Om att lägga ner tid på rätt människor och slopa resten

2017-03-18
09:49:00
Jag vet inte mycket om livet, egentligen, jag är bara sjutton år och går bara i ettan på gymnasiet. Men det finns en sak som jag faktiskt vet, en sak som jag vill understryka för er för att jag tycker att det är så viktigt: Lägg inte ner tid på fel människor. När jag har mått som sämst har det många gånger förvärrats av att jag har människor runt omkring mig som dragit ner mig, som inte peppat mig utan istället bara sett det negativa i allt och inte gett mig något. En kan inte begära att andra människor alltid ska finnas där, stötta och hjälpa en. Men ibland känner en verkligen att vissa människor bara tar energi istället för att ge. Ibland har en nog inte ens en anledning till varför dessa människor drar ner en, det bara är så, alla människor klickar inte med varandra och varför någon människa drar ur energi ur en behöver inte alltid betyda att den människan är hemsk och självisk. Det kan såklart vara så ibland, men jag menar bara att det inte alltid behöver vara roten till problemet. När det är så har en som människa rätt att inte lägga ner energi på den personen. Det tycker jag verkligen. Ibland kan en såklart gå till botten med det och försöka förstå varför den här människan är på det här sättet eller varför den får en att känna såhär. Just nu har jag så bra människor runt omkring mig och det utgör helt ärligt 80% av varför jag fortfarande kämpar på och fortfarande verkligen försöker leva mitt liv så bra jag kan, med de förutsättningar och så vidare som jag har. Och om jag någon gång känner att jag inte trivs med människor i ett speciellt samanhang eller liknande, så försöker jag alltid ha en röst i bakhuvudet som säger till mig att det är helt okej att känna så. Om jag jämför nu med för bara typ ett-två år sedan så har jag verkligen blivit bättre på det där, att sortera bland mina relationer och inse att jag inte måste finnas där för alla och vara alla till lags. Jag har ett slags "komplex" inom mig som säger åt mig att jag måste vara en bra och rolig person, som alltid ställer upp för folk, är rolig ur andras ögon och så vidare. Detta leder till att jag ofta får ångest när jag har varit med människor, för att jag får en känsla av att jag inte har varit en tillräckligt bra och rolig person. Det kan vara allt från att jag har varit hos tansläkaren till att jag har varit med en kompis. Men jag försöker verkligen jobba bort det, för det är inte alls hållbart i längden. Varför ska jag ställa upp för folk som inte ställer upp för mig? Varför ska jag vara med människor, ens tänka och lägga ner energi på människor som suger ut energi ur mig? Jag tycker att en ska ta den energin och applicera på de människor och i de reltioner som betyder något för en. 
För att på samma sätt som det är viktigt att inte omringa sig av dåliga människor så tycker jag att det är så viktigt att värna om de relationer som faktiskt fungerar bra och som en trivs i. Våga ta kontakt med personer som du tror att du kommer klicka med, vågra prata med folk (det är svårt, trust me, jag vet) och var snäll mot de runt omkring dig. Det är faktiskt inte så mycket begärt. Om jag inte skulle våga ta kontakt med personer jag inte känner skulle jag aldrig lärt känna till exempel Meja, som ni vet är min närmsta vän just nu, som jag tycker så jäkla mycket om och som har hjälpt mig så mycket och funnits där för mig. Henne kontaktade jag angående en Håkan-grej och det ledde till en jättefin och värdefull vänskap som jag är så tacksam över. 
Så: Slopa de människorna som bara drar ut energi ur dig, värna om de som du tycker om. Jag tror att det är ett steg till att må bättre och känna sig mer tillfredställd, i alla fall om en känner att en lätt hamnar i de här osunda relationerna som bara tar energi. Tror att det är viktigt att tänka på det här, jag måste tänka mer på det här. Jag jobbar verkligen fortfarande på det och försöker tänka på det varje dag. Att värna om sina relationer och inte lägga ner tid på de som inte förtjänar det.
 
Lökig bild, men tycker att den är mysig. Hehe<3
Puss! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kloka tankar och råd. Men en del kontakter måste man ju ha, även om man inte trivs så bra med dem. Kan kanske minimeras till minsta möjliga. Att satsa på sina vänner, ja absolut!

2017-03-19 @ 08:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: