid den här tidpunkten?
Samma som nu tror jag, degade med mig själv i mitt rum, haha.. 
 
 
När fotade du något senast och vad var det?
Försökte smygfota Meja men suger på det. 
 
Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Ingenting faktiskt. 
 
Vad ska du göra nu?
Vet inte. Inte kolla på Melodifestivalen i alla fall. Fortsätta lyssna på Lana, kolla på Boys och äta naturgodis. Najs. Puss. Vi hörs. 
 

genom mörkret, genom stan

2017-02-02
21:12:53
Denna dag har varit extremt lång och började med att jag vaknade på helt fel sida, kändes som att allt var emot mig och var liksom lättirriterad hela morgonen, osoft. Den känslan hängde kvar i princip hela skoldagen, var jättetrött, tyckte att mitt hår såg fettigt ut trots att jag tvättade det igår, kände mig seg och blöhhh. Efter skolan hade jag lite dötid på ungefär två timmar så jag drog jag till Kulturhuset och satt där, drack kaffe, åt Delicatoboll och lyssnade på två gamla människor snacka politik. Intressant, kunde dock inte riktigt sätta fingret på var de stod eller vad de menade. De velade en del, kul dock haha. Älskar gamla människor. Efter ett tag åkte jag vidare och träffade min StuddyBuddy och pluggade matte med henne ett tag. Känns jättebra att nu ha liksom två timmar avsatt tid för att plugga matte, och även göra det med någon som förstår och kan förklara. I och med att jag har extremt svårt för det ämnet. Hemma var det halloumistroganoff till middag (dör vad gott det är!! tips!!). Nu ska jag lägga mig i sängen, kolla Netflix och sedan sova rätt snart, är jättetrött. Imorgon är det fredag, alltså JAA. Satan vad skönt. Puss på er godingar!! 

RSS 2.0