hur gick det med mina 2016-mål?

2016-12-31
14:37:00
Hej fina ni. 
Idag är det nyårsafton, jag gillar inte nyårsafton. Denna dag ger mig alltid så brutalt mycket ångest, eller inte hela dagen egentligen men det är just där runt 12 som jag blir skakig och magen vrider sig. När alla ska vara så glada och skåla in det nya året, jag vet inte varför jag känner så. Jag hatar bara nyår. Jag ska i alla fall fira hos min mammas syster och det kommer säkert bli mysigt. Får väl ta med mig ett par hörlurar (asbra grej om en har ångest, sätt på skithög musik och försvinn in i den ett tag) och låta mig själv gå undan om det känns för jobbigt. 
 
I alla fall.
Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men i December förra året radade jag upp några mål inför det nya året, som jag tänkte att jag nog skulle kunna hålla. Eller som jag i alla fall verkligen ville uppnå, dvs inga töntiga mål som bara bidrar till ångest och stress. Jag tycker att vi ska kolla hur det gick med de. För det känns fel att bara skriva de och sedan lämna de där, utan att reflektera över de liksom. Nä, så nu kollar vi hur det gick. 
 
 
- Vara snällare mot mig själv
Delvis ja, delvis nej. Jag har blivit bättre på att förstå att jag inte förtjänar mina egna hemska tankar om mig själv, men de dyker ändå upp ibland. Jag har inte helt blivit av med hjärnspökena men jag är helt klart en bit på vägen. Så jag tycker faktiskt att jag har varit duktig med det här målet. Kommer helt klart fortsätta tänka på detta under 2017, eller jag kommer ALLTID försöka tänka på att vara snäll mot mig själv. Det är så sablans viktigt faktiskt. 
 
- Göra mer Yoga och Mindfullness-övningar
JA! Jag har i alla fall gjort mycket minfullness, för att jag rådiggar det och har märkt hur bra det är för mig. Det hjälper mig att hålla mitt psyke mer stabilt och gör mig lugn. Asbra grej! Yoga har jag gjort några gånger, dock inte alls lika mycket. 
 
- Skriva mer
Jag har skrivit mycket i perioder, och jag tror att jag har skrivit mer i år än vad jag gjorde 2015. Men jag vill skriva ännu mer, för det är ju bland det bästa jag vet och jag måste bara hitta tiden till det. 
 
- Göra om på mitt rum
Jag slängde ut garderoben och ställde on två byråer istället, och köpte en klädställning. Inte så mycket mer. Mitt rum här i Skåne har jag dock gjort om lite.
 
- Laga mer vegetarisk mat 
Med denna punkt menade jag nog både att laga mer mat själv men också att börja äta mer vegetariskt. Och det har jag uppnått. I början av året åt jag fortfarande fisk och skaldjur men slopade det ganska snabbt och nu äter jag inget kött. Det var inte så himla svårt för mig att sluta med det, och jag är glad över att jag gjorde det. 
 
- Fota mer outfit-bilder till bloggen
Lol nej, jag är så dålig på det?? Skärpning Tora, serr. Vill ni ha mer outfit-bilder?
 
- Sluta slösurfa på kvällarna
Lyckades väl helt ok med detta, skulle jag väl säga. Framsteg från förra året men ändå inte helt uppnått kanske..
 
- Lägga ner mer tid på foto: 
Nej, fotar mer och mer med mobilen och mindre och mindre med kameran. TYVÄRR. 
 
- Satsa mer på skolan: 
Sista terminen i nian pluggade jag röven av mig.. Nej men helt seriöst, stressade för mycket då, skulle kunnat chilla lite. Nu i gymnasiet lägger jag ner den tid jag orkar på skolan, sätter ingen onödig press på mig. Skolan är inte prio ett för mig, det är mitt eget mående som är det. Och om skolan är i vägen och förstör, får mig att må dåligt, då är det inte värt det. Missförstå mig rätt, skolan är fett viktig och jag är fett priviligerad som får gratis utbildning, men jag orkar inte stressa upp mig i onödan. Jag gör mitt bästa och ibland inte mitt bästa. Så är det bara. 
 
- Inte stressa upp mig i onödan: 
Hänger väl ihop lite med föregående punkten. I nian gick det inte så bra, nu har jag blivit bättre på det. Stressen har såklart inte bara med skolan att göra. Och stressen som inte är på grund av skolan är jag nog ganska dålig på att hantera. Är väldigt dålig på att hantera stress, över huvud taget. Dålig egenskap. 
 

listan om 2016

2016-12-31
11:03:32
 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag sommarjobbade i somras, det har jag aldrig gjort förut, jag köade länge till tre konserter, jag började gymnasiet, jag tog hjälp för min ångest. 
 
Vilka länder besökte du?
Typ inga?? Eller jo, Danmark på och sommarlovet påsklovet. Har rest runt desto mer i Sverige. 
 
Vad var din största framgång 2016?
Jag blir mer säkrare i mig själv för varje dag som går (hahhh klysch!!). Jag tror inte att jag märker det själv, för det är svårt att se när jag hela tiden är med mig själv, men jag gör det. Jag tror och hoppas det i alla fall. 
 
 
Bästa köpet?
Min röda, stora, gosiga tröja kanske? Eller nää.. Alla konsertbiljetter!! 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag fick se Håkan två gånger i år, det gjorde mig glad. 
 
Och ledsen?
Ja. All min ångest som jag har haft har gjort mig ledsen, samt alla himlans krav som dräller över en dag ut och dag in, att vilja passa in men samtidigt sticka ut. Jag blir ledsen av att jämföra mig med andra. Och att kent la ner i år, det gör mig ledsen i ögat. 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2016?
Hela Håkans "Du gamla du fria"-album. 
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Äeehhh?? Vet inte. Svårt att avgöra. Har mått väldigt upp och ner men jag tror att det är påväg åt rätt håll i alla fall, jag vill det. 
 
Blev du kär i år?
Nej! 
 
 
Favoritprogram på tv?
Skam och the oc kanske, fast det har jag inte sett på tv men ändå, kollar ju knappt på tv. Två asbra serier i alla fall. Annars typ historieätarna och fröken frimans krig säsong tre, som går just nu på svt. 
 
Bästa boken du läste i år?
Flora Wiströms bok "Stanna" kanske. Den är bra! Måste bli bättre på att läsa böcker, har varit för lat för att hitta tid till det. 
 
Årets bästa låtar?
Hon är en runaway- Håkan Hellström. 
Stora trygga vargen- Maskinen. 
Se på mig nu, vad tycker du?- Markus Krunegård. 
Knark- Silvana Imam. 
 
Bästa matupplevelsen?
Har ätit mycket Sushi nu under höstterminen och det har varit gott. Älskar Sushi. 
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Samma som alla år så länge jag kan minnas. Var på landet och firade min födelsedag med familj och nära släkt. 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kanske att jag inte skulle begränsa mig själv så mycket. Våga mer och kasta mig in i saker utan att tänka på konsekvenser och vad andra ska tycka. Inte låta mitt kontrollbehov sätta stopp. 
 
Vad fick dig att må bra?
Fina kompisar och konserter. Shit, konserter har gjort mig så glad i år?? Undebart!!!
 
 
Vem saknade du?
Morfar. Men det har jag gjort varje år sedan han dog 2011<3. 
 
De bästa nya människorna du träffade?
Har lärt känna många fina. Extra många kramar till Angelika, Sofia, Elli, Miranda, Sofia, Ebba. 
 
Högsta önskan just nu?
Att 2017 blir bra och roligt. Att jag mår bra, jag vet att jag kommer ha mina svängar, det kommer jag alltid. Men att jag mestadels är glad och trivs i min vardag. Att jag släpper kontrollen lite och vågar. 
 
Nyårspussar :****

Årsresume 2016 del 3. Juli- September

2016-12-30
13:04:00
 
Juli: I början av Juli sommarjobbade jag klart och mamma och jag umgicks, åt Sushi och gick på bio bland annat. Jag åkte till Mejas landställe i några dagar, det var så mysigt. Sedan åkte jag ner till mitt eget landställe där jag fick besök av finaste Hanna. Hon var här i en vecka om jag minns rätt och vi hade det så kul, pratade, promenerade, var i Lund och skrattade. Jag var på min brors bröllop och efter det åkte jag hem till Stockholm i några dagar, var där med mormor och gick på moderna museet bland annat. Vi tog med oss Meja från Stockholm och ner till Skåne, det var supermys att hon var här och hälsade på. Juli var en fin sommarmånad. 
 
 
Augusti: I Augusti var jag kvar i Skåne, var med släkten och tog det lugnt, var i Köpenhamn en dag också innan det var dags att bege sig hem till Stockholm igen. Jag klippte håret och den tjugoandra Augusti började jag gymnasiet, jag var nervös dagarna innan men inte samma dag. Jag drack morotsjuice på kaffebar med Meja och hennes kompis innan och var inte överdrivet nervös, dock lite såklart. Någonstans där började väl vardagslivet, med tidiga frukostar, idrottslektioner, prov och allt det där ni vet. 
 
 
September: När jag läser igenom mitt bloggarkiv från September ser jag att jag hade en del ångest då och det kommer jag ihåg att jag hade. Jag var väl lite förvirrad angående mycket, sociala saker och sådant ni vet. Men det har löst sig mestadels nu vilket är skönt. Jag var i Visby en helg och firade mormor, det var väldigt fint. Fikade med Miranda på bästa kaffebar gjorde jag också. Hon är en person som jag har lärt känna denna höst, även om vi har setts när vi var typ åtta hår haha.. Tacksam över det! Hade inspark med "Holidays"-tema, Hulda fyllde 12 och himlen var rosa och sedan var väl September över ganska snabbt. 

Cafétips i Stockholm

2016-12-29
10:13:00
Jag älskar att fika och bor i en stad där det finns väldigt mycket valmöjligheter om en säger så. Det finns så många mysiga caféer i Stockholm och idag tänkte jag tipsa er om några av mina absoluta favoriter. Vi kör! Några av bilderna är från Google. 
 
 
Café string: Här har jag bara varit en gång, och det var för något år sedan. Då var jag där med Meja och det var så fint och mysigt, jättegullig inredning och gott fika. Detta ställe ligger på Nytorgsgatan 38, på Södermalm. Gå hit vetja! Jag måste gå hit snart igen, när jag kommer hem till Stockholm. 
 
 
Kaffeverket: Det här är ett av Stockholms populäraste fikaställen, vilket inte är så konstigt. Kaffeverket ligger på Sankt Eriksgatan 88 och är jättefint, kolla bara andra bilden. Det är verkligen supergulligt där inne och jag rekomenderar er att besöka detta ställe.
 
 
Kaffebar: Detta ställe hette förut Mellqvist kaffebar men heter nu bara kaffebar, om jag har fattat det hela rätt. Här drack jag morotsjuice med Meja och hennes kompis första dagen på gymnasiet, innan vi skulle gå dit. Jag har varit där en gång med Miranda också och jag tycker att det är supermysigt. På sommaren är uteserveringen alltid smockfull av folk. Det finns plats att sitta där inne också. det är ganska litet men väldigt trevligt. På Hornsgatan 78 hittar ni detta. 
 
 
Hälsocafét: Även detta ställe ligger på Hornsgatan, fast Hornsgatan 61 och det här går jag förbi varje morgon när jag är påväg till skolan. Jag var här med Ebba en gång i våras och det var jättegott och fint, lite dyrt vill jag minnas att det är men det är nog den enda nackdelen också. Mycket av det de har här är helt veganskt och det mesta är nyttigt också, tror jag. :)
 
 
Sthlm brunch club: De två översta bilderna är Sofias från när hon och jag var där. Hörrni, ni måste besöka Brunch Club. Det är rätt dyrt, lite väl dyrt kanske. Men det är jättefint där inne och de har supergoda grejer. Smoothie Bowls, mackor, juicer och annat gott. Hit måste jag också gå och äta någon dag snart igen!! Dalagatan 24. 
 
Jag blev jättefikasugen av att göra det här blogginlägget, haha. Men hoppas att ni fick er några tips. Puss puss<3.

nyklippt

2016-12-28
15:59:54
 
Halloj! Nu har jag precis varit hos frisören och klippt av en bit av mitt hår. För mig känns det som en jättestor förändring, men det känns ju alltid mer än vad det syns. Superskönt att bli av med de slitna topparna. Nu sitter jag och äter Risifrutti (godaste som finns) och dricker en kopp te. Det är kallt och grått ute så det är supermysigt att krypa upp i soffan med en kopp varmt. Hoppas att ni mår fint och har en bra dag. Pusspåer!! 

lägenhetsdrömmar

2016-12-28
13:02:18
Ibland får jag kickar och vill bara flytta. Jag vill flytta hemifrån, till en liten mysig lägenhet i typ Vasastan eller kUngsholmen (enklare sagt än gjort dock, för fytusan vad dyrt det är i Stockholm. Men drömma kan en). Ett eget hem som jag kan inreda precis som jag vill och bjuda hem kompisar och familj på middagar. Jag skulle nog känna mig väldigt ensam om jag bodde själv, jag kan känna av det om min familj bara är borta en kväll. Men det är väl något en bara måste lära sig tänker jag. Men förstår ni vad jag menar? Jag älskar att kolla på lägenheter på hemnet och inredningsbilder på Tumblr, det är så mysigt och får mig att sväva iväg i tankarna. 
 

min julafton

2016-12-27
12:02:00
 
Det var julafton för några dagar sedan. Ska vi kika på hur min dag såg ut? Det tycker jag. Jag vakande vid åtta och gick då upp och väckte Hulda. 
 
 
Jag drack kaffe samtidigt som jag fixade iordning mig och kollade på sista avsnittet av julkalendern. 
 
 
Såhär klädde jag mig. Polotröja från H&M, t-shirten har jag snott av pappa, kjol från H&M. 
 
 
Godmorgon<3. 
 
 
Vid tio-tiden åkte vi iväg till kyrkan vilket vi alltid gör på julafton. Jag är inte så troende men det är en tradition och det är ganska fint, tycker jag. När vi kom hem var jag tydligen såhär glad och hade adderat lite läppstift.
 
 
Sedan tog jag bara det lugnt hemma ett tag. Fixade blogginlägg, degade, åt Pizza och halvsov ett tag. 
 
 
Sedan begav vi oss till mormor och fikade. 
 
 
Tomten kom på besök. Trevligt. 
 
 
Det bästa med julen: Julmat. MMMMMmm. 
 
 
Dör så gott. 
 
 
Det var min jul, mysig. Hoppas att ni som firade jul hade det bra, och om ni inte hade det så är det över nu. Puss fina ni. 

Årsresume 2016 del 2. April- Juni

2016-12-26
15:45:00
 
April: I början av April var det fortfarande påsklov och jag var i Skåne. Sedan kom jag hem till Stockholm igen och något av det första jag gjorde efter lovet var att se Markus med Meja, jag har inga bilder från konserten men den var akustisk och SÅ fin. Jag fikade med Sofia i April, det var första gången vi sågs och jag är jätteglad att jag har lärt känna henne i år. Sedan kom vårvärmen och jag satt ute och pluggade, mycket smoothies gjorde jag också. 
 
 
Maj: Maj, en månad kvar av högstadiet, vad jag minns hade jag redan gjort det sista, slutgiltiga gymnasievalet och hetsen och stressen var på topp. Men jag sysselsatte mig med fina saker och fick maj att bli en rätt fin månad som jag minns det. Jag köpte nya skolgasögon, fikade och hängde mycket med kompisar, åt många långa frukostar i sängen och var även i Skåne över en helg. Den helgen var så välbehövlig minns jag. 
 
 
Juni: Juni juni juni, det här var nog den bästa månaden under hela 2016. ÄLSKADE Juni. Första sommarmånaden och Hulda och jag bakade en mors dag- tårta. Jag och några från min gamla klass hade picknick på en gräsmatta nära vår skola, det var mysigt och väldigt varmt. Sedan lämnade jag Stockholm och drog till Göteborg för att se Håkan. Vi sov ute en natt och köade sedan hela lördagen, det köandet var hemskt ibland på grund av värmen men fyfan vad värt det var, konserten var magisk. Håkan<3. Meja och jag sov i en släktings lägenhet två nätter efter Håkan och degade bara, åt Pizza, promenerade, åkte spårvagn och det var så mysigt. Jag älskar Göteborg så otroligt mycket. Tack för den helgen, alltså verkligen tack. Tack Meja, Ebba, Sofie, Stina, Håkan, ALLA. Det var det finaste. Jag kom hem och på tisdagen var vi på Gröna Lund med klassen vilket var kul och på onsdagen var det avslutningsmiddag för alla nior. På torsdagen gick jag ut högstadiet, det var så så så skönt. De tre kommande veckorna sommarjobbade jag och det var väldigt lärorikt och roligt då jag hade ett väldigt bra jobb. Jag gjorde film, vi gjorde en om feminism. Om ni vill se den finns den att kolla på här!

Fyra egenskaper jag gillar hos mig själv

2016-12-26
12:30:00
 
Omtänksam: Jag är nog rätt omtänksam tror jag, jag försöker vara det i alla fall, jag försöker skicka iväg små sms som kan göra en annan människa glad, ge komplimanger och uppskatta de runt omkring mig. För det är så viktigt att göra det, att uppskatta de människorna som en har i sin närhet. Det är viktigt att folk ska känna sig sedda och uppskattade. 
 
Känsloperson: Mina känslor finns överallt och jag känner alltid mycket, vilket både kan vara i negativ och positiv bemärkelse. Men jag är glad att jag är sådan. För även om det suger när en är nere på botten så har jag mina lyckliga stunder när jag är jätteglad. Jag är liksom lite antingen eller. Det gör också att jag kan relatera till andra människor när de pratar om att må dåligt, och det känns fint. Även om ångest och dåligt mående är hur jobbigt som helst och något som jag gärna skulle kasta bort på en gång om jag kunde. Jag är ändå glad att jag känner mycket, tror att det kanske kan göra mig till en snällare och mer empatisk människa. 
 
Står för mina åsikter: Jag har starka åsikter om saker, och jag vet att jag ibland kan bli lite hård när det kommer till det. För när det gäller till exempel feminism så är jag så himla säker på vad jag tycker och blir bara upprörd om människor inte förstår vad jag menar. Speciellt när jag är med min familj och nära släkt, då kan jag nog vara lite hård. Men jag är ändå glad att jag vågar stå upp för mina åsikter och säga till om jag tycker att någonting är fel eller problematiskt. Jag försöker ändå såklart alltid lyssna på vad andra människor har att säga för att kunna diskutera och ta till mig av andras tankar, för när alla tycker lika om någonting är det inte kul och då kan det aldrig bli diskussion. Då stannar tankarna. 
 
Strukturerad: Jag älskar planering och att ha koll på vad som ska hända och på var saker finns. När jag har sovmorgon brukar jag lägga upp mina mornar, när jag ska gå upp, hur länge jag ska äta frukost, om jag ska plugga och så vidare. Vill ha mina saker i ordning. Mår mycket bättre av det! 
 

mitt rum på landet

2016-12-25
12:04:59
Har jag någonsin visat er mitt rum här på landet? Jag tror inte det. Jag har aldrig tyckt så speciellt mycket om detta rum då det har känts kalt, kallt och liksom inte mysigt. Men för några dagar sedan satte jag upp en ljusslinga här, jag har bäddat sängen för första gången någonsin typ (alltså jag sover inte här inne på grund av att jag inte har gillat rummet) och har gjort det lite mysigt. Nu älskar jag mitt rum, så jag tänkte visa er lite bilder på hur det ser ut. 
 
 
Det är väldigt litet och det är tapet i hela rummet, alltså även i taket. Vet inte riktigt hur de som bodde här innan oss tänkte men jag tycker att det är ganska mysigt, det känns lite som att en är inne i en liten låda haha.. 
 
 
Skrivbordet är ett föredetta matbord, det är runt och står i hörnet av rummet. 
 
 
Väggen vid sängen är sne och där har jag satt upp en ljusslinga, då det annars lätt blir ganska mörkt i den delen av rummet på grund av att ljuset från fönstret inte riktigt når det hörnet så gör ljusslingan det jättemysigt. 
 
 
Såhär sitter jag nu. Med tända ljus, en kopp kaffe och skriver det här blogginlägget. Hoppas att ni tyckte det var kul att få se lite av mitt rum. Puss! 

God jul

2016-12-24
09:06:27
Hej på er. Vill bara kika in här och önska er alla en god jul, och om ni inte firar jul så hoppas jag att ni får en fin dag. Jag vet att julen inte är något mysigt och roligt för alla, och om du är en av de som bär på en ångestklump under julen så är det snart över. Imorgon är julen över. Julen är så himla problematisk på så många sätt, och jag tänker extra på er idag. På er som har föräldrar som dricker sig fulla på julen, på er som inte har råd att köpa julklappar till era barn, på er som firar jul ensama. Jag får ont i hjärtat av tanken på att julen är så himla orättvis på vissa plan. Men jag hoppas att alla ni som är inne här och läser det här får en bra jul/ dag. Jag tycker om er. Julpussar /Tora. 
 

landet dagen före dopparedagen

2016-12-23
12:22:00
 
I skrivande stund ligger jag i min säng på landet, har precis duschat ätit en väldigt sen frukost och även kollat på ett avsnitt av Skam (kollar om säsong ett då det är det bästa som gjorts!!). Imorgon är det julafton, December har gått jättefort och jag har inte hunnit med. Det är i alla fall jätteskönt att vara ledig och att vara på landet och bara ta det lugnt, andas och inte stressa. Jag känner dock en liten oro över att jag ska vara här länge och typ bli så rastlös att jag ska få ångest. Förstår ni? Jag får lätt det här, när jag inte har någonting att göra. Men det kommer nog gå bra. Hur är det med er?<3 

Jag borde gjort något, så mycket tidigare

2016-12-22
17:22:00
TW: psykisk ohälsa.
 
I sjuan, när jag vaknade med ångest över att behöva gå till skolan. Inte för att jag inte trivdes, för det gjorde jag. Utan för att det bara kändes så jäkla tungt, alltihop. Att behöva gå samma väg, behöva se honom som inte såg mig, dra på mig samma slitna kläder, kamma igenom håret. Allt som var vardag blev ångest. Då borde jag sökt hjälp. 
 
I åttan när ett helt år var mörker och jag kände mig exkluderad överallt. Då borde jag sökt hjälp. 
 
I nian när jag hade ångest i princip varje dag, men skämdes över det. När jag fick hjärtklappning och behövde låsa in mig på skoltoan och bara andas. Då borde jag sökt hjälp. 
 
Alla gånger jag har låtsas att jag har varit sjuk men egentligen haft ångest och stannat hemma från skolan på grund av det. Alla gånger när jag har undvik sociala tillställningar på grund av rädsla att inte passa in. Alla gånger jag har suttit bland folk men kännt mig som världens mest ensamma människa, och bara stirrat in i väggen. Då borde jag sökt hjälp.
 
Och till slut gjorde jag det. Jag gick till kuratorn, pratade ut, berättade och grät ner oberäknerligt många servetter. Tre år senare fick jag prata ut med någon utomstående och det var så skönt. Tre år senare lät jag mig själv lätta på det jag bar på. Jag har svårt att inse att mina problem ska tas på allvar. För vad har jag att må dåligt över? Jag har inte varit med om massa traumatiska händelser, jag har ett bra liv. Egentligen. Så vem är jag att må dåligt?
Jag har generell ångest och har inte alltid någon anledning till mitt mående. Men det är ändå lika viktigt att jag ska få ta itu med det och prata om det, som det är för alla andra. Och när jag inte orkar prata om det, ska jag inte heller behöva göra det.
 
Jag blir så arg på mig själv, att jag inte insåg tidigare att jag inte var värd skiten. Att jag inte förstod att det inte var mitt fel. För det är inte mitt fel, det är ingens fel. Och om det nu är någons fel så är det samhällets fel att det är tabu att prata om psykisk ohälsa, det är samhället jag blir arg på. Samhället och alla ramar och normer. Jag hatar normer och ramar. Jag hatar att behöva passa in samtidigt som en inte ska göra det. Jag hatar tvåkönsnormen, heteronormen, cisnormen, alkoholnormen, kroppsnormer. 
Jag hatar normen som säger åt oss att psykisk ohälsa är fel, som säger att vi inte får sjukanmäla oss för ångest när vi får göra det om vi har feber. Den psykiska hälsan är minst lika viktig som den fysiska och det är så viktigt att alla får in det i sina huvuden. Ta ditt mående på allvar, det gör jag nu, efter några år. För jag har insett hur viktigt det är.  Jag vill skriva om det här. Jag vill verkligen, för det är enligt mig något av det viktigaste som finns, att vi tar sådant här på allvar och pratar om dåligt mående. Även om det är läskigt, för jag är så himla rädd att folk ska tycka synd om mig. Det är inte synd om mig. Men vems fel är det egentligen att det är läskigt att prata om det? Samhällets. Och det borde brytas, nu. Jag orkar inte att det är tabu med psykisk ohälsa. 
 
En är inte konstig bara för att en lider av psykiska besvär och hjärnspöken. Det är inget fel och inget konstigt alls. Jag mår bra men är ledsen ibland. Jag mår bra men har ångest ibland. Jag mår bra men sover ibland igenom hela dagar för att jag inte ser någon anlednig till att gå upp. 
Jag mår bra. 
 

Måndag till onsdag i klädval

2016-12-21
21:04:54
Hejsvejs. Jag tänkte att vi kunde kika på vad jag har haft på mig under de dagar som passerat denna vecka. Från måndag till onsdag helt enkelt. 
 
 
I måndags gick jag klädd såhär. Ett par svarta jeans från Gina Tricot, svart t-shirt från HOPE och en uppknäppt blus från Lindex. Tycker om den här klädkombinationen, enkelt men ändå fint. Toppen helt enkelt! 
 
 
I tisdags var jag helsvart i en polotröja från H&M och en kjol från H&M. Kjol är lätt något av det bekvämaste jag vet, älskar det. Även detta är ett väldigt enkelt men snyggt klädval, tycker jag. Och det är ju det viktigaste då det är jag som har på mig det. 
 
 
Alltså gud, förlåt för dessa bilder. De är förskräckliga. Imorse glömde jag bort att fota och efter skolan var jag med kompisar och glömde bort att ta kort på mina kläder. Så det fick bli dessa lite halvkassa bilder i sämst ljus. Hoppas att det går helt okej ändå. Idag har jag i alla fall haft på mig en grön gosig tröja (med katter på!!) som jag köpte på Beyond Retros garage sale, till det hade jag ett par svarta chinos. Alltså vad är grejen med att jag räcker ut tungan på i princip varenda bild?? Knas. 
 
Nu hörrni, nu är det jullov. Jag vet inte när ni får det men jag fick det idag och det var så skönt. ÅH! Äntligen lite ledighet, behövligt. Ska ni hitta på något kul eller bara ta det lugnt? Berätta! Pyssss. 

Årsresume 2016 del 1. Januari- Mars

2016-12-20
16:42:00
 
Januar: Jag fyllde 16 år den första januari. Det var snö ute och jag åt många goda frukostar ser jag nu när jag kollar tillbaka. Jag var på Ekerö en helg och var extremt trött och stressad över skolan, fy den pressen jag kände sista terminen i nian är något av det värsta. LÅT INTE SKOLAN BRYTA NER ER. Seriöst. Det är inte värt det. 
 
 
Februari: Februari var segt, hela den vintern var seg, hela högstadiet var en enda seg ångestsörja. Men jag klarade mig igenom det. Jag lagade pladusker (shiiit vad gott, måste göra det snart igen), läste, köpte en ny kjol och försökte väl bara överleva vintern genom att hälla i mig stora koppar med te. Drack mycket te under den vintern kommer jag ihåg, haha. Jag blev även vegetarian i Februari, eller demi-vegetarian var jag då. Jag hade skippat kött massor hela hösten men inte helt, men i Februari slutade jag äta rött kött och fågel. Trodde att det var mycket tidigare, men det är väl en efterkonstruktion. 
 
 
Mars: Mars avslutades med ett sportlov, då var jag i Göteborg en sväng och åt pizza och köpte nya skor (som jag numera lever i). Annars gjorde jag inte så mycket, gick i skolan, var säkert stressad, var med kompisar och våren gläntade väl lite på dörren så det gjorde mig nog glad. 
 
Restrerande delar kommer senare. Puss! Kram! 

monday morning

2016-12-19
11:05:41
 
Jag har egentligen lite bråttom nu och ska snart kila iväg till bussen, men jag vill bara skriva lite här först. Måndag morgon, ny vecka. Sista veckan innan jul och ledighet. Håll ut, bara det sista kvar nu. Hoppas att du mår bra och att du får en bra, rolig, mysig, fin, härlig vecka. Ni är bäst. Puss! 

borde blivit något större, borde gjort någonting bättre

2016-12-18
17:50:00
 
Söndag kväll, inte veckans bästa tidpunkt kanske men jag mår bra. Sitter hemma och borde ta tag i lite plugg, istället bloggar jag, ändå rimlig prioritering tycker jag. Jag har ganska precis kommit hem från att ha varit med Hanna. Vi kollade i lite affärer, letade julklappar men hittade inte mycket. Julen kom så snabbt i år tycker jag, det är liksom julafton på lördag. Herre! Nu ska jag skriva på den där himla samhällsinlämningen, puss puss puss. Vi hörs! 

Frukostgröt

2016-12-17
09:39:00
 
Kolla vilken god frukost jag äter just nu. Hittade receptet på Josefins blogg igår och tyckte att det såg så gott ut så idag provade jag att göra den. Receptet är enkelt: en deciliter havregryn, två deciliter vatten, några skivor banan, honung, kanel och salt. Den smakar jul tycker jag och är verkligen ett tips, supergod. Den blir ganska söt vilket jag tycker om, men om du inte vill ha den så söt kan du ta bort till exempel honungen. Jag toppade den med lite kokoschips!! Mums. 

just nu

2016-12-16
18:20:00
 
Hej hej på er. Idag är det fredag, skönt va?? Jag har dock varit hemma ända sedan i onsdags, jag skrev ju då att jag kände mig lite sjuk, spydde (förlåt för lite för mycket info men men..) en del natten till onsdag och mådde lite risigt under dagen. Vilket jag inte var ensam om, hela min skola stängdes ner resten av veckan för att så många elever, lärare och övrig personal hade blivit kräksjuka, så den behövdes saneras. Under dessa lediga dagar har jag dock inte gjort mycket alls, har pluggat lite, kollat på olika serier/ tv-program, sovit och bara degat.. Haha skönt. I helgen ska jag träffa lite kompisar och plugga, alla examinationer och så vidare har ju behövts flyttas fram nu, från förra veckan. Det är väl typ det jag har planerat att göra. Sedan är det jullov, då ska jag som ni kanske förstår efter alla dessa lov och år åka till Skåne och vara där i princip hela lovet. Ska faktiskt bli skönt, att andas lite ren luft och ta det lugnt. Jag blir dock lite stressad av att tänka på att jag ska vara där så länge, för jag kan lätt känna mig ganska instängd när jag är på landet för länge. Vet inte hur jag ska beskriva det men kan bli rätt ångestig och orolig av det. Av att inte riktigt göra något riktigt, av att bara ta det lugnt. Förstår ni vad jag menar? Men det ska bli mysigt. Jag fyller ju år snart också, höll på att skriva att jag hade glömt det men då skulle jag ljuga. Det har jag inte glömt bort. 17 år är dock en rätt tråkig ålder? Eller? Aja, alltid kul att fylla år. Kände för en liten lägesrapport och uppdatering, för det var ett tag sedan som jag bara skrev om allt och ingenting. Hoppas att allt är bra med er och att ni får en fin helg. Ikväll ska jag äta Tacos och kolla klart sista avsnittet av SKAM säsong tre, aj mitt hjärta. 

onsdag och babbel

2016-12-14
19:41:00
Hej. Har legat hemma med någon slags kräksjuka hela dagen. Mår mycket bättre nu men känner mig lite yr och mår fortfarande pyttelite illa. Så det är på bättringsvägen i alla fall. Jag har underhållt mig själv med att kolla om säsong 2 av SKAM, sova, dricka avslagen cola och kolla på bilder på söta katter, fint smink, fina tatueringar och vackra himlar. Sådant som jag tycker om. Puss och kram på er och hoppas att ni mår bra och har klarat er undan kräksjukan. 
 
 
 

Magisk helg

2016-12-12
08:38:02
 
I lördags såg jag Håkan och jag har inga ord. Det är inte något jag bara säger, utan det är verkligen så. Jag vet inte vad jag ska säga. Han är det finaste som finns och jag hade så kul och var så glad. Känner mig lite tom och förvirrad nu. ALLTSÅ HIMLA MÄNNISKA VAD BRA DU ÄR JAG ORKAR INTE. Meja och jag köade från 7-halv åtta någon gång på morgonen och konserten började vid åtta. Det var kallt men gick bra. Och var värt det, så jävla värt det. Efter konserten sov Meja hos mig och på söndagen degade vi bara. Sov länge, åt frukost länge, kollade på Skam och sådant skoj. Nu måste jag ge mig ut i snön och åka till skolan. Ha det fint, puss! 

Fredag jag är kär

2016-12-09
15:31:00
 
Ännu en vecka avklarad. Bra jobbat! 
Det är ett måste att lyssna på denna när det är fredag. Så gör det för tusan, och trevlig helg. 

friday i'm in love

2016-12-09
09:28:00
Det är fredag hörrni, woho! Det firas med ytterligare två photo booth-bilder på mig själv.. Haha, har ni hunnit tröttna ännu? Ska bli bättre på att fota med min kamera, lovar'tttt. Idag gick jag upp lite efter fem för att vi skulle ha simning första lektionen. Men sedan visade det sig att den var inställd så nu börjar jag inte förens efter lunch, nirre. Så nu sitter jag vid köksbordet, äter klubba och ska skriva lite på en samhälls-text. Ugh, har så mycket i skolan just nu. Så var det inte i högstadiet, att allt var på slutet av terminen och att de sista veckorna var jättestressiga. Då var de sista veckorna alltid jättelugna och sköna. För mig i alla fall. Men inte nu inte, nu har jag massa prov och skit framför mig. Skoj.
 
För att prata om något som kanske är lite roligare!! Vet ni? Imorgon är det dags för Håkan, fyfan vad fint och kul. Imorgon spelar han i Globen och jag ska gå. Såklart. Det kommer säkert bli hur bra och underbart som helst, bästa Håkan. Någon av er som ska gå? Ha det gött hörrni, ta hand om varandra och er själva. Puss. 

godmorgon

2016-12-07
06:23:42
 
Godmorgon! Jag kommer verkligen in i olika perioder när det gäller hur hungrig jag är på morgonen. Ibland är jag inte alls hungrig och ibland är jag jättehungrig. Idag var jag så hungrig att jag höll på att gå av på mitten. Så jag fixade iordning en stor och jättegod frukost. Två rostade bröd med avokado, tomat, aromat och chilipeppar, två knäckemackor med keso, tomat och aromat + en kopp kaffe och ett glas äppelmust. BOOM. Så gott. Mina smaklökar dör lite just nu. Haha, men ni får ha det så bra. Hoppas att er dag blir mysig, vi hörs<3. 

5 december

2016-12-05
22:20:54
 
skrollar igenom tumblr för länge. 
borde skriva på en uppsats. 
borde även rensa bland mina kläder. 
känner för mycket. 
är nöjd och lugn ändå. 
lyssnar bara på Silvana. 

Bästa kvällen på länge

2016-12-04
20:08:56
 
Hallihallå! Igår var det Silvana på Nobelberget, Sofia och jag började köa vid 12 på förmiddagen. Insläppet var vid sju och klockan nio började konserten. Fyfan vad bra det var! 
 
 
Jag har aldrig sett Silvana innan detta men det här var något av det mäktigaste jag varit med om, det ryser i hela mig när jag tänker på det och kollar på alla videos/bilder jag har. Lätt en av de bästa kvällarna i hela mitt liv. Vi stod längst fram vid kravallstaketet och det var verkligen SÅ kul och SÅ bra. Silvana är så jävla mäktig och hennes texter och budskapet i de är så viktiga. Hon är naturkraft!! 
 
 
Bästa Beatrice Eli gästade också<3. De två är lätt världens finaste par, är kär i de!! Även hennes syster gästade under "Simone", samt Erik Lundin med fler. 
 
 
En annan person som var där och gästade Silvana var denna stjärna, världens bästa Freja! Hen sjöng med i "I min zon" vilket jag tycker är en av de bästa av Silvanas låtar, det var så jävla mäktigt och fint. När konserten var slut såg vi Freja gå runt och vi sprang fram till hen och kramade om hen.  Älskar Freja, hen är så viktig och klok. Ser verkligen upp till Freja och beundrar hen och allt hen gör så mycket, älskade människa. 
 
 
<3 

RSS 2.0