Nu är det fan nog. Ni äger inte min kropp.

2017-07-05
18:07:31
We are Sthlm 2016, ökat antal anmälda sexuella taraserier. Bråvalla 2016, våldtäckt under Zara Larssons konsert, och ett gäng sexuella trakaserier på det. Bråvalla 2017, våldtäckt under Håkans konsert. Män som har gett sig på tjejer mitt under konserter, på festivaler. Vad är ert jävla problem? Vad är det killar inte verkar förstå? Vad är felet på män?
Konserter och spelningar är något av det bästa jag vet, att stå längst fram och se en artist man verkligen tycker om, känna musiken ända in i benmärgen, kunna varje textrad och må så bra, det älskar jag. Tänk er att vara på en konsert, eller festival, som man har sett fram emot sååå länge, och så blir man sexuellt trakasserad av ärthjärnor till snubbar? Jag kommer ihåg när jag var sisådär 11-12 år och var på en Ulrik Munther-spelning i Kista Galleria, jag älskade Ulrik på den tiden och var där med en dåvarande vän. Vi stod i mitten av folkmassan och plötsligt kände jag att någon tog på min rumpa, jag vände mig om och såg att en man stod där och log sådär äckligt ni vet. Jag reagerade inte så mycket, blev nog bara rädd och flyttade på mig. Kände såklart att det var mitt fel, att jag som tjej tog för mycket plats och behövde flytta på mig. Efter spelningen berättade jag det för min vän och hon sa att han hade gjort samma sak på henne, rört henne på hennes bröst och rumpa. Vi var 12 år, TOLV, vi var barn och en man i 30-40-års åldern tog sig friheten att röra oss, jag blir så arg. Jag finner inga ord för hur arg jag blir på sådant där. 
Killar på konserter är ofta vidriga, i alla fall av min erfarenhet, och jag har varit på en del konserter. När jag och min käre vän Angelika var på Gröna Lund och skulle se Zara Larsson kom ett gäng killar och trängde sig fram genom publikhavet. De bokstavligt talat armbågade sig fram och sket totalt i oss och alla andra som stod runt om, de bara slet sig igenom människorna och såg inte ens de små 12-åringarna som stod runt om de och fick hålla i sig i varandra för att inte ramla. Om ni var varit på en grönan-konsert vet ni hur trångt det kan bli och hur lite plats man har att stå på. Angelika och jag blev så arga och skrek på de, sa till de att de var dumma i huvudet och att de inte kan tränga sig igenom folk som har stått där hela dagen. Tror ni de brydde sig? Nej. Såklart inte. De fortsatte att tränga och armbåga sig fram.
Jag vill kunna gå på konsert utan att känna mig rädd för att bli utnyttjad av män, jag vill kunna klä mig som jag vill utan att snubar ska kolla på mig. Jag vill inte att snubbar ska ta sig friheten att tafsa på mig, eller på någon annan tjej i publikhavet. Bråvalla ska lägga ner nu, på grund av snubbar. De förstör så mycket, det är helt sjukt. De gör oss så otrygga. 
Senast idag var jag ute och gick i korta jeans-shorts och märkte hur en man vände sig om och kollade på mig. Det är liksom vardagsmat, och det är så jävla hemskt. 
Det är inte mitt ansvar, det är ingen icke-mans ansvar. Det är ni män som är roten till alla dessa problem och det är ert ansvar att skärpa till er. Jag hatar män, det är en naturlig reaktion på allt det vi utsätts för, det är naturligt att hata sin förtryckare och jag gör det. Nej, jag hatar inte alla män, men den diskussionen orkar jag inte ens ta. Jag är rädd för män, jag har ju inget annat val när samhället ser ut som det gör och när sådana här saker sker. Jag vill inte vara rädd för att göra något av det roligaste jag vet, det vill säga gå på konserter, på grund av män. Så är det bara. Skärp er eller håll er hemma, punkt slut. 
 
 
Ni har hört att det troligtvis ska hållas en mansfri festival nästa sommar va? Hur fett? Hoppas att vi ses där<3 Utan alla dessa män som bara förstör. Läs mer om det här.
 

Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag var i publikhavet under Håkankonserten på Bråvalla och det gör mig så jäkla arg att en så positiv upplevelse som en konsert i grund och botten oftast är förstörs av svin. Män är ett problem, vi skapar oro hos både gamla och unga kvinnor, det är förjävligt att det är så. Att en man kan tro sig ha rättigheten till någon annans kropp är helt jävla vidrigt.

Män i grupp är bland det farligaste som finns. Snubbar som tror sig, snubbar som försöker ta plats, snubbar som hetsar varandra, det är fara. Jag förstår avskyn det väcker. Jag själv känner en avsky mot snubbar och då är jag ju ändå till viss del en del av problemet. Män, alla män, måste ta ett större ansvar till att motverka alla tafsningar, glåpord, busvisslingar och rena skära våldtäkter som sker runt omkring.

Tänket "alla män är inte såna" hjälper ju inte direkt. Nä alla män är inte svin men gör nåt åt saken istället för att försvara er från ansvar. Alla har ansvar. Inte minst män.

Kompisens flickvän och hennes kompis var i publikhavet på Alesso och såklart var det två snubbar som skulle vara på dem och hänga och kommentera. Låt tjejer/kvinnor vara ifred, inte bara på konserter, håll er undan, låt kvinnor få ta sin plats.

En festival bara för kvinnor är en väldigt bra ide, det retar upp rätt personer och det blir förhoppningsvis en jäkla bra stämning!

Så jäkla bra skrivet som vanligt!

2017-07-07 @ 14:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: