Mitt mående just nu och saker som gör mig glad

2017-04-29
15:55:27
"Hej, hur mår du?" 
Finns det ens någon fråga som är svårare att svara på? 
"Jag mår bra" har blivit som ett autosvar på frågor i stil med den. 
Jag vet inte vad jag ska svara när folk ställer den frågan till mig, för jag vet knappt själv hur jag mår, jag är inne i en sådan period just nu. När jag ibland ligger på badrumsgolvet och gråter ut all förtvivlan medan jag andra dagar eller andra stunder skrattar magen ur mig och är glad. Igår satt jag i skolan och var ledsen, kollade rakt in i väggen och kände mig tom, för att efter några sekunder le jättestort och skratta hysteriskt åt någonting som någon av mina kompisar sa. Det är väl ganska målande för hur jag mår just nu, eller nästan alltid helt ärligt. Väldigt upp och ner, och ibland hamnar jag i dåliga mönster medan jag i andra stunder är i gladare perioder. När jag är ledsen har jag svårt att se det fina i saker, jag fastnar lätt i det som gör ont liksom, vilket är helt okej, men jag måste nog försöka se positivt på saker samtidigt, för ibland fungerar det. Vad ska annars hålla mig uppe? Så nu ska jag rada upp några saker som gör mig glad i nuläget. 
 
 
- Snart börjar konsertsommaren, alltså fattar ni ens vad fint? Om bara en vecka ska jag se Hov1, sedan är det Thomas Stenström, Henrik Berggren, Veronica Maggio, Håkan fkn Hellström och allt vad det är. Galet taggad. Behöver det. 
 
- Alla fina människor som jag har runt omkring mig. Mina vänner, familj, internetmänniskor och alla andra som bara är så jäkla fina och bryr sig. Kramar om mig, köper godis till mig, pratar med mig i telefon i timmar, skrattar med mig, gråter med mig, håller mig uppe och får mig att fortsätta. Jag älskar alla er så groteskt mycket och är ledsen över att jag inte alltid är så bra på att visa det. Men ni vet nog vilka ni är och jag är så tacksam. Det är när en mår dåligt som en verkligen inser vilka runt om en som faktiskt bryr sig, på riktigt. Det är fint. 
 
 
- Jag ska träffa Meja snart och det är tydligen kulturnatt här (hade ingen aning) så jag ska vara med henne och hon gör mig glad. 
 
- Alla artiserter som släpper nytt och musik överlag. Hur skulle jag klara mig utan musik? Skulle nog inte göra det. Hur ska en ens kunna tacka musiken? 
 
 
- Jag läser mycket, varje morgon på tunnelbanan och på eftermiddagarna också, om jag inte är för trött. Det är en fin grej. 
 
- Jag fick e på ett matteprov i veckan, behöver inte göra omprov!! Första gången det händer i gymnasiet och även fast det var på gränsen så är jag glad. Jag är stolt och det har jag all rätt till att vara. 
 
 
- Barnen i huset mittemot vårt som precis utanför mitt fönster står och målar på ett staket. Gullia :')
 
- Kaffe. 
 
 
Kram kram från er alldeles egna ekorre! Pussa och krama på varandra och bjud varandra på kaffe, vi alla är ju ändå människor med en skörhet. Det är viktigt att vi värnar om varandra och visar att vi bryr oss. PUSS!!

alla hjältar sänker huvudet någon gång

2017-04-27
13:35:00
 
Hårda tider 
är över för tillfället 
du ska inte se det 
hur taskigt pappa mått det här året 
solen stiger ser du 
jag ska förklara det när du blir äldre 
att det slått mig på sistonde 
du kommer sakna allt det här någon gång 
och att din väg är lång 
och jag kommer sakta ner dig 
så småmingom 
 
Alla hjältar sänker huvudet någon gång 
 
Stormigt väder 
är över för tillfället 
nu sigge 
syns hela södra bohuslän 
där långt åt andra hållet 
syns taket på ett fängelse 
och här är vi 
och du ler ett riktigt leende 
just som ett flygplan passerar över våra huvuden 
det är inte mycket jag ber 
men det är nu Sigge 
nu 
Sigge 
nu 
Sigge 
nu 
hårda tider är över 
hårda tider är över 
hårda tider är över (hårda tider) 
hårda tider är över (hårda tider) 
hårda tider är över (hårda tider) 
min fine lille pojke (hårda tider) 
min fine lille pojke (hårda tider) 
- Håkan Hellström. 

sju minuter

2017-04-25
22:03:43
 
21:54 Skriver, raderar, skriver igen men det blir liksom inget bra. 
21:55 Skriver lite till. Hur ska jag kunna veta vad jag ska skriva när jag inte ens vet vad jag själv känner? Jag vet bara att det är kväll, klockan är snart 10 och jag måste sova för annars är jag ingen rolig människa imorgon. 
21:56 Tiden går både så långsamt och så snabbt när en observerar varje ny minut. På tal om tid så tänker jag mycket på det. Just tid, det är ett så konstigt fenomen. Att det finns veckodagar och vi anpassar oss så mycket efter tisdag, lördag, söndag, torsdag och allt vad det är. I princip alla vet liksom vad klockan är och vilken dag det är och hur långt en timme kan kännas. 
21:57 Oj, klockan slog om. Imorgon har jag nationellt prov i svenska. 
21:58 Redan ännu en minut som har passerat. Hjälp. Var var jag? Juste, Svenska imorgon. Det går nog bra. vem orkar ens bry sig och bygga upp nervositet inför sådana grejer? Det är också en konstig sak som vi människor har kommit på, skolan, prov, kunskap, mäta sina kunskaper. Liksom va? Knäppt ju. 
21:59 Det här är en ganska konstig inläggside, men det är lite kul. Jag blir dock lite stressad över att jag måste hinna skriva något vettigt på varje minut, vilket inte går så bra på just detta klockslag. 
22:00 Jag måste sova, älskar att sova. Godnatt kära ni! Juste, för er som inte ska sova nu så sänds det ett program om Henrik Bergren på Svt i detta nu. Kanske kommer kolla på det istället för att sova.. Vem vet? 
Puss på er, vi hörs imorgon. 

livets mackor

2017-04-25
13:28:00
 
Gör avokadomackor, ta bild på de, lägg upp på din blogg, ät upp, följ strömmen.

Jag älskar dig.

2017-04-25
07:00:54
 
 
Dina ord har satt sig i mig, svätsat sig fast där. Finns inte mycket som betyder så mycket för mig. 
 
<3

happy people never fantasize

2017-04-24
17:03:00
 
Sol, regn, sol. 
Ingen ordning. 
Solen skiner men det är ett åskmoln inuti mig. 
Det regnar men det är en sol inuti mig. 
Jag är alltid fel, alltid annorlunda. 
Men jag tänker att det inte gör någonting. 
 
Hittar min glädje i fin musik
och tänker att nästan alla som har lyckats med någonting kreativt här i världen 
har en skörhet inom sig. 
Något som gör ont och som inte andra förstår. 
Jag försöker tänka att det är en kraft, fast att det känns som allt annat än en kraft. 
Blir arg när andra säger att ångest och psykisk ohälsa  
är en superkraft som en kan ha nytta av. 
Men tänker det ändå själv. 
För något måste en ju ha som kan hålla kvar en på fötter. 
 
Nu ska jag äta kardemummakaka och gå en promenad i solen. 
 
Fortsätt. Kram. 

Fem saker ni (troligtvis) inte visste om mig

2017-04-23
15:31:00
 
- Jag har planeringsmani, måste planera allt in i minsta detalj för annars blir jag stressad. Känner att jag borde jobba bort det. För det förstör bara och gör mig mer orolig liksom. 
 
- Jag har fobi mot fötter, tycker att det är så obehagligt och äckligt med fötter, blä. 
 
- Jag har en del tvångstankar, ganska många faktiskt. Det finns mycket saker som jag bara måste göra för att jag annars får ångest och tänker att massor av saker kommer hända. Två exempel är att jag aldrig vill gå på A-brunnar och att jag alltid klappar på flygplanet innan jag flyger. 
 
-Jag har svårt att fullfölja saker för att jag är rädd för att misslyckas, eller jag tänker liksom att "varför skulle jag klara det här?". Det kan vara allt från att måla, då målar jag sällan klart för att jag tänker att jag inte kommer bli helt nöjd, till att söka ett jobb, jag kan sitta och tänka på ett extrajobb som jag kanske borde söka men tänker att jag nog inte skulle passa med det ändå. Jättedålig egenskap. Det begränsar mig. 
 
-Jag tror nästan alltid det bästa om människor och försöker att inte döma en människa innan jag har lärt känna den, det känns så onödigt att höra massor av rykten och sedan ha en bild av en människa som kanske är helt fel. För jag tänker att om jag skulle hålla på så kan jag inte heller bli ledsen om andra människor har skeva bilder av mig på grund av saker de hört. Det känns bara dumt, en kan inte veta hur en människa faktiskt är om en inte har pratat med den och känner den. 
 

regn en fredag

2017-04-22
11:34:00
Det regnade när jag åkte hem igår. 
Himlen hängde tungt när jag satt på tunnelbanan och jag åt godis som jag köpt på lunchrasten. 
Lars Winnerbäck i mina svarta hörlurar när regnet droppade ner längs fönsterrutan. 
Märker något i kroppen när det regnar. 
Något glatt, något fint. Jag gillar regn. 
Jag gillar när himlen öppnar sig, är grå och när regnet slår så hårt mot marken att det skvätter upp bakom alla bilar.
Jag gillar det och vad det gör med människor, gör med mig. 
Jag kanske känner mig som regnet ibland. 
Det är så skört på något sätt, så naket, så äkta. 
 
Tunnelbanan passerar Thorildsplan och folk går snabbt med luvan omslutet om huvudet för att inte bli blöta. 
Jag iaktar de och hur regnet slår mot hav av paraplyer. 
Jag gillar regn. 
Det är fint. 
 

vårcollage

2017-04-21
07:07:55
 
Vädret kanske inte är ett praktexempel på det, men snart är våren här, eller ibland är den ju redan här, en vet inte riktigt såhär års. Jag gjorde precis ett vårcollage med saker som jag tycker är fint just nu och vill ha i vår. Rörstrands-porslinet har jag alltid tyckt så mycket om och jag vill verkligen ha sådana tallrikar och koppar, tycker dock inte riktigt om kopparnas form. Om de skulle finnas rak modell eller mer runda skulle jag älska de! Nya skolglasögon behöver jag, sådana där stora som täcker ett helt osminkat ansikte ni vet. Blåa skjortor tycker jag är jättefint i vår, och slip ons och jeanskjolar. Mmmm. Fint!! 

klubbland, i huvudet på Håkan Hellström

2017-04-20
22:04:34
För några veckor sedan blev jag en av vinnarna för att få en förhandsvisning av Håkan Hellströms utställning på Liseberg, Klubbland. Jag tog med mig Meja som min +1. Häng med på hur vi hade det vetja! 
 
 
Vi åkte från Stockholm vid 11 och kom fram till Göteborg vid tre. 
 
 
Väl framme gick vi runt lite och satt länge på ett café och typ samlade oss, vilade upp oss lite (ja vi hade åkt tåg hela dagen och behövde vila upp oss, haha). Meja var väldigt busy i telefonsamtal som ni ser. 
 
 
Framme på Klubbland. 
 
 
Varken jag eller Meja visste vad vi skulle förvänta oss av Klubbland, vi hade verkligen ingen aning. Men jag blev positivt överraskad. Jag tycker att det var så fint gjort, jättemysigt verkligen. Som en utställning med olika rum, massor av bilder på Håkan, från att han var liten tills nu, hans scenkläder, gitarrer, gamla anteckningar, spel om Håkan, Karaoke, ett rum med en video från Ullevi över hela rummet och så vidare. Gå dit om ni får möjlighet!! Tips. 
 
 
Jag blev känslosam där inne, jag kände verkligen hur känslorna höll på att vicka över en del gånger. Jag känner verkligen mycket för Håkans musik, tycker om den gubben något otroligt. Han har hjälpt mig så mycket genom min ångest och så vidare och jag blir verkligen berörd av honom. Det går inte ens att förklara så jag ska inte ens försöka. 
 
 
Vi sa hejdå till Klubbland, hejdå till Göteborg, jag tänkte att någon gång ska jag bo här och sedan köpte vi Sushi och åkte hem till Stockholm igen. 
Tack Woah dad, tack Håkan, tack. Det var fint! 

Tisdag

2017-04-18
21:33:00
Finaste Huldisen tidigare idag. 
 
Fy tusan vad jobbigt det var när väckarklockan ringde vid 05.30 imorse, hua. Jag tog mig upp trots allt, gav mig ut i snön (ja det var snö och halt!!?) och tog mig till skolan. Dagen gick snabbt och efter skolan tränade jag med Angelika och köpte glass på Pressbyrån (halva priset på all glass där vettni, bra grejer). Känns bra att vara tillbaka i rutinerna, mår som jag skrivit tidigare bäst av det. Ville mest kika in och säga hej, och att jag hoppas att allt är fint med er, att ni känner er nöjda och tillfreds. Om ni inte gör det just nu så hoppas jag att det känns bättre snart, det blir nog bättre någon gång. Jag väljer att tro på det, även om det känns motigt ibland. Jag mår bra och nu ska jag äta yoghurt. Hörs! Puss!

måndag morgon

2017-04-17
11:29:42
 
Godmorgon gänget! 
Här sitter jag och sipprar i mig mitt morgonkaffe, jag är i Stockholm igen nu. Det är skönt med en ledig måndag men också rätt härligt att rutinerna drar igång imorgon, mår nog bäst av rutiner ändå. Jag har dock bara skola i tre dagar denna vecka då jag ska till världens bästa stad aka Göteborg en dag. 
 
 
Jag mår otroligt upp och ner just nu, vilket resulterar i blogginlägg som det i går. Men ett svajigt humör betyder att jag är glad ibland också, liksom både och. Jag tar dagarna som de kommer och försöker göra det bästa av alla situationer. Hur mår ni? Berätta. 
 
 
Snart ska jag gå till tunnelbanan och åka iväg och träffa en kompis, ska bli fina fisken. Det är ju sol och grejer idag. 
 
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe. Ha en fin dag hörni<3 puss och kram 

16 april

2017-04-16
23:20:00
Ibland tror jag att jag mår bra. Ibland kan jag gå flera timmar, kanske till och med hela dagar då jag bara känner mig glad, utan ångest och tänker att den är långt borta. Fast så är det inte, för sedan kommer kvällen, den där jävla kvällen, och då faller en ner på badrumsgolvet och börjar gråta. All den glädje som en har visat har resulterat i att hålla inne det jobbiga, hålla inne ångesten, och då kommer allt ikapp en och det brister ut i någon blandning mellan gråt och hulkning.
Det är inte synd om mig, enegtligen, men när jag ser mig själv i badrumsspegeln, med gråtsvullet ansikte, blir jag bara ännu ledsnare. Då inser jag att jag inte är frisk, att jag nog aldrig kommer bli helt frisk. Kan en ens kalla mig sjuk? Sjuk av ångest, nej vad hemskt. Fast vad är det annars? 
När jag ser mig själv sådär ledsen gör det lite ont i mig. 
Jag tänker på mig som barn, det lilla barnet med mörkabruna lockar, röda kläder och toffs mitt på huvudet, vad hände med henne? Hon finns kvar där i mig någonstans, men det tar emot att känna sig såpass sårbar och ledsen. 
För då ser det ut som att det är synd om mig, och det kanske är det, men jag vill inte att det ska vara det, jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, ingen behöver tycka synd om mig. 
Ni behöver inte tycka synd om mig. 
En behöver bara visa att en finns, krama mig lite hela tiden och acceptera att mitt humör är otroligt omgående. 
 
Jag ska fortsätta, jag ska alltid fortsätta, jag ska orka, för jag orkar. För jag mår bra, jag är bara väldigt ledsen ibland. Ibland bara äter det upp mig, men jag finns kvar här och jag är alltid samma jag, och jag orkar, jag slutar aldrig kämpa. Aldrig.<3 
kram puss

70's

2017-04-16
10:40:00
 
70-tals-kläder måste vara det vackraste som finns. Älskar de utsvängda byxorna, orangea och röda färgerna, manchester-mönstret, de stora glasögonen, hattarna, klänningarna, kjolarna, högmidjade bikinisarna. MM love it. 

glad påsk

2017-04-15
18:23:14
 
Jag vet inte ens varför en firar påsk, har inte sådan vidare koll på sådant. Men jag gillar påsken och nu ska jag äta mat och förhoppnigsvis leta efter något påskägg också. Ha det gott fina ni, puss och glad påsk!<3

Skriverier, 14 april 2017

2017-04-15
12:46:00
En fiktiv, liten text som jag skrev igår. Kram och glad påsk! 
 
 
Jag insåg det nog rätt snabbt, kanske redan på centralstationen när tåget rullade in, eller när jag ställde ner mina väskor i den trånga, lilla hallen, kanske kände jag det redan då, att allt inte var som det skulle. Vi bokade den här resan för ungefär två månader sedan, en resa då jag och min bästa kompis skulle åka iväg, umgås, dricka apelsinjuice tills tänderna fräter sönder, spela sällskapsspel och framför allt vara kreativa. Hennes mål med resan var att måla tavlor och jag skulle ägna mig åt skrivande. Skriva klart några kapitel på min bok som jag har hållit på med i ett års tid, och som det just nu står väldigt still med. Vi gick runt några varv i den lilla, väl-möblerade stugan. “Liten, mysig och nära vattnet” hade det stått på annonsen, vi nappade direkt. Den var liten, det var det ingen tvekan om, mysig kunde den säkert bli om den blev lite mer inbodd, och visst, vatten syntes från alla fönster. Vi packade upp allt det vi handlat på närmsta livsmedelsbutik, frukt, grönsaker, glass, lättsaltade chips, dipp, allt en behöver till tacos, toapapper, diskmedel, läsk och schampo. Vi ställde allt på köksbordet för att sedan lägga ut det på väl valda platser i stugan.

Glasen i köksskåpen hade samlat damm och kylen luktade unket av någon ost som legat där för länge. I en hel eftermiddag städade vi, ställde i ordning, skrubbade, dammade och diskade. Det blev fint och allt kändes bra. Fast ändå inte.

Kvällen kom efter ett tag, sval sommarkväll och “kom vi går på en promenad” och “okej!”

 

Dagen efter vaknade jag med en klump i magen, den hade byggts på under hela gårdagen. Medan vi diskade, dammtorkade alla glas, medan jag åt upp godiset vi köpt med oss, medan vi spelade Monopol och när vi tog ett kvällsdopp i en sjö nära stugan.

Frukost.

Lunch.

Klockan slog 14:10 och jag satt på altanen och skrev.

Min vän målade av en katt som slagit sig till ro några meter ifrån mig där jag satt med datorn i knät. Katten hade gula, stora, vackra blommor i förgrunden och bakom den syntes den lilla sjön där vi tog gårdagens kvällsdopp.

Efter ett tag började det springa i mig, det var en känsla av ett rus i hela mig och jag kunde inte hantera det. Det gjorde så ont. Jag sprang in till till badrummet, låste dörren, fick ingen luft. Försökte andas. Ställde mig i köket, kastade mig ner på golvet, ville känna smärtan av hela kroppen mot det blanka, kalla och hårda parkettgolvet. Började gråta.

 

När min vän senare på kvällen frågade mig vad det var som hade hänt mig där på eftermiddagen kunde jag inte svara. För jag visste inte, det bara blev så ibland. Det bara finns någonting i mig hela tiden, som aldrig får utlopp för det som känns. Som bara ligger där, och gör ont. Så himla ont. Jag har ont hela tiden. Och ibland bara blir det såhär. Hon kollade frågande på mig, som att hon ville hjälpa mig och blev ledsen av att hon inte kunde det. 

Jag gav henne ett medlidande leende och sa, "det går inte att resa ifrån sina känslor, för en har alltid sig själv med sig. Det är det enda jag vet". 


kläder jag vill äga i vår

2017-04-14
12:30:00
 
Jag känner att jag är i behov av ett par nya sneakers, och dessa har jag länge velat ha. Ett par vanliga Vans Old Skool, tycker att de är så snygga och enkla att matcha. 
 
 
Det finns så många tjusiga solglasögon, som till exempel dessa. Älskart. 
 
 
Jag tycker att scarfs är så fint i olika konstulitioner. Till exempel runt halsen och i håret som på bilderna. En enkel men superfin detalj. 
 
 
Lösa, sköna, snygga byxor är någor av det bästa som finns när det är sen vår och sommar tycker jag. 

you fit me better than my favorite sweater

2017-04-13
11:23:09
 
Nu är jag på landet. 
Igår åkte jag tåg i fem timmar och kom till slut fram hit, till vårt "sommarställe" eller vad en ska kalla det, i Skåne. I dag har jag inte hunnit göra så mycket, jag har ätit frukost, packat upp och det är väl i princip det. Det känns jätteskönt att vara här några dagar nu, lite behövligt liksom. Jag ska skriva och läsa jättemycket, det har jag bestämt. Och bara klä mig i saker som heter sockor och tjocktröjor. 
 
 
Puss! 

<3

2017-04-12
15:53:00
 
Blir tårögd av det här. Kram på er alla fina, tillsamans är vi starkast! Det kan ingenting ta ifrån oss. 

12 april

2017-04-12
12:50:35
 
Har ni ett mysigt lov? Hoppas det. Jag har haft en väldigt fin start på mitt lov, i helgen var jag med mamma och min moster båda dagarna, teater, bio och allt vad det var. Vilket jag redan har skrivit lite om här. I skrivande stund sitter jag vid köksbordet, surplar på mitt kalla kaffe och känner mig rätt ensam faktiskt. Jag har haft några kompisar här i två nätter och det har verkligen varit fint. Vi har mest degat i sängen, kollat på film, ätit jättemycket gott och snackat. I måndags hade vi "secret påskhare", vi hade dragit lappar och fått varsitt namn, som vi skulle köpa en påskpresent till (med prisgräns), som vi sedan gömde hemma hos mig och sprang runt och letade efter. SÅ kul haha.
 
Bästa lovaktiviteten om en frågar mig- vara med bra personer och bara dega och prata. Nu har de gått och jag drabbades av en känsla av ensamhet och ångest. Jag mår så bra av de och har varit genuint glad när de har varit här, därför blir det en så stor kontrast när de åker från mig. Det är ofta så när jag har varit med människor, att jag har en tendens att bli väldigt ledsen när de åker. Idag måste jag diska, städa, packa, fixa mig och allt sådant för att sedan åka till landet. Det ska bli så himla mysigt att vara på landet och inte göra så mycket mer än att vara med släkt, läsa, skriva, promenera, äta och så vidare. Ska säkert fira ännu mer påsk där också, älskar påsken!! Tycker om den högtiden då den är såpass "liten" och liksom inte så överskattad som till exempel julen. Det är vår, gulliga färger, påskgodis och så vidare. Gillar't. Puss på er härliga ni<3 

Snälla. Du.

2017-04-09
11:46:17
Kaffet smakar bäskt och kallt. Jag gillar det bäst så. 
Solen värmer min bleka hy. Håret trasslar in sig i snodden och luggen hänger fram i ögonen. 
Det är söndag utan söndagsångest och jag skriver. Skriver, skriver, skriver och skriver lite till. 
Baksidedörren står öppen och parkettgolvet bleks av solen. 
När jag var yngre brukade jag alltid lägga migg på vardagsrumsgolvet och låta den tidiga vårsolen omsluta och värma mig. 
Grannarnas tvätt hänger uppradad på tvättlinan, i en prydlig rad, blåser lätt i vinden. 
Molnen på himlen existerar inte men bladen på träden svajar fram och tillbaka. 
Jag tänker för mycket. Försöker tränga bort känslor och tankar som i det långa loppet bara riskerar att skada mig. 
Men det går inte. 
Snälla kolla på mig. Snälla se mig. Snälla prata med mig. Jag vill det mest idag. 
Snälla. Du. 
 

du är så rädd för att visa dig svag, men du kommer bli lika iskall som de andra

2017-04-09
09:59:35
 
Godmorgon hjärtan. Söndag idag, men det är påsklov vilket är så skönt. Igår var jag på teater, såg "Egenmäktigt förfarande" och den var så bra. Sista föreställningen är idag vid tre, så kanske lite sent att rekomendera den, men jag gillade den. Tycker faktiskt om att gå på teater, nästan mer än bio tror jag. Film är inte riktigt min grej, teater känns mer nära och blir därför mer underhållande på något sätt. Måste gå mer på teater. Idag ska jag på bio (haha dubbelmoral), vi ska se Citizen Schein. 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan starta igång denna dag. Pussen!

Vad-listan del 1

2017-04-08
12:27:56
 
Lista från UnderbaraClara
Vad stressar dig?
Pengar. Alltså jag blir så stressad av att tänka på att jag inte har ett jobb, inte fått besked om sommarjobb ännu och vill göra massor av saker främst i sommar, men även nu, men kommer bli pank om jag inte får ett jobb. Blir ledsen av alla gränser som pengar sätter, inte bara för mig som inte vet om jag får ett sommarjobb eller inte. Utan främst för människor som har det knapert och hamnar helt utanför samhället på grund av att de har det svårt med ekonomin. Blir arg på att pengar styr allt och känner ofta en rädsla och stress för att själv halka snett, få knaper ekonomi och hamna utanför samhället på grund av det. Det är så skevt och stressigt. 
 
Vad ska du göra ikväll? 
Jag ska troligtvis gå på teater och se Egenmäktigt förfarande. Skoj! 
 
Vad är svårt?
Få till fina ögonbryn snabbt, det tar alltid jättelång tid och blir nästan aldrig som jag vill. Avundas personer som kan dra några streck och vips har de eyebrows on fleek. Det lyckas jag aldrig med. 
 
Vad är lätt?
Att välja ut perfekt mogna avokados i matbutiken. Väljer alltid de bästa, och har mina små knep;))). 
 
 
Vad blir det för middag idag?
Ingen aning faktiskt, vi får se. 
 
Vad vill du göra mer?
Skriva och läsa. Blir glad av det. 
 
Vad gråter du av?
Literally allt, HAHA. Är en känslig person och har nära till mina känslor och gråter mycket. Har märkt att jag lätt gråter när jag är arg, vilket är jobbigt för då känner jag mig så liten i ilskan, om ni förstår. Gråter också av att vara stressad, jag klarar inte av stress och bryts lätt ner av det. 
 
Vad gjorde dig arg senast?
Den tragiska händelsen i lokala Stockholm igår gjorde mig arg. Men min rädsla ska jag hålla inom mig för det är det terroristerna vill uppnå och medmänsklighet och solidaritet vinner över hatet och rädslan. Men jag blev arg, och är fortfarande arg. 
 
 
Vad åt du senast?
Yoghurt med granola och banan. Yum! 
 
Vad är fånigt?
Vuxna som tror att de är något bara för att de har på sig kavaj, jobbar på kontor, beter sig propert och går runt med kaffekoppar från pressbyrån. Tror att de är bättre än unga människor, när de egentligen bara är stora barn som leker en lek. Haha sorry, men när jag tänker på det kan jag börja skratta så mycket. 
 
Vad är gott?
Kaffe!! 
 
Puss. Ni är fina! 

<3

2017-04-07
20:12:00
Det är svårt att formulera sig och skriva det en känner när en sådan här sak har hänt, i staden där en bor. Jag vet inte vad jag vill säga förutom att alla mina tankar går till de som omkom, till de nära till de drabbade, alla skadade och alla som var där när det hände. Hela Stockholm är traumatiserat och det vilar en obehaglig känsla i hela staden. Jag citerar min mormor som, idag när vi pratade i telefon, sa "Det känns som gele i hela kroppen". 
 
Det här händer hela tiden, varje dag, i länder som till exempel Syrien, och det tycker jag är så viktigt att tänka på. Vi ska såklart få vara ledsna och arga på det som har hänt i Stockholm under dagen, det blir ju extra påtagligt när det är så nära. Men tänk på det bara, att vi ändå ska vara tacksamma över att vi inte lever i krig. 
Lite tips till alla i Stockholms-området, eller ni som bara är oroliga och rädda: 
 
- Om ni är fast i stan eller vet någon som inte kan ta sig hem på grund av all inställd kollektivtrafik: kolla hashtagen #openstockholm där du kan hitta platser att sova på, skjuts och liknande. Folk öppnar upp sina hem och det är så fint och bra. 
 
- Håll er helst inne och långt ifrån Stockholms innerstad, men om ni av någon anledning måste ta er ut så går Stockholms-båtarna, den mellan Kungsholmen och Söder till exempel. En behöver inte betala för att åka med de idag. 
 
- Sprid ingen information som inte har blivit bekräftad och sprid inga rykten. Det tunnar bara ut polisstyrkan och skapar förvrirring. 
 
- Är du barn och känner dig rädd eller förvirrad eller något annat, så finns alltid Bris som en kan ringa till och prata ut. De har även publicerat en artikel om hur en som vuxen kan prata om händelsen med barn. Här finns den att läsa!
 
Ta hand om varandra och krama om er själva och de runt omkring er. Jag tycker mycker om er<3 
Nu är det solidaritet som gäller och kom ihåg att kärlek alltid övervinner hat. 
MASSA KRAMAR OCH PUSSAR PÅ ER!!

vi ses på caféet och du är fortfarande det finaste jag vet

2017-04-06
21:57:29
En kan sitta på tunnelbanan, mellan Slussen och Gamla stan, och bara känna sig sådär genuint lycklig. Ni vet så att det nästan känns som att en mår illa för att en är så glad. Sedan kan en komma hem, bre en macka, kolla på ett avsnitt som blir några fler avsnitt av Bonusfamiljen på Svt-play. Det kanske blir ett Paradise hotell-avsnitt också och lite youtube-videos. Tiden rinner iväg och en är fortfarande sådär glad ni vet. Dagarna kan gå och nästa gång en sitter på tunnelbanan, denna gång mellan Mariatorget och Zinkensdamm, kan denna lycka ha gått över till ångest. Fast att en gör samma saker som när en var glad kan det ha blivit jobbiga tankar och känslor istället. Sedan kramar en, en vän som en tycker om, äter pizza och blir glad. Sedan skirver en ett svårt matteprov och blir ledsen, men sedan ringer en annan vän och pratar i en timme om saker som gör en skrattig, så blir en glad igen. Det varierar och jag vet att det gör det, men jag lär mig aldrig att hantera det. 
Det är inte alltid glädje och illamående av lycka. Det kan övergå i ångest, brutal ångest som gör att en är beredd att gå av tunnelbanan och gå resten av vägen, trots att det skulle ta några timmar. Det kan vara illamående av ångest. Ångest som i att inte kunna andas utan att det hugger till i halsen, ångest som i att skaka som att en har druckit 10 koppar kaffe. Men det går också över, och blir lyckligt illamående och skratt igen. 
 
Jag kommer aldrig kunna hantera min ångest men jag vet att allas liv går upp och ner, alla som har ett psyke lever ibland i en bergodalbana och det är bara att gilla läget ibland. 
Ta alltid ut lyckan i förskott och låt dig själv bli glad för allt, för sedan blir du ledsen, och sedan jätteglad igen. 
Låt dig själv känna. 
Jag tror att det kan vara viktigt. Fast, vad vet jag, egentligen?
 

sovmorgon den femte april

2017-04-05
10:02:00
 
Jag har sovmorgon idag. Ställde mitt larm på nio men vaknade av mig själv redan vi åtta-tiden, inte van vid att sova länge. Idag vaknade jag med väldigt lindrig morgonångest, det är annars en av de sakerna med min ångest som förstör min varag mest. All den ångesten jag brukar ha på morgonen, men idag var den mycket mildare än vanligt och det är jag tacksam över. Jag gick upp efter ett tag, efter att ha legat i sängen och dra mig i ungefär en halvtimme (sådan lyx att kunna göra det på en vardag). Lyx att vakna av sig själv också. 
 
 
Jag hällde upp en kopp kaffe som jag fortfarande inte har druckit upp, och gjorde en smoothie. Nu har jag sminkat mig, klätt på mig och ska plugga lite matte tänkte jag. Klul sak att göra på sin sovmorgon, nej, men har matteprov imorgon och jag känner att jag måste kolla igenom det lite mer. 
 
 
Hoppas att ni mår i alla fall helt ok, eller asbra. Om så inte är fallet så hoppas jag att er dag går snabbt och att ni tar en lång varm dusch ikväll. Puss! 

då och nu och förr och sedan, det gör mig helt förvirrad

2017-04-02
12:18:31
 
Nu är det söndag igen, känns som att det är söndag hela tiden. Veckan går och sedan är söndagen helt plötsligt där igen. Nu är det i alla fall bara en skolvecka kvar tills det är påsklov, håll ut hörni!! Jag skriver just nu ett skolarbete om existentiallismen, existentiell ångest och om hur jag upplever den, och märker typ att det triggar igång min ångest ganska rejält. Det är konstigt det där, hur vissa saker bara kan ge en så förbaskat mycket ångest utan någon egentlig anledning. Jag kanske kommer närmare mina känslor när jag skriver om de, inte så konstigt egentligen. Har i alla fall tänkt mycket på livet de senaste dagarna (lol), vi lever, gör saker som vi tror är viktigt och sedan är det slut, vad finns det för mening i det? Finns det ens någon mening? Varför finns ens jag, har jag något speciellt uppdrag i detta liv? Varför har jag ångest och varför känner jag att jag måste bli älskad, få bekräftelse, varför skriver jag och varför bryr jag mig om hur jag ser ut, varför gör jag allt det här, när det ändå inte betyder någonting sedan. Vad är meningen med livet? Blir knasig av att tänka för mycket på det här, och kan drabbas av sjuk existentiell ångest av det. Börja tvivla på allt liksom. Kan ni känna igen er i det? 
 
 
Hur som haver, igår var jag på bio med familjen, vi såg Sameblod. Den var bra och jag fick en klump i magen flera gånger för att jag blev så arg och ledsen på samma gång typ. Så den var rörande, tagande och fin. Se den, om ni inte redan har gjort det. Efter bion ringde Meja som virrade runt ute på toget, så jag gick och mötte henne och sedan åkte vi hem till mig. Hon sov här i natt och nu sitter hon och sminkar sig medan jag degar i sängen. Idag har jag inga speciella planer, förutom att plugga, städa mitt rum och gå ut på en promenad med mamma hade jag tänkt. Pöss!!!! Ta hand om varandra och var snälla mot er själva. 

Skriv skriv skriv, och skriv lite till

2017-04-01
10:58:48
 
Igår kväll satte jag mig en fåtölj på mitt rum, inlindad i mitt täcke, med massor av kuddar och bara skrev. Jag öppnade upp ett dokument och började på något nytt, skrev så länge och så mycket och hade världens bästa skrivflow. Byggde upp nya karaktärer med nya namn och nya personligheter. Jag älskar det, att sätta ihop påhittade människor som gör saker och känner saker, och att det är jag som har makten över allt de gör och över allt som händer runt omkring de. Jag förstår att det här kan låta jätteflummigt, men jag blir så glad av att bara låta fantasin flöda och sedan forma det till ord i ett dokument. Kanske blev allt skit, kanske raderar jag allt idag när jag återigen öppnar dokumentet, eller så är det bra och fint, det jag skrev. Hur som helst så är det inte det som är viktigt i det här fallet, jag tycker bara så otroligt mycket om att skriva. Speciellt med hörlurar som spelar bra musik, avskärmad från omvärlden. När orden bara kommer sådär och när jag känner mig inspirerad. Bara jag och min dator och orden och känslorna. Det är fint. 

RSS 2.0