Lista om morgonrutioner

2017-02-22
07:22:00
Godmorgon!
Hittade denna lista hos Andrea!
 
 
När går du upp? 
På vardagar ringer mitt första larm klockan 05.30 och så går jag upp någon gång mellan kvart i sex- sex. På helgerna kan jag ibland sova bort halva dagen och inte vakna förens vid tolv-tiden. Mår dock bäst av att sätta larm även på helgerna, då brukar jag ställa den mellan åtta- tio beroende på om jag ska iväg och göra något under dagen eller inte. Får lätt ångest av att sova för länge och känna att massor av tid har gått till spillo liksom. 
 
Vad är det första du gör varje morgon? 
Det första jag gör är att stänga av mitt larm, sedan kollar jag sociala medier lite snabbt. Därefter går jag upp ur sängen, tvättar ansiktet, bäddar och gör iordning frukost. 
 
 
Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
Det varierar. Nu när det är så mörkt på mornarna brukar jag sminka mig där, i och med att det är bäst ljus där. Så ganska lång tid, om en lägger ihop tiden jag lägger på smink med tiden jag lägger på att tvätta ansiktet, borsta tänderna och sådant tråkigt (helt ärligt, att borsta tänderna och tvätta ansiktet är det tråkigaste jag vet nästan. Är en slarver med det) så blir det kanske 45 minuter, ibland mindre, ibland mer. 
 
Är frukost viktigt för dig? 
Ja, extremt viktigt. Jag älskar frukost, dels för att jag inte fungerar utan det, behöver verkligen frukost. Det är liksom en grund för att jag ska orka mig igenom hela dagen. Dels för att jag tycker att frukostmat är den bästa maten. Älskar mackor, yoghurt, gröt, smoothies, frukt, bär och allt vad det är. När jag flyttar hemifrån kommer jag helt säkert leva till 70% på frukostmat (och pasta!!). 
 
 
Vad äter du till frukost? 
Jag kommer in i perioder då jag äter olika saker till frukost, förut hade jag en gröt-period, sedan en avokadomackor-period, jag har haft en smoothie-period och ja ni förstår. Just nu äter jag yoghurt med granola och banan till frukost varje dag, och en kopp kaffe samt ett glas vatten till det dååårå. Enkelt och gott! Gör liksom det varje morgon och halvsover lite när jag gör det, men det har blivit en rutin så min kropp gör allt per automatik. Skär upp banan, häller i yoghurt i en vit skål som står i andra skåpet från vänster, häller upp kaffe och jaaa ni förstår. 
 
Är du morgontrött?
Ja, det är jag. Jag är dock bra på att typ tvinga mig själv att gå upp ändå, eller jag har tvingat mig själv att bli bra på det. Jag är jättetrött när jag vaknar och vill helst inte gå upp men jag är ett planeringsfreak utan dess like och klarar inte av stress så jag har ett schema för min morgon som jag måste följa. Hamnar jag i otakt med det får jag stress. Det är nog inte så bra egentligen, men så är det i alla fall.
 
 
Vad använder du för väckarklocksalarm?
Jag använder iPhones egna larm, kretsar, Gitarr-riff, Presto och Syrsor är några av de. 
 
Hur ser en perfekt morgon ut?
Jag vaknar rätt tidigt, kanske vid åtta, tillsammans med en eller några kompisar. Vi går upp, gör iordning en asstor och god frulle med bananpannkakor, bär, frukt, smoothies, gröt, mackor, avokado och sådant najs. Vi lyssnar på bra musik när vi gör frukosten och likaså när vi äter den. Sedan har vi djupa och bra konverationer med mycket skratt samtidigt som vi äter. Älskar't!! Någon som är på??
 
 
Vad är det bästa med morgonen?
Jag gillar inte vardagsmorgnar, har en del problem med de. Men jag gillar mornar om jag vaknar med en bra känsla (hahah är så otroligt känslostyrd, d sjukt) och då är det bästa lugnet. Det finns något speciellt i det lugna på morgonen. Till exempel när en vaknar först och alla andra i familjen fortfarande ligger och sover och en kan vakna lugnt och göra frukost för sig själv. Ljudet av kaffekokaren som bryter tystnaden, att se hur dagen vaknar utanför fönstret, morgontidningen och känslan av att fortfarande vara lite trött men ändå utvilad. Det är fint tycker jag. 
 
Hur går du helst klädd på morgonen?
Jag sover oftast bara i en t-shirt eller med ett par mjukisshorts till, och när jag vaknar fryser jag alltid jättemycket. Så jag brukar dra på mig ett par mjukisbyxor, en varmare tröja och morgontofflor. Ser ut som jag vet inte vad på morgonen med de kläderna, mörka ringar under ögonen och håret uppsatt i en ful knut. Så går jag omkring tills jag sedan klär på mig de kläderna jag ska ha på mig den dagen. 
 

Kommentarer
Postat av: Lillemmish- mode - inspo

God morgon!

2017-02-22 @ 08:01:07 - http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: