<3

2017-04-07
20:12:00
Det är svårt att formulera sig och skriva det en känner när en sådan här sak har hänt, i staden där en bor. Jag vet inte vad jag vill säga förutom att alla mina tankar går till de som omkom, till de nära till de drabbade, alla skadade och alla som var där när det hände. Hela Stockholm är traumatiserat och det vilar en obehaglig känsla i hela staden. Jag citerar min mormor som, idag när vi pratade i telefon, sa "Det känns som gele i hela kroppen". 
 
Det här händer hela tiden, varje dag, i länder som till exempel Syrien, och det tycker jag är så viktigt att tänka på. Vi ska såklart få vara ledsna och arga på det som har hänt i Stockholm under dagen, det blir ju extra påtagligt när det är så nära. Men tänk på det bara, att vi ändå ska vara tacksamma över att vi inte lever i krig. 
Lite tips till alla i Stockholms-området, eller ni som bara är oroliga och rädda: 
 
- Om ni är fast i stan eller vet någon som inte kan ta sig hem på grund av all inställd kollektivtrafik: kolla hashtagen #openstockholm där du kan hitta platser att sova på, skjuts och liknande. Folk öppnar upp sina hem och det är så fint och bra. 
 
- Håll er helst inne och långt ifrån Stockholms innerstad, men om ni av någon anledning måste ta er ut så går Stockholms-båtarna, den mellan Kungsholmen och Söder till exempel. En behöver inte betala för att åka med de idag. 
 
- Sprid ingen information som inte har blivit bekräftad och sprid inga rykten. Det tunnar bara ut polisstyrkan och skapar förvrirring. 
 
- Är du barn och känner dig rädd eller förvirrad eller något annat, så finns alltid Bris som en kan ringa till och prata ut. De har även publicerat en artikel om hur en som vuxen kan prata om händelsen med barn. Här finns den att läsa!
 
Ta hand om varandra och krama om er själva och de runt omkring er. Jag tycker mycker om er<3 
Nu är det solidaritet som gäller och kom ihåg att kärlek alltid övervinner hat. 
MASSA KRAMAR OCH PUSSAR PÅ ER!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så fint, kära Tora! Tack!
Mormor

2017-04-07 @ 21:45:42
Postat av: Terese

Kram!

2017-04-10 @ 12:57:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Norge
$ {CommentAuthorLinkIf} $ {} CommentDate pm. $ {CommentTime}
$ {CommentText}
Norge
Lägg till ny kommentar Norge
Namn:
URL:
Din kommentar: