då och nu och förr och sedan, det gör mig helt förvirrad

2017-04-02
12:18:31
 
Nu är det söndag igen, känns som att det är söndag hela tiden. Veckan går och sedan är söndagen helt plötsligt där igen. Nu är det i alla fall bara en skolvecka kvar tills det är påsklov, håll ut hörni!! Jag skriver just nu ett skolarbete om existentiallismen, existentiell ångest och om hur jag upplever den, och märker typ att det triggar igång min ångest ganska rejält. Det är konstigt det där, hur vissa saker bara kan ge en så förbaskat mycket ångest utan någon egentlig anledning. Jag kanske kommer närmare mina känslor när jag skriver om de, inte så konstigt egentligen. Har i alla fall tänkt mycket på livet de senaste dagarna (lol), vi lever, gör saker som vi tror är viktigt och sedan är det slut, vad finns det för mening i det? Finns det ens någon mening? Varför finns ens jag, har jag något speciellt uppdrag i detta liv? Varför har jag ångest och varför känner jag att jag måste bli älskad, få bekräftelse, varför skriver jag och varför bryr jag mig om hur jag ser ut, varför gör jag allt det här, när det ändå inte betyder någonting sedan. Vad är meningen med livet? Blir knasig av att tänka för mycket på det här, och kan drabbas av sjuk existentiell ångest av det. Börja tvivla på allt liksom. Kan ni känna igen er i det? 
 
 
Hur som haver, igår var jag på bio med familjen, vi såg Sameblod. Den var bra och jag fick en klump i magen flera gånger för att jag blev så arg och ledsen på samma gång typ. Så den var rörande, tagande och fin. Se den, om ni inte redan har gjort det. Efter bion ringde Meja som virrade runt ute på toget, så jag gick och mötte henne och sedan åkte vi hem till mig. Hon sov här i natt och nu sitter hon och sminkar sig medan jag degar i sängen. Idag har jag inga speciella planer, förutom att plugga, städa mitt rum och gå ut på en promenad med mamma hade jag tänkt. Pöss!!!! Ta hand om varandra och var snälla mot er själva. 

Kommentarer
Postat av: Daniel

Skilj på meningen med livet som koncept och mening I livet. För vi människor kan aldrig ställa oss utanför vårat eget liv och titta in på oss själva från en "högre" ställning. Vi kan aldrig se det som är större än oss själva. Vi greppar inte rymden till exempel.

Men om man försöker finna mening i det man gör, finna mening i det man gör för andra så är det enligt min åsikt lättare att göra vardagliga saker. Vi skapar en mening för oss själva som är en tillräckligt stor anledning till att fortsätta leva.

Ifall vi fick reda på att utomjordingar hade tillverkat människosläktet för att tillverka en slags skruv. Skulle vi vara nöjda med det? Det var vår mening. Skulle vi vara nöjda? Jag tror inte det, utan vi skulle söka vidare uppåt. Vad ska skruven användas till osv?

Sök inåt i dig själv, hitta dina egna mål, lev ditt liv till maximen av dina förutsättningar och om du lyckats med det så har du lyckats med ditt liv. Då har du skapat en mening i ditt liv och levt efter den "meningen". Men meningen med livet får vi nog nöja oss med att vara ovissa om.


Svar: så klokt skrivet
Tora

2017-04-02 @ 13:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: