Vad-listan del 1

2017-04-08
12:27:56
 
Lista från UnderbaraClara
Vad stressar dig?
Pengar. Alltså jag blir så stressad av att tänka på att jag inte har ett jobb, inte fått besked om sommarjobb ännu och vill göra massor av saker främst i sommar, men även nu, men kommer bli pank om jag inte får ett jobb. Blir ledsen av alla gränser som pengar sätter, inte bara för mig som inte vet om jag får ett sommarjobb eller inte. Utan främst för människor som har det knapert och hamnar helt utanför samhället på grund av att de har det svårt med ekonomin. Blir arg på att pengar styr allt och känner ofta en rädsla och stress för att själv halka snett, få knaper ekonomi och hamna utanför samhället på grund av det. Det är så skevt och stressigt. 
 
Vad ska du göra ikväll? 
Jag ska troligtvis gå på teater och se Egenmäktigt förfarande. Skoj! 
 
Vad är svårt?
Få till fina ögonbryn snabbt, det tar alltid jättelång tid och blir nästan aldrig som jag vill. Avundas personer som kan dra några streck och vips har de eyebrows on fleek. Det lyckas jag aldrig med. 
 
Vad är lätt?
Att välja ut perfekt mogna avokados i matbutiken. Väljer alltid de bästa, och har mina små knep;))). 
 
 
Vad blir det för middag idag?
Ingen aning faktiskt, vi får se. 
 
Vad vill du göra mer?
Skriva och läsa. Blir glad av det. 
 
Vad gråter du av?
Literally allt, HAHA. Är en känslig person och har nära till mina känslor och gråter mycket. Har märkt att jag lätt gråter när jag är arg, vilket är jobbigt för då känner jag mig så liten i ilskan, om ni förstår. Gråter också av att vara stressad, jag klarar inte av stress och bryts lätt ner av det. 
 
Vad gjorde dig arg senast?
Den tragiska händelsen i lokala Stockholm igår gjorde mig arg. Men min rädsla ska jag hålla inom mig för det är det terroristerna vill uppnå och medmänsklighet och solidaritet vinner över hatet och rädslan. Men jag blev arg, och är fortfarande arg. 
 
 
Vad åt du senast?
Yoghurt med granola och banan. Yum! 
 
Vad är fånigt?
Vuxna som tror att de är något bara för att de har på sig kavaj, jobbar på kontor, beter sig propert och går runt med kaffekoppar från pressbyrån. Tror att de är bättre än unga människor, när de egentligen bara är stora barn som leker en lek. Haha sorry, men när jag tänker på det kan jag börja skratta så mycket. 
 
Vad är gott?
Kaffe!! 
 
Puss. Ni är fina! 

Kommentarer
Postat av: Terese

Åh, jag älskar listor:-) Kul att läsa!
Om att bli stressad av pengar: Har jag också varit, och lagt ner mycket energi på att vara oroad över det. Det jag har kommit fram till: Det är rimligt att vara stressad över det eftersom det inte är något man kan försäkra sig emot 100%. Nu tänker jag absolut värsta tänkbara scenario alltså, det är väldigt osannolikt, men inte helt omöjligt. Å andra sidan är det inte värt att stressa för mycket över det eftersom en inte har 100% kontroll över det heller. Visst, det finns en del man kan göra för att undvika att hamna i svårigheter, men full kontroll går inte att få.
Precis som du säger får vi vara tacksamma över hur priviligierade vi är att ha hamnat i det här samhället. Om allt verkligen skiter sig finns det skyddsmekanismer. I vårt samhälle tror jag att det en egentligen är rädd för är att hamna utanför samhället. Så mycket av vem vi är, är kopplat till vad vi gör. Vi lägger mycket av vårt värde i hur vi försörjer oss, på gott och ont. Därför är det så viktigt, tycker jag, att det inte bara finns ekonomiska skyddsnät och bidrag, utan även solidaritet, medmänsklighet och möjligheter att hitta ett sammanhang utanför arbetslivet/studier.

2017-04-10 @ 13:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: