Måndag

2016-02-29
17:29:26
 
Måndag och första riktiga sportlovs-dagen. Skönt att vara ledig men min dag har faktiskt varit ofantligt seg, jag har inte gjort mer än att kolla på youtube, laga mat, äta mat, promenera, städat mitt rum, läst bloggar och lyssnat på podcasts. Det kan vara skönt att ha sådanahär dagar ibland, men idag har det inte känts som en "lugn och utvilande dag", utan snarare lite tvärt om. Förstår ni? Liksom segt och euh. Men men.. Sådana dagar finns också, och det är då man verkligen ska komma ihåg att bara för att en dag är dålig så betyder inte det att allt suger. Det är okej att ha en dålig dag, eller en dålig vecka om nu det är fallet. Hoppas att ni mår bra och har haft en fin måndag. Puss! 

Recept på min gröt

2016-02-29
07:02:00
Jag äter gröt i pirincip varje morgon till frukost och även till mellis varje eftermiddag nu för tiden. Det är gott, nyttigt, mättande och sjukt bra helt enkelt. Idag tänkte jag dela med mig av hur jag gör, väldigt enkelt men kanske kul att se, tänkte jag. 
 
 
Jag använder mig av havregryn, salt, kanel och vatten till själva gröten och äpple, solrosfrön och mjölk (som jag glömde ha med på bilden) som topping. Jag har i princip alltid äpple och mjölk på min gröt, även oftast solrosfrön. Andra saker som jag ibland har är linfrön, päron, russin, mandlar, nötter.. ja, you name it. 
 
 
Jag gör nästan alltid min gröt direkt i skålen, så det första jag gör är att ta en deciliter havregryn. 
 
 
Därefter två deciliter vatten. 
 
 
Lite (läs: lite för mycket) salt. 
 
 
Och kanel. Kör inga mått på salt och kanel, det får bli ögonmått. 
Efter detta steg är det bara skjuts in i micron i ungefär en och en halv minut. 
 
 
På med äpple, mjölk och solrosfrön. Så himla gott, och det går superfort verkligen! :)

Stilikon

2016-02-28
13:31:45
 
Jag inspireras mycket av andra, speciellt när det kommer till kläder. Vem gör inte det? Jag har en del bloggar och instagramkonton som jag ofta återkommer till för att få klädesinspiration, och en av de, som jag nog får mest inspiration av är Flora. Ni ser ju på bilderna hur otroligt snygga kläder hon har, visst blir man inspirerad. Hon har ca. den finaste klädstilen i hela universum typ och jag vill ha allt som hon har på sig, haha. Det är liksom snyggt, fint, gulligt, coolt och allt på samma gång.  Får väldigt mycket inspiration av Flora, inte bara klädesmässigt utan också av allt annat som hon delar med sig av i hennes blogg. Som t.ex all vegetarisk och vegansk mat hon lagar, hennes fina bilder, text och allt därimellan. Flora är en av mina största stilikoner! 
 
 
Har du någon stilikon? 
Puss. 
 

Sportlov

2016-02-27
10:04:40
 
Hej på er. Hur skönt är det inte med sportlov? Jag har sett fram emot detta lov så himla länge och nu får jag äntligen en ledig vecka, behöver det. Jag ska inte hitta på så mycket egentligen, utan mest bara ta det lugnt och se vad som händer. Det enda jag vet är att jag ska till Göteborg en sväng nu på lovet, det kommer bli så fint, ser fram emot det :). Har saknat Göteborg väldigt mycket, favoritstad. I skrivande stund sitter jag inne hos mormor, Hulda och jag åkte in hit igår efter skolan. Igår åt vi mellis och tog sedan en båttur, väldigt fint. Nu har jag precis vaknat och det är vår i luften, otroligt hur vädret kan göra en så mycket gladare. Hoppas att ni får/ har haft ett jättefint lov. Vi hörs. Puss. 

Måndag.

2016-02-22
20:53:52
 
Måndag igen och sista veckan innan sportlovet är påbörjad. Just nu är jag ganska uppe i plugg och tankar. Prov varvat med inlämningar och läxförhör samtidigt som man ska sortera sina tankar och ta hand om sina relationer, det kan vara svårt ibland. Men trots det så mår jag bra. Just nu sitter jag inne på mitt rum, med tända ljus, en kopp te och kollar på "Gift vid första ögonkastet" på Svt play! Tips. Imorgon har jag sovmorgon och det känns superskönt. Det gäller att se det fina i vardagen, värna vardagen och allt där till. Hur mår ni? Vad gör ni? Berätta. Puss. 

Fyra saker-listan

2016-02-18
20:48:24
4 saker jag ser fram emot: 
- Helgen som snart är här. 
- Min lilla Göteborgsresa jag ska utföra på sportlovet. 
- Att jag snart ska äta middag. 
-Håkan-konserten i sommar. 
 
4 saker jag är rädd för: 
- Mörker. 
- Stora utrymmen (t.ex hav, rymden osv..). 
- Döden. 
- Att inte räcka till. 
 
 
4 saker jag kan: 
- Vicka på öronen. 
- Sova länge på dagarna. 
- Sätta mig in i hur andra känner och mår, och verkligen bry mig. 
- Komma i tid till saker och ting. Ofta kommer jag lite för tidigt, men hellre det.. tycker verkligen inte om att vara sen. 
 
4 saker jag inte kan: 
- Spela fotboll, basket och andra tråkiga bollsporter. 
- Hålla igång konversationer. Eller jo, det kan jag. Men det är svårt.
- Förstå mig på människor med rasisiska, sexistiska, homofobiska och helt enkelt idiotiska åsikter. 
- Gå en dag utan att lyssna på Håkan. 
 
 
4 saker jag blir lugn av: 
- Kramar. 
- Mindfullness. 
- En lång, varm dusch. 
- Att skriva. 
 
4 saker jag blir stressad av: 
- Ideal och krav. 
- När folk går långsamt precis framför mig. 
- Att skriva prov/ läxförhör. 
- Situationer då det känns som att jag står i centrum och alla iaktar mig. Som när jag går på bussen, går in på ett café, går förbi en grupp människor, ska betala något i en affär. Väldigt många situationer. 
 
 
4 saker jag ska göra i helgen: 
- Gå på teater. 
- Troligtvis träffa en efterlängtad kompis. 
- Kolla på Gossip girl. 
- Äta pizza. 
 
4 saker jag har gjort den senaste veckan:
- Lyssnat på podcasts när jag gått hem från skolan och musik när jag har gått till skolan. 
- Kollat på en bra film på svenskan i skolan, "Hämnden" heter den, en dansk film som är ungefär fem år gammal. Tips. 
- Haft en del humörsvängningar pga. mens. 
- Börjat kolla på säsong sex av Gossip Girl. 
 
 
Alla bilder är från tumblr. Puss. 

Från Berlin

2016-02-15
17:07:08
 
Åh, kolla! Jag satt precis och skrollade igenom mitt eget blogg-arkiv och hamnade på ett inlägg från Berlin med dessa bilder. För er som inte vet det så var jag i Berlin i somras med min familj! Det var en jättemysig resa, hela den staden är mysig och fin med jättemycket historia, vilket både är hemskt (pga. förintelsen, Hitler..etc) och superintressant. Jag skulle mer än gärna besöka Berlin igen, snart. Så ja.. Tips till er: Besök Berlin. Puss!<3

Jag behöver dig mer än vad jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

2016-02-14
21:42:25
 
Den här boken (jag behöver dig mer än vad jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius) fick jag i julklapp och nu har jag läst den och tänkte recensera den här i bloggen. Jag var otroligt taggad på att läsa denna och blev väldigt glad när jag fick den, då jag har hört mycket bra om den länge velat läsa den :). 
Jag måste säga att jag tyckte om boken mycket och rekomenderar den till er alla. Den handlar om Morris och Betty som är så kära att nästan tappar bort sig själva i varandra. Man får läsa om vad de gör, hur de tänker och allt däremellan. Fint. 
 
 
Boken är väldigt lättläst, med korta stycken på varje sida. Som detta tillexempel. För mig som älskar klyshiga kärleksromaner blir det många hundöron och överstrukna meningar som jag senare kan gå tillbaka till och läsa om och om igen. 
 
 
Om jag ska säga någonting negativt med boken så är det att man aldrig riktigt kommer in i någon handling. Visst, man förstår att Morris och Betty är kära genom rader som dessa. Man får veta att de ibland gråter tomt och att de ibland är glada. Men mycket mer är det inte. Dock så rekomenderar jag den verkligen ändå, jag tycker att ni missar mycket om ni inte läser den, för den är verkligen fin.
 
En riktig sträckläsarbok. 

Från instagram

2016-02-12
15:22:00
 
Jag la ut det här på instagram för några dagar sedan och känner att jag vill dela med mig av det här, i bloggen också: 
 
"Min kropp är perfekt. Och vet ni vad det är som gör den till det? Att den inte är det minsta lilla perfekt. Min kropp är en kropp och ingenting annat, inget objekt. En kropp. Den uppfyller sina funktioner och det är jag så tacksam och glad över. Jag är så trött på utrycket "bra kropp" för vadå? En kropp är en bra kropp om den går att kominucera med, om man kan ta sig framåt, skratta, gråta.. En "bra kropp" innebär inte en vältränad kropp utan minsta lilla "skavank". Alla kroppar är bra kroppar, var stolta över de och skit i alla jävla skönhetsideal som finns överallt runt omkring oss. Var snälla mot era kroppar och ta hand om de. Lite kvällstankar bara. Puss!"

Bodil Malmsten

2016-02-11
07:22:00
Som ni säkert redan vet så dog ju Bodil Malmsten nyligen (så sorgligt och jag beklagar sorgen för alla hennes nära och kära). Jag tyckte mycket om Bodil. Jag visste inte så mycket om henne men hennes dikter, de är magiska och kommer alltid leva vidare. Bodil Malmsten skrev om att det är okej att känna och fick mig att känna någonting speciellt av att läsa hennes ord, jag tror att ni andra text och skriv-töntar förstår den magiska känslan. Jag känner igen mig i mycket av det hon skriver och hon var så nära det hon skrev. Det vill jag också vara, när jag skriver. Som att man plockar ut en tanke ur hjärnevärksamheten och kopierar ner det på papper. 
Jag vill bli lika duktig som Bodil, en dag kanske. Tills dess (och efter det, hela tiden) har jag henne och hennes texter som en förebild skrivmässigt. 
 
Bodil Malmsten var magisk. Helt enkelt. 
 
 

Dagens moodboard

2016-02-10
21:12:55
 
Jag vill alltså bo i någon cool stad som typ London, Berlin, New York eller Paris, gå kvällspromenader på kvällarna med en kompis och prata prata prata ut. Jag vill ägna mycket tid åt att läsa högar av böcker samtidigt som jag klappar en lurvig katt. Jag vill klä mig i pastell och stora hoodies, gå på konserter och se band som the 1975, The Cure, The Smiths och The Kooks. Fika på mysiga café:er och skriva dagbok vill jag också. Skirver dagbok gör jag ju förvisso redan men ändå. Jag tycker om det. Puss och kram. 

Söndagsmorgon- video

2016-02-07
14:08:45
Idag är det söndag och inte bara det, utan en sådandär "inte göra någonting speciellt- söndag". Hittils idag har jag socit, ätit, läst och kollat påyoutube. Jag har filmat lite, så här nedanför har ni hur en söndagsmorgon kan se ut för mig. I videoformat. Puss! 
 
 

En morgonhälsning

2016-02-06
12:46:24
 
Hej. Här sitter jag just nu och äter frukost (ja, jag vet att klockan snart är ett men det är faktiskt lördag). Trött, nyvaken, osminkad och med en finne precis över läppen (som inte syns så mycket på bilderna, men jag lovar.. den syns i verkligheten). Men så ser man också ut ibland, och det är inget som helst fel med det. Jag äter gröt och dricker smoothie och det är så gott, och så lyssnar jag på Håkan och läser bloggar samtidigt. Fint ändå. Puss, ha en fin lördag och en trevlig helg. 

Skirt

2016-02-06
07:12:00
 
Jag har i princip aldrig jeans på mig längre, har kommit in i någon slags period när det bara känns så otroligt obekvämt. Någonting som jag har på mig desto mer är kjol och klänning, bl.a. denna fina. Köpte den för kanske två veckor sedan ungefär och jag tycker mycket om den. Köpt på BikBok för 299 kronor. Puss! 

Pladusker

2016-02-05
15:03:49
Igår, på hemkunskapen i skolan gjorde vi Pladusker (typ amerikanske pannkakor). Det var sjukt gott och påminde mig om att jag borde göra det oftare, här hemma. Jag har gjort det några få gånger, men ingenting som jag ofta återkommer till liksom. Jag håller mig gärna till mina underbara bananpannkisar! Men idag är det fredag, jag slutade tidigt och har skrivit matteprov, så när jag kom hem från skolan ställde jag mig och gräddade ett gäng pladusker. Tänkte dela med mig av receptet här, busenkelt! 
 
 
Du behöver: två ägg, en dl strösocker, en tsk vaniljsocker, två tsk bakpulver, två dl vaniljyoghurt (jag hade bara vanlig yoghurt hemma, men det går lika bra tycker jag. Tog dock i lite extra vaniljpilver för att väga upp ;)) och slutligen två dl vetemjöl. Bären är till topping! 
 
 
Blanda ihop alla ingredienser, stek de, lägg över på en tallrik och vips, så är de klara. Inte perfekta, jag vet. Vissa blev lite brända och andra fick konstiga former. Men hallå, vad gör det? Inte så mycket tycker jag. Det är trots allt smaken som räknas :). 
 
 
Mums filibaba! Jag toppade mina med halvt tinade bär (lät de ligga framme under tiden jag gjorde plättarna), sirap och vaniljsocker. Sött och gott, haha. 
Puss och trevlig helg. 
/Tora. 

En lista om sömn

2016-02-04
20:06:55
När brukar du gå och lägga dig? 
- Det brukar bli vid halv elva- elva och somnar ungefär en timme senare kanske. 
 
När vaknar du? 
- Jag har sju väckarklocks-larm på min mobiltelefon, det tidigaste ringer klockan halv sex på morgonen, det sista vid sju. Så jag går väl upp däremellan någongång. 
 
 
Är du morgonpigg? 
- Nej. Nej. Nej. Tyvärr. 
 
Vad finns på ditt nattduksbord?
- Böcker, ett litet eiffel-torn, nässpray och medicin, haha. 
 
Vilken låt är allra bäst att somna till? 
- Brukar inte direkt lyssna på musik när jag ska sova, men jag skulle nog säga att det är "vaggvisa av flyktbenägna" eller "sång i buss på villovägar 2007"- Håkan Hellström. Lyssna på de, superbra båda två. Oavsettom man ska sova eller ej haha.
 
Vad gör du i sängen innan du somnar?
- Läser bok, kollar snapchat, twitter, youtube, instagram och allt sådant. 
 
 
Hur är din säng bäddad? 
- Med täcke, massa kuddar, en filt och allt det där som man har i sin säng. 
 
Vad är ditt bästa sova gott-tips?
- Duscha innan läggdags eller gör en mindfullness- övning. Man sover så mycket bättre då, iallafall jag. 
 
 
Hur sover du egentligen?
- Beror på, men jag sover väl bra :).
 
Vad har du på dig när du sover?
- Antingen mjukisshorts och ett linne/ tröja eller ett nattlinne. 
 
 
Hur är din sovfrisyr? 
- Utsläppt och lite huller om buller. 
 
Vad har du för säng?
-En ganska smal en, men den funkar fint för mig. Den här. Jag älskar "kanterna", där har jag ställt vinyl-omslag och en inramad mumin-bild. 
 
 
Vad gör du mitt i natten?
- Sover. Eller går upp och äter en macka, om jag inte kan sova. 
 
Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
- Städar. Avskyr att sova i ett stökigt rum. 
 
 
Vad är det konstigaste stället du har sovit på? 
- Jag kan verkligen inte komma på någonting!? En gång somnade jag på vardagsrumsgolvet när vi hade gäster haha.. 

Jag är vegetarian

2016-02-01
12:27:00
Hejsan! 
Ni kanske vet att jag ett tag nu har funderat på att bli vegetarian och med tiden börjat minska på kött mer och mer. Men nu efter ett par månader har jag bestämt mig för att nej, nu vill jag inte äta kött mer. Jag äter dock fisk och skaldjur men allt annat kött såsom nötkött, kyckling, gris osv har jag valt att undvika. Så jag är en såkallad demi-vegeterian, eller stockholmsvegetarian som man också kan kalla det.. haha. 
 
Allt började med att jag insåg att jag egentligen inte tycker så mycket om kött, såklart att det finns goda kötträtter men jag känner inte längre något sug efter att sätta mig och äta en blodig köttbit, det lockar mig bara inte. Så den främsta anledningen till att jag från början tog avstånd från kött är för mig själv, för att jag helt enkelt inte vill. Jag tycker inte att det är speciellt gott (missförstå mig rätt, vissa kötträtter är goda. JA. Men i de flesta fallen går de att ersätta med något vegetariskt och oftast är det köttfria godare än själva kötträtten, hoppas att ni förstår). 
En annan anledning till detta beslut är såklart djuren och köttindustrin. Jag har visserligen inte så jättestor koll på hur det går till på slakterier osv men jag vet på ett ungefär och det känns bara så ohumant att föda upp djur för att sedan döda de så att vi människor ska få mat på bodet, när det finns så mycket annan mat att äta. Det känns inte bra inom mig att ena sekunden klappa en kossa och sedan gå hem och äta köttfärssås till middag. 
Sedan vet jag också att det är mycket bättre för miljön att inte äta kött och det är inte så hälsosamt att äta massor av kött, så det är också två anledningar. 
 
En sak som jag vill tillägga innan jag fortsätter är att det här är mitt beslut, det är mitt val och jag bryr mig inte om vad andra tycker om det. På samma sätt ska inte heller jag och andra vegetarianer bry sig om hurvida du äter kött eller inte. Jag har inget emot männsikor som äter kött, det skulle ju vara absurt. De flesta i min omgivning äter kött och jag tycker inte att de är dåliga människor för det. Absolut inte. Detta är bara ett beslut som jag har tagit, och jag har mina anledningar och känner mig säker. 
Det viktigaste enligt mig är att man väljer själv. 
 
Så yes, det var det jag ville säga. 
Att jag numera är vegetarian och trivs bra med det.
Puss och kram! 
Vi hörs. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0