Läger

2015-06-27
07:16:00
 
Nu åker jag iväg på konfirmationsläger i några veckor (nervöst? ja ganska måste jag nog erkänna). Jag har fixat några tidsinställda inlägg så ni får kika in ibland ändå, kanske kan blogga via mobilen eller något därifrån också men är osäker på det. Men det blir nog bra ändå. Puss finaste ni<3

Lorentz

2015-06-25
20:40:37
 
En artist som jag fått upp ögonen för den senaste tiden är Lorentz. Visste inte så mycket om honom innan men nu har jag sim sagt börjat lyssna på honom mer och alltså, han är så bra!? 
 
 
En av mina absoluta favoriter av hans låtar är just nu "Dit där vinden kommer", vilket kanske dock är hans mest kända och spelade låt. Men men, vad gör det? Den är bra. Han är bra. Han är cool. Puss. 

Blickar tillbaka

2015-06-24
14:07:00
Jag har en mapp på mitt skrivbord, jag har döpt den till "skrivet" och där har jag med tiden samlat massor av texter, citat och ord som jag skrivit. Både påhittade och verkliga. Som jag har skrivit när jag mått bra, när jag mått dåligt och när jag inte kännt någonting alls. Jag har även många inlägg som jag aldrig publicerat, fömda texter med känslor jag en gång kände eller känsor jag då önskade få känna. Det känns så fint att blicka tillbaka på de och dras tillbaka och liksom minnas. Här är några av de: 
 
 
"Ibland bara sköljs allt över mig. 

En våg av känslor forsar över mig.

Minnesluckor öppnas i mitt huvud och jag blir påmind om allt som inte blev. Om allt som jag tänkte skulle bli, men som inte blev. 

Inte någonstans, förutom i mina egna tankar och drömmar. 

Jag hatar när det känns så, för det får mig att känna mig så misslyckad och som att jag gjort något fel. Som att allt hela tiden varit mitt fel. Mina ord som varit felsagda och mina beslut som tagits vid fel tillfällen. 

Som att jag har gjort något dåligt mot mig själv genom att ha så höga förhoppningar.

Det finns så mycket vi människor vill  åstakomma, och oftast uppnår vi allt det. Men inte alltid, och det gör ont att tänka på det som inte blev trots att man så gärna ville det. Vad skulle jag gjort annorlunda? 

Hade jag för höga visioner?"

 

 

 

"Eld sprider sig snabbare än blixten. Har du tänt på något är det nästintill omöjligt att släcka, det sprider sig från ställe till ställe. Att släcka elden är inte det lättaste, men med bestämda tag kan du i vissa fall släcka elden, om den inte är allt för stark. 

Men när du väl släckt elden försvinner den inte, kvar lämnas spår av den och svarta märken sprider sig där elden tagit vid. 

Så är det med olycklig kärlek också, den sprider sig snabbare än mycket annat och är svårt att stoppa. Det finns ingen broms som stannar upp känslan och får en att sluta känna den."

 

"Där Odengatangatan korsar Sveavägen ser jag honom för första gången. Han har mörkt hår som hänger ner en bit över ögonen, på sig har han en stor blå hoodie och i handen bär han på en lila systembolagskasse som släpper ifrån sig ljud av små ölburkar som slår mot varandra. 

Jag står vid en husknut några meter bort, iakttar hans fotsteg och kan inte sluta stirra. Men då och då kollar jag ner i telefonen eller låtsas leta efter något i fickan, för att undvika en stel ögonkontakt. Han försvinner bakom ett hörn och sedan är han bara borta, "jaha" tänker jag, ruskar om huvudet och går sakta mot tunnelbanan som ska ta mig hem."

 
"Det finns så mycket en människa kan känna, så många olika tankar man kan tänka, så många olika saker man kan göra och så kokosalt många drömmar att sträva efter. Så mycket. Av allt."
 
 
"Det finns så mycket jag vill skriva ut här, men som jag varken vågar eller kan. En del känslor går inte att förklara i ord, och vissa stunder blir inte lika fina i text som de var att uppleva. Finns så mycket jag vill säga, men inte kan.
 
Som dendär gången när han för första gången kollade mig rakt in i ögonen. Det var längesedan nu och det var bara en kort ögonkontakt men jag minns ändå varje detalj och precis hur det kändes.  Eller dendär fredagen, dendär fredagen som började så fint och slutade så slitsamt och jobbigt."
 
 
 
"Lakan av finaste tyg. Sommarsolen som sträcker sig in genom fönstret och bländar våra trötta ögon. En hand i min. En axel att vila huvudet mot. 
Dina ögon glittrar som havet och ditt leende är sådär brett som det allitid är. 
Inuti min mage flyger det runt tusentals fjäilar som ger ifrån sig en euroforisk känsla i hela kroppen. 
Du lägger dina muskulösa armar runt mig och drar mig tätt intill dig. Jag känner hur kärleken spretar sig ända ut i fingertopparna och allt som förut var ett rent mörker är nu en solig morgon i slutet av juni. 
 
Klockan har hunnit slå 12-00, men det gör inget. Tid är ingenting när jag är med dig. Tid betyder ingenting. 
Dina fingrar smyger sig upp mot mitt hårfäste, tar tag i tre hårstrån som du sakta virar mellan fingrarna.
Jag kollar rakt in i dina ögon och du kollar på mig och ler."
 
Puss. /Tora<3

 

 


Med kinden mot din hals

2015-06-24
07:22:00
 
"När man tänkter, tycker och vet
saker, då är man ofta andra
människor. Men när man känner
någonting, så är man alltid sig själv"
- Håkan Hellström 
 

Tisdag

2015-06-23
14:07:03
 
Den första bilden är min och pappas lunch som vi åt på Hard Rock Café idag ( så gott :'). Jag var nämligen hos tandregleringen imorse och efter det åt vi lunch tillsamans. Andra bilden tog jag när jag promenerade hem från tunnelbanan, solen visade sig nämligen ett tag då. Hoppas att allt är bra med er och att ni har en fin Tisdag, puss. 

Vi stiger mot solen, min vän

2015-06-22
11:00:41
 
Mums filibaba vilken god frukost jag åt imorse, verkligen standard "sommarlovsfrukost" för mig. Toast med skinka och ost och en smoothie som innehåller lite bär av olika slag, banan, ananas och en skvätt citron. Ingen yoghurt denna gång, provade utan och det blev supergott. Nu ska jag packa lite inför ett läger och annars vet jag inte riktigt vad som händer mer idag. Vädret är på topp så jag kanske går ut lite, om jag orkar vill säga haha. Puss. 

Du stör dig hårt på mig

2015-06-21
15:49:49
 
Jag ser du stör dig hårt på mig
Vad fan, solglasögon inomhus på sig?
Jag ser du stör dig hårt på mig
Vad fan tror han att han är; en cowboy eller?

Du kommer ångra dig
Du kommer ringa mig
Jag kommer ångra mig
Jag kommer ringa dig
Men bara låt det dö, bara låt det va'
Om vi ses på stan kan vi säga hej och allt är bra
Fast det inte är nåt bra
-Markus Krunegård 

 

Två fina

2015-06-20
20:17:00
Något som jag tycker är så himla snyggt är tenniskjolar, vill så gärna ha en egen. Passar till typ allt och är otroligt fint. Även kånken-ryggsäckar är superballt. Skorna är snygga och solglasögonen likaså. Korta magtröjor passar asbra till högmidjade kjolar. 
 
 
Tema: svartvitt.. haha! Söta klänningar tröttnar man väl aldrig på? Randiga klänningar är lite extra snyggt tycker jag. Och tänk er det till ett par dr.martens-kängor!!?? Provade ett par sådana skor för några veckor sedan det var seriöst svårt att slita sig. De är jobbigt snygga. Står högt upp på min "önskelista". Snygga iPhoneskal och svart nagellack "behövs" också. Puss. 

Midsommar

2015-06-20
13:47:00
Hej. Hade ni en fin midsommar igår? Hoppas det att ni hade det bra, varse sig du hittade på något kul eller bara låg hemma i sängen och åt chips. Båda sakerna är fina och bra på sitt sätt :). 
 
 
 
Pappa fyllde år i måndags men då kunde vi inte fira honom då han var på Island. Så vi tog tillfället i akt igår istället och startade dagen med att uppvakta pappa. 
 
 
Mitt klädval följde ett tema: svart. Och lite katthår på det också ser jag nu haha.. 
 
 
Hulda och pappa gjorde en midsommarstång. 
 
 
Frammåt kvällen kom några gäster och då åt vi middag.
 
 
Maat<3.
 
 
Hulda gulda. 
 
 
Efterrätten bestog av den här smarriga tårtan, en paj och jordgubbar. Mums. 
 
 
Så himla gott. 
 
Det var det och nu är det lördag (herregud, höll på att skriva söndag. Känns verkligen som söndag) och jag ska kolla på en film i mitt rum. Det är det enda jag har planerat för de närmsta timmarna. Puss. 
 
 
 
 

Stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan

2015-06-18
19:13:08
 
Sov inte så bra inatt, vilket orsakade att jag inte vaknade förens runt två idag. Så min dag har varit lugn. Det har varit mulet väder och jag har varit inomhus. Ätit islänskt godis, druckit te och kollat på en serie i min säng mest hela dagen. Mysigt med sådanahär dagar också tycker jag, när man är själv och liksom bara är. Lyssnar på bra musik, äter det man vill och segar. Snart ska jag äta middag, pasta med tomatsås<3. Kram!

Greppa allt

2015-06-18
16:22:00
 
En påhittad liten berättelse.. 
 
Det är torsdagseftermiddag, historielektionen börjar lida mot sitt slut. Jag kollar på klockan varannan minut, den är kvart över två och det känns som att tiden aldrig har gått segare. Mina fingrar skakar efter energidrycken jag drack på lunchrasten och mitt hjärta slår hårt när jag skriver ditt namn på insidan av det gula skrivhäftet. 
Efter skolan ska jag träffa dig. Äntligen. 
 
Jag fyller i bokstäverna några gånger och ler för mig själv. 
När lektionen slutat regnar det och jag går snabbt mot mitt skåp, fummlar med nycklarna innan jag lyckas låsa upp, knyter mina vita tygskor och drar mössan över öronen. 
 
Två timmar senare...
Jag kommer fram till platsen där vi skulle mötas och först ser jag dig inte, men sedan får jag syn på dig. 
Du står lutad mot ett elskåp och kollar ner i mobilen. Dina skor är löst knutna och håret har du placerat bakom öronen. Du ler när du ser mig och frågar hur jag mår. Du ler ännu mer när jag säger att jag mår bra och att jag är glad att se dig. Du säger att du är glad att se mig med och att det var länge sedan vi sågs och att vi måste bli bättre på att ses. Att vi verkligen måste det. 
 
Mina fingrar skakar av köld, du ser det och tar ett grepp runt mina händer, håller de hårt mellan dina och jag känner mig varm i hela kroppen. Du släpper ena handen och leder mig in på ett café som tydligen ska vara jättebra. 
Jag ger dig en frågande blick när du säger att du är sugen på kaffe. Jag beställer en kopp grönt te och en chokladboll som är det hårdaste jag ätit på länge. Ditt lår möter mitt under bordet och vi båda ler. 
Du kysser mig på min rödflammiga kind och jag ryser. Tänker att jag alltid vill ha det såhär, alltid vill sitta brevid dig på ett café, äta hårda chokladbollar och fnissa i brist på saker att säga. Jag vill greppa allt dethär, stanna tiden och bara vara med dig. 

Strandhäng-video

2015-06-15
17:37:35
 
Förra veckan var jag på stranden med Hanna, Emma och Hulda två dagar i rad. En av dagarna (fredagen) filmade jag hela dagen, så ni kan se hur en dag i mitt liv kan se ut. Gjorde en liknande förra året, ni hittar den om ni klickar här. Puss. 
 
 
Voilaaaa!
 
 
 

En helg

2015-06-15
11:20:00
 
I lördagskväll satt jag här på södermalm, på en restaurang som heter Bar Central. Mammas bror har fyllt år så vi skulle "överraskningsfira" honom. 
 
 
Förrätten såg ut såhär. En bricka med massa olika saker, jag höll mig till korven och skinkan. Grishuvudet och tupplevern frästade inte så mycket hehe.. 
 
 
<33333.
 
 
Ännu mera <3.
 
 
Varmrätten. 
 
 
Natten mellan lördag och söndag sov både jag och Hulda hos mormor. Så på söndagen gick vi först runt i stan. 
 
 
Kollade i affärer. 
 
 
Mamma och Mormor gick in på ett museum som jag och Hulda inte ville följa med in på. Så vi satt utanför och väntade haha. 
 
 
Vi gick vidare till Blå porten vilket är en restaurang som ligger på Djurgården. Längesedan jag var där innan men det måste vara ett av Stockholms finaste matställen. 
 
 
Jag och Hulda åt köttbullar. Mums. 
 
 
Mamma och Mormor åt lax. 
 
 
"Visst ser jag lite retro ut i dessa solglasögon".
 
Nu är det Måndag och jag ska kolla på någon film eller läsa en bok eller något liknande för att gömma ångestspöket som slagit ro i min mage. Hoppas att ni mår bra och njuter av sommarvärmen. Puss. 

En sommarkväll i juni

2015-06-10
22:31:06
 
Jag älskar ljumma sommarkvällar så redan ikväll, den första sommarlovskvällen drog jag med mig Hulda ut lite. Det var fint väder med kvällssol och sval luft. Älskar<333
 
 
Glader. 
 
 
Bleka fötter, rödmålade tånaglar och sommarskor<3. 
 
 
Hulda hittade fina blommor. 
 
 
Vi knäppte några bilder på en gräsmatta med högt gräs och hundkex.
Det var kul tills en bil rullade förbi, i den satt ett gäng killar, de drog ner fönsterrutan och lipade. Alltså, vad är grejen? Haha bara skrämmande typ.. 
 
 
Ops. 
 
 
Ska bli bättre på att ta med mig kameran ut när jag gör sånthär. Så himla enkelt egentligen. En sak till bara, sommarkvällar<<3333
 
 

Sommarlov

2015-06-10
20:14:04
 
Hej. Vet i vad? Nu har jag äntligen sommarlov. Nu tar vi en paus från alla tidiga mornar, alla mattetal, alla idrottslektioner och alla kämpiga prov. Vi behöver det hörrni. Det känns verkligen så himla konstigt att det har gått ett helt år sedan jag skrev det här inlägget. Allt har bara forsat förbi och nästa år börjar jag i nian, vilket dock känns lite deppigt. Vill gå ut grundskolan och börja gymnasiet påengång. Men det tänker vi inte på nu!
 
 
Men nu är det iallafall sommarlov och tio veckors ledighet, kan ni ens ta in det? Idag startade jag dagen med att följa med på min lillasysters skolavslutning då den var tidigare än min. Jag började vid halv elva, sjöng och sådant i gympasalen, fick betyg, åt glass och gick hem. Fint. Igår var jag på stranden med klassen, det var otroligt varmt men jag hade såklart för mycket kläder. Fint avslut på läsåret var det iallafall. Men nu är det återigen sommarlov och jag ska bara läsa, sova, äta glass och bär och sådant, cykla, skriva osv. Puss på er och ha en fantastisk sommar. Vi hörs!

Och egentligen är det okej med mig

2015-06-08
14:26:00
I lördags var jag i stan med mamma, för att leta efter något som jag kan ha på mig på skolavslutningen. Är alltid ute i sista sekund med det, även i år. Jag letade igenom nästan hela Stockholm kändes det som, varenda kedja på varenda gata. Utan vidare värst mycket tur. Men när jag egentligen hade gett upp hoppet fick jag syn på en Gina Tricot och sa då "Kan vi inte gå in där? Det finns säkert ingenting där heller, men vi kan ju kolla". Och där inne hittade jag (eller snarare mamma) en superfin byxdress. 
 
 
Såhär ser den ut, svart med vita prickar. Ville ha en som jag vet att jag kan använda flera gånger i sommar och inte bara på skolavslutningen liksom. Därav denna svarta godingen istället för tilexempel en traditionell vit klänning. 
 
Såhär ser den ut på. Tycker jättemycket om den faktiskt! Vi får se om jag kör på barbent eller med tights/strumpbyxor. Det beor på vädret och hur jag känner på onsdag när det är skolavslutning. 
 
 
 
Skepp o hoj! 
 
När får ni sommarlov förresten? Puss. 
 
 
 

Smått och gott från en söndag den sjunde juni 2015

2015-06-07
21:06:22
 
 
Jag vaknade runt tio-elva-tiden av en lillasyster som kom inrusandes i rummet och sa att hon skulle åka och handla. Alltid så, resten av familjen har redan hunnit göra massa saker medan jag bara sovit bort flera timmar. 
 
 
Jag snörade på mig en morgonrock och gick sedan ner för att mätta magen med en mycket god frukost (gröt dränkt i yoghurt, solrosfrön och krossade linfrön). Har ni läst boken på bilden förresten? Jag läste den för ett antal år sedan men läser om den nu. 
 
 
Jag slängde på mig denhär klänningen. Mitt hår är ju bara kaosets kaos på denna bild, men iomed att jag sover med håret uppsat i en knut/bulle så blir det alltid såhär. Lockigt och tovigt på samma gång. 
 
 
Knäppte lite selfies med mammas solglajjor på nästippen i brist på annat att göra. 
 
 
Mamma bakade morotskaka och jag hjälpte till lite (ytterst lite). 
 
 
Och åt lunch, avokadomackor<333
 
 
Morotskakan blev klar och åts upp. 
 
 
Nyss när jag såg en fin regnbåge som dessvärre skyms av några trädtoppar. Men fint, älskar regnbågar. 
 
Puss
 
 

Du är det finaste jag vet

2015-06-06
23:21:20
 
 
Jag kan verkligen ägna flera timmar i sträck åt att kolla på sådanahär klipp. Blir så jäkla lycklig inombords. Det känns så otroligt deppigt att jag aldrig har sett Håkan live, men det ska det bli ändring på. Någongång. Du är det finaste jag vet, när allt annat här är falskt och fel<333

Lista på vad man kan göra när man är ledsen

2015-06-05
21:19:00
 
→  Sätta på bra musik på högsta volym och skriksjunga med till varenda rad. Jag sätter alltid på Håkans ramlar eller kom igen lena, han är det finaste som finns. Speciellt när man känner mycket, ledsamhet till exempel. 
 
→ Koka en kopp te och läs en bok. Sitt för dig själv och förtrolla dig till en annan värld genom boken. 
 
→  Smsa en kompis och fråga om hen vill gå en promenad med dig. 
 
→ Pyssla. Var kreativ. Det funkar ofta! 
 
→  Plocka en bukett blommor och ställ på köksbordet eller på fönsterkarmen. 
 
→ Kolla på roliga youtubeklipp. Roliga djur eller knasiga sketcher är en bra medicin mot sorg. 
 
→  Gråt. 
 
 
 

Sommarlista

2015-06-03
20:40:00
Såg att Sandra hade lagt ut en så himla fin sommarlista på sin blogg så jag kände att jag snor den. Passar ju bra nu när det endast är en vecka kvar till sommarlov. 
 
 
 
Några bilder från sommaren 2014 ↑
 
 Mina planer för sommaren:
 
Först och främst ska jag bara ta det så lugnt som möjligt, vila ut och liksom återhämta mig lite. Sedan väntar ett konfirmationsläger, möjligtvis en sväng till Tyskland och såklart så ska jag även vara i Skåne där jag har min slänkt och är varje sommar. Annars ska jag läsa massor av böcker, kolla på filmer, äta gott, vara med fina människor, lyssna på bra musik, bada, äta glass, cykla, ha pickninck och annat somrigt. 
 
Bästa sommarstället:
 
Mitt smultronställe nere i Skåne helt klart. Har spenderat så många somrar där och jag kan verkligen inte tänka mig ett bättre sommarställe än det. 
 
Favoritsommarblomman:
 
Hundkex kanske? Känns så somrigt. 
 
Här badar jag helst:
 
Ni kanske inte visste det men jag är badkruka så helst håller jag mig på land. Men när jag väl badar så är det i Skåne vid bryggan. 
 
Hur länge ska du vara ledig?
 
Tio veckor är det väl?
 
Vad ser du mest fram emot?
 
Att vara i Skåne<3 Hur många gånger har jag skrivit Skåne i detta blogginlägg egentligen?
 
Vad kommer du köpa inför semestern?
 
Behöver allt vad sommarkläder innebär. Klänningar, kjolar, t-shirts, shorts och sådant. 
 
Det här lyssnar jag på i sommar:
 
Håkan Hellström. Vad annars? Helst en Midsommarnattsdröm eller Uppsnärjd i det blå. Ulriks nya album kommer jag såklart också spela sönder. 
 
Favoritsommardoft:
 
Saltvatten, nyplockade jordgubbar, doften av tidig sommarmorgon när solen är påväg upp och grillad mat. Åh. 
 
Hur kommer du att göra dig illa?
 
Uppkliade myggbett, skärsår av en och annan sten som jag alltid trampar på när jag (väl) badar och säkert massa annat. Kanske lite skrubbsår och blåmärken här och var också. 
 
Vad oroar du dig för?
 
Att jag kommer sitta där i Augusti när hösten smyger sig på och skolan börjar om några dagar och tänker att jag inte har gjort någonting vettigt under mitt sommarlov. Men så ska vi inte tänka. 
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
 
Jag hoppas självklart på att jag kommer minnas den som en fin semester där jag verkligen vilat ut mig och är redo att börja skolan och sista året i grundskolan. 
 
Den ultimata sommardagen: 
 
Om jag befinner mig i Skåne vilket jag gör största delen av sommaren så vaknar jag runt åtta, äter frukost i en solkysst säng, ligger i hängmattan och läser böcker, cyklar till mormor och äter lunch, plockar massa bär och lägger det i en skål yoghurt, cyklar långt, trampar, trampar, trampar. Om det är varmt kanske jag tar ett dopp, annars cyklar jag hem igen och kollar på film. Sedan blir det kväll och middagsdags. Vi äter god mat samtidigt som kvällssolens strålar lyser. Efter maten cyklar vi ner till hamnen och köper glass som vi äter ute på piren. Kortfattat. 

Första juni

2015-06-01
18:28:03
 
Så var det måndag igen, helgerna går alltid lika fort. Men det gör inte så mycket nu då det snart är sommarlov. Det är liksom redan juni, känns så konstigt. Imorse när jag vaknade regnade det och kändes verkligen inte som sommar. Men nu skiner solen och sommarkänslorna stiger iallafall litegrann. Så det känns fint. Något annat som är väldigt vackert är våra grannars syrener som hänger in i vår trädgård (↑↑).  Så himla fint och vårigt/somrigt. Annars har jag ganska svårt att sätta ord på mina känslor just nu, ena dagen känns allt jättebra och dagen därpå kan jag känna mig jätteledsen och irriterad på allt. Blir lätt så ibland. Nu har jag iallafall ganska precis bytt om till mjukiskläder och ska snart äta middag tror jag. Imorgon är det dags för näst sista dagen på praoen, går så himla fort. Men aja. Ha det bäst<3 Pyss. 

RSS 2.0