Fredag fredag älskade fredag

2016-07-01
22:13:00
 
Tju. Hur mår ni? Själv mår jag bra! Idag var det sista dagen på mitt sommarjobb, vi visade upp våra filmer som vi har hållt på med nu i tre veckor och avslutade liksom jobbet. Funderar på att lägga upp vår film här sedan när den kommer ut på youtube..? Kanske, kanske inte. Det här var ju mitt första sommarjobb och det har varit kul, ända tills igår då det skedde en del missförstånd typ och saker blev bara jätteoträttvisa och konstiga. Men, nu har jag sommarlov och det känns väldigt fint. Som en stor varm kram, om man ska försöka beskriva känslan haha. 
 
Jag har haft så mycket känslor i mig idag. Jag har varit jätteledsen och arg över det som hände på Bråvalla igår. Läs mer om det här om ni har missat det eller något. Jag blir så trött, så trött på män som tar sig friheten till att göra vidriga saker med andras kroppar. Våldta, taffsa och så vidare. Jag har försökt skriva ett separat blogginlägg om det här men jag blir bara gråtfärdig och jag känner att jag inte riktigt kan få ner det jag känner kring det här i text. Ibland är det så. Jag hänvisar er till min twitter, där har jag tweetat en del om det här samt retweetat mycket. Till exempel haft en diskusion med kränkta killar som tar åt sig av Zara Larssons tweet där hon bland annat skrev "jag hatar killar". Jag diggar Zara och backar henne till 100%. Att opålästa killar då ska sitta och skriva att hon inte är feminist, utan manshatare och annat sådant skit gör mig upprörd. De måste förstå samanhanget, klart varken jag eller Zara hatar alla män. Det finns många män som jag älskar, ser upp till och så vidare. Men jag hatar män som våldtar och andra äckliga grejer. Hatar. Och i det här fallet är det till största del mest män som gör äckliga grejer. Nästan bara män ska jag tala om.
Zara är en av de största feministiska ikonerna och förebilderna vi har. Backa henne och alla andra feminister istället för att sätta på er offerkoftan. Tack. 
 
 
Förutom det tidigarenämnt så har jag har haft en jättefin och mysig kväll med mamma. Både pappa och Hulda är bortresta idag så mamma och jag åt en jättegod middag, rödbetor med getost, valnötter, ruccola och sådant. Mums filibaba :). Därefter åt vi plockgodis och försökte få igång tv:n som inte fungerade. 
Hoppas att ni mår bra, att ni alltid står upp för er själva och andra, kämpar för systerskapet och inte tar någon skit. Ni är bäzzzt. Vi hörs snart iegen. Kram! /Tora. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket fint blogginlägg med både det ena och andra!
- ditt starka och genomtänkta feministiska engagemang, din uppskattning av allt fint i tillvaron, "snälla" män, Mamma, god mat t.ex.
Bortsett från chèvren ser er middag jättegod ut.

Svar: Vi tänkte på dig när vi åt chévre haha!
Tora

2016-07-02 @ 09:49:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: