Skriva ner sina tankar

2014-03-30
21:17:00
Innan jag somnar brukar jag ofta ta fram en anteckningsbok och skriva ner allt jag tänker på. Fina ord, saker som olika artister sjunger, saker folk har sagt till mig under dagen, egna ord. Jag skriver ner allt och det får mig att sova mycket bättre. Man liksom släpper ut alla ord ur hjärnan och ger plats för sömn. Prova det om ni inte kan somna, stäng av mobilen, släck lampan, tänd ett ljus om du vill och skriv skriv skriv skriv.. skriv och.. skriv....

Smoothie lover

2014-03-30
12:36:35
En halv banan, vaniljyoghurt och blåbär
Detta måste vara den godaste Smoothien ever, så himla god, enkel och mättande. Prova prova prova

Veronica Maggio!♥

2014-03-29
23:14:43
 
 
 
 
 
 
 

Trevlig kväll

2014-03-29
21:45:41
Kände för att titta in här och säga hej, hoppas att ni får en fortsatt fin kväll. Kärlek /Tora♥

Paris gator

2014-03-29
11:24:22
Fyra mysiga bilder som är tagna i Paris, åh saknar det lite. Ser ni de två på sisa bilden som håller handen och ska gå över gatan? Så söta!♥

BJ Frozen Yoghurt

2014-03-29
11:10:15
Har ni smakat detta?? Jag köpte en igår och den var väl helt okej. Den smakar som vanlig glass, men värt att smaka tycker jag nog :)

Spring

2014-03-28
22:13:09
Universums stelaste bild, men jag är så glad att solen har tittat fram idag. Våren är påväg, förlåt att jag tjatar men kan inte vara den ända som blir glad? VÅR!
 

Vart kan man hitta mig då?

2014-03-28
22:10:49
Twitter- Ja, twitter twitter twitter.. Heter @tora_hansson där så följ mig om ni vill se mina mycket intressanta tweets, följer alltid tillbaka!
 
Instagram- Jag heter @tora_hansson där med, så följ följ följ  FÖLJ. Följer tillbaks alla ;). NI kan ju försöka att följa min privata (@torahanssonprivat) och känna er megacoola om jag godkänner er. 
 
Kik- På kik heter jag @toraahh så där kan ni kontakta mig väldigt smidigt. Skicka bara iväg ett meddelande så svarar jag påengång, haha svarar tre sekunder efter det skickats, lovar er.
 
Snapchat- Snapa mig, jag heter @toraahh där så det är bara att köra.. Älskar verkligen snapchat, så kul och beroendeframkallande (tyvärr).
 
Dessa fyra ställerna finns jag på och där når ni mig lättast. Jag har även mail (torablogg@hotmail.se), Youtube, Videofym, Skype och sådana ointressanta saker som man inte använder så mycket. Så när jag inte uppdaterar bloggen kan jag mycket väl sitta och kuckilura på något av dessa ställen

Smoothie

2014-03-27
20:02:00
Jag har kommit in i någon "Smoothie period" igen, blir galen om vi inte har bär och banan hemma.. haha.. Här på bilderna ser ni iallafall smoothien jag och Hanna knåpade ihop idag, det är med hallon, kiwi, vindruvor och vaniljyoghurt. Den var väldigt fast eller vad man ska säga och blev lite glasskoncistens (hur fan stavas det?) på den. Men smoothie är hur gott som helt iallafall ;)

Stay Strong

2014-03-25
21:57:22
Jag vet hur det känns när bröstkorgen slits sönder av ångest, jag vet hur det känns att vilja gråta men inte kunna för alla känslorna bara stannar kvar inom dig, jag vet hur det känns när man mår skitdåligt utan att riktigt veta varför. Men vilken fas man än är i i livet och hur dåligt allt känns måste du komma ihåg att allt ordnar sig tillslut. Saker blir bättre med tiden, fortsätt bara simma så löser sig allt.. Jag lovar! Vet att du hört detta förut men ja... stay strong♥

A smile is the best make up

2014-03-25
21:33:11
 
Så stora komplex över mina tänder men det är dom tänderna jag har och snart sitter det en räls över dom.. nervöst..!
Idag har jag varit i skolan från klockan åtta till klockan sex, halleluhja (hur stavas det?)! Efter skolan proppade jag i mig massa mat och har precis kollat på Top Model Sverige, bäst! Så min dag har varit ganska tråkig och jag har varit ganska arg mot slutet, men det börjar bli bättre.. ska bli så skönt att sova.. Puss på er finisar, vi hörs!♥

Random skolfrågor

2014-03-24
22:00:18

Är du en plugghäst? Nej, det skulle jag inte kalla mig! 

Gillar du Skolan? Jadå, den kan vara tung ibland och jag hatar plugg osv men det är väl bra långsiktigt.. 

Hatar du något ämne? Gillar inte Matte och No..

Har du bra lärare? Ja det har jag

Har du pluggat en vecka innan prov? Nej, inte i sjuan haha.. *duktig*

Har du bra betyg? Ähm.. Mellanbra!

Gillar du ditt Schema? Jadå!

Har du mycket raster? Inte så, eller korta 10 minutersraster mellan lektionerna och en lunchrast på 40- 80 minuter typ

Brukar du skolka? Nope!

Vilken skola går du i? Vinstagårdsskolan


Längtan

2014-03-24
18:03:11
Alltså vädret, det har varit såå fint hela dagen och det gör mig så glad. Man längtar ju bara ännu mer till sommaren nu, alltså tänk er sena sommarkvällar i solnedgången med en kamera i handen, glass i solen, sommarkläder..  haha läängtar! Men vi får vänta lite till

White

2014-03-23
22:06:24
 
 
Och nu är mina naglar vita, ljust, vårigt och frääsht!♥

Att trycka ner någon via internet

2014-03-23
17:25:00
Nätmobbning ökar mer och mer i dagens samhälle, var tjedje ungdom är eller har varit utsatt. Siffrorna på antalet som tar livet av sig pga nätet stiger mer och mer, för ni alla har väl alla hört om 14 åriga Hannah som i Storbritanien hängde sig själv pga nätmobbning? Hon fick höra hemska ord som "Hoppas du får Cancer" "Gör oss alla en tjänst och ta livet av dig" "Din feta slyna" osv.. Det är seriöst inte okej, det har gått för långt. För visst är det mycket enklare att vara takig mot någon bakom en skärm? Och där är det också helt okej att spy ut massa skit på andra? Ja, för på internet gör det ju inte lika ont. På internet får man skriva vad som helst till vem som helst. Puh.. skitsnack.  Dock verkar det finnas folk som tänker så, eller jag vet att det finns det. Jag tror att det handlar om osäkerhet, avundsjuka, ouppfostran osv hos mobbarna. Att de inte riktigt känner sig själva, mår dåligt eller kanske själva blivit utsatta för liknande. Det är ju synd om dom men vi kan inte ta det som en ursäkt, vi kan inte sitta där och lyssna när mobbaren, som tryckt ner dig via internet säger "Men jag har det svårt",sedan se hur den personen får en klapp på ryggen och ett "Jag förstår att du gjort som du gjort, du har det ju svårt hemma.." Skrattretande..
 
Det är så himla fegt av folk att bakom en skärm sitta och skriva massa äckliga saker till andra, och sedan irl inte kunna stå för det. Jag blir så arg och finner verkligen inga ord. 
För hur skulle du känna om det var du som fick dedär smsen där du blir kallad hora? Eller får reda på att några hemska jävlar har gjort en gruppkonversation på kik där de snackar skit om dig och kallar dig fjolla? Hur skulle du känna om det var du som dagligen blev matad med hat på ask.fm? Hur skulle du känna om det var du som fick höra "Ta livet av dig"? Sug på den karamallen vettja. 
Alltså tänk dig att du varje dag har känslan av att bara vilja dö, av att känna att du inte orkar mer pga att någon eller flera skriver dumma saker till sig. BAKOM EN SKÄRM? Tänk att det är du som googlar hur man tar livet av sig på bästa sätt? Tänk om det var du som stog och rotade i badrumsskåpet efter tabletter eller drog en kviv mot huden och såg blodet rinna.  Du skulle inte må så bra som du tydligen tänker när du skriver såna saker till andra och får andra att känna och göra så.
 
Eller ännu värre, tänk om det var din syster som varje dag fick stå ut med dendär kniven i ryggen, om det var hon som blev utsatt för allt. Som fick nya kikkonversationer varje dag med långa meddelanden om hur fel hon är och hur misslyckad hon är. Att hon är så jävla ful och att hon är en hora. Du skulle må så jävla dåligt. Och inte minst hon, din syster.
 
Vi måste börja se verkligheten lite här, händer något dig måste du komma ihåg att inte ta åt dig, prata med någon och om det är riktigt grovt polisanmäler du. Detta kan inte fortsätta, det har gått för långt. 
 
Tänk på vad du skriver till andra på internet för det kan få så stora konsekvenser och det vill vi inte, är helt tagen av hur långt detta faktiskt har gått och det är liksom internet som orsakat allt. Skulle det inte vara skitkul att när vi blir stora kunna säga "När jag var liten mobbade man varandra via internet, fånigt va?". 
Internet är en fantastisk plats med många möjligheter, vi kan bli kända bloggare, slå igenom på youtube, hitta kärleken, få flera hundra följare på Instagram osv, men det är farligt också. Använd inte Internet på fel sätt, var inte rädd men använd det rätt. Inte som ett forum där du får klanka ner på andra, var snäll och ge andra komplimanger istället.
 
Var snäll mot andra via internet, det är så himla viktigt. Tänk även på att se på andra och verkligen se till att dina nära mår bra, du vet inte om din bästa kompis blir mobbad via internet varje dag, hon kanske inte berättar för dig? Tänk om din kusin har självmordstankar pga att varje gång hon loggar in på facebook kommer hotande meddelanden upp.. Ett "hur mår du" kan förändra allt..
Jag tar inte åt mig om någon är taskig, jag vet hur det känns att ta hårda ord via intenet, det gör ont. 
Men du kommer alltid komma längre än dom som bara vill trycka ner dig, det är alltid så. Dom kommer ingenstans.
 
Nu gör vi detta tillsamans, bort med internetmobbning och TÄNK.PÅ.VAD.DU.SÄGER.OCH.SKRIVER.TILL.ANDRA.PÅ.INTERNET.

Jeans jacka

2014-03-23
11:44:00
Rotade fram denhär Jeansjackan som jag köpte förra året och kan verkligen inte bestämma mig om jag älskar eller hatar den.. Vad tycker ni?

Lördag

2014-03-22
12:34:50
 
Mina dagliga frukostbilder, haha..
Tjenare på er gobitar! Denna dag bjuder på sol och värme, perfekt! Nu ska jag nog ta tag i lite skitplugg, ha en fin dag
 

Extra lång helg

2014-03-21
23:11:33
Wooho! Jag är ledig idag och på måndag så det blir fyra dagars ledighet, men hur najs? Det blev ingen sovmorgon för mig då jag hade utvecklingssamtal imorse, det gick bra haha.. Nu är jag supertrött och ganska irriterad, så sovsött allihop♥

♥♥♥

2014-03-21
09:49:21
Du kanske inte når den du vill nå men du når mig
 
Akta dig för människor, för människor gör en illa om dom kan
 
Så om hon viskar hur mycket hon älskar dig, pay no mind för ingen kan vilja ha dig mer än mig
 
För jag vet att den här natten kommer döda mig om jag inte får vara med dig
 
 
Och jag skulle ringt dig ikväll men handen fastnade framför mig. Och jag skulle sagt "jag älskar dig" men stolthet kom i vägen
 
 
Känslorna faller fritt på midnattsgatorna för vem skulle bry sig om våra hjärtan blev förstörda
 
Alla citat är från Håkan-låtar, så underbar den mannen är alltså
 

Photos

2014-03-20
19:01:00
Mina fina bilder på väggen som nu sitter som ett hjärta, pryder så fint och väcker många fina minnen♥

De senaste dagarna

2014-03-19
21:50:30
Det har inte alls varit bra uppdatering här de senaste dagarna. Jag måste få skylla på plugg, för vi har en hel del nu och det är tungt, hoppas att ni förstår det. Skolan tar verkligen kol på mig ibland och det suger. Men annars då? Några positiva saker just nu: Jag är ledig fredag och måndag, Jag har börjat äta mycket bättre de senaste veckorna, Jag mår bättre, bättre och bättre för varje dag som går. Några minus: Jag har prov imorgon, Jag måste plugga när jag är ledig och Uppdateringen här är piss. Hur mår ni? Bra hoppas jag! Vi hörs, puss hörrni♥

Fortsätt

2014-03-17
08:14:32
 
 

Forever 21

2014-03-17
08:08:26
 
 Har på mig denna gobiten idag som köptes i Paris inne på Forever 21

Mer från Paris

2014-03-16
10:00:02
Här har vi den... Louvren
Massa lås på broar över floden Sien
Man tog sig ju fram på lite olika sätt.. haha
Att promenera och se dessa fina gator är sagolikt
Massa små turistbutiker överallt i staden
Precis utanför hotellet
 
 
Något speciellt ni vill se från min resa?

Godmorgon

2014-03-16
09:52:14
Godmorgon alla sötnosar! Hoppas att eran dag blir bra♥

Pink

2014-03-15
18:22:52
Rosa naglar idag, det var ett tag sedan faktiskt!♥

Handen i fickan fast jag bryr mig

2014-03-15
15:54:00
 
 

Vår eller vinter?

2014-03-15
12:11:00
Att se snö, blåst och vinter när man drar upp rullgardinen var inte det trevligaste, förstörde ju min dag ganska rejält. Men det ser ut som att snön försvinner, solen skiner just nu och små vårblommor har växt upp ur marken. Nu kan våren stanna här. 

Känn ingen sorg

2014-03-14
22:38:33
Har ägnat denna kvällen åt att kolla på den här fantastiska filmen, "Känn Ingen Sorg". har velat se den väldigt länge då jag tyckt att den verkat bra, vilket den absolut var. Den är utspelad på Håkan Hellströms låttexter så många av hans låtar är med, den är inspelad i Göteborg och är allmänt fin. Kärlek, vänskap och svek. Värd att se och det går inte att hålla ett öga torrt

Eiffeltornet

2014-03-14
17:06:34
När jag var i Paris för någon vecka sedan köpte jag med mig ett litet Eiffeltorn hem, såklart! Det står brevid mig när jag sover så jag minns den underbara staden♥
 

Mina bästa pluggtips

2014-03-12
21:56:00
Jag gillar verkligen inte att plugga, blir alltid att jag läser igenom läxan sista kvällen. vilket inte alls är bra. Min motivation för skolan har varit så sjukt låg genom hela sjuan. Vill ha bra betyg, vem vill inte det? Men nu tänkte jag iallafall ge er mina bästa pluggtips som jag måste börja tänka lite mer på.
 
 ♥Bestäm tid: Att sitta och stressplugga sista kvällen som jag gör är inte så kul, man blir så stressad och kroppen mår inte alls bra av det. Så att sätta upp tid på när man ska plugga och hur länge redan när man får läxan är amazing. Kom även ihåg att ta pauser ibland då hjärnan måste få tid att vila, ni kan plugga i en halvtimme och sedan vila i tio minuter, plugga i en halvtimme, vila tio minuter och runt så. 
 
♥Peppa dig själv: Detta är oerhört viktigt och jag vet att de flesta är dåliga på den här punkten. Men att peppa sig själv och uppmana sig själv om att man klarar detta och istället för att tänka "Fan asså jag kommer få f" ska du istället tänka "Jag klarar detta"
 
♥Skjut inte fram: Kan vara den svåraste punkten men en av de viktigaste, jag skjuter som sagt alltid fram mitt plugg till sista kvällen. Det brukar oftast vara så att precis när jag får reda på ett provdatum, får en läxa osv tänker jag "nu ska jag göra bra ifrån mig och börja plugga redan idag". När jag väl kommer hem är jag så trött och skjuter fram allt mer, så sitter man där dagen innan och fattar inte ett ända skit. Så att börja i tid och inte skjuta fram är ett tips. Svårt men värt. 
 
 
♥Sätt upp egna frågor till dig själv: Ska du ha prov på Kristendomen och har fått en antal sidor som du verkligen inte fattar något av även om du läser flera gånger? Det är onödigt att bara läsa, läsa och läsa timmar i sträck för du tjänar inte ett skit på då det slutar med att du slöddläser (säger man så) och börjar tänka på annat, så istället kan du, en kompis eller förälder skriva upp frågor om texten som du själv får svara på. Man lär sig megamycket på det sättet. 
 
♥Lägg undan mobilen och stäng av datorn: Detta är A&O, vi är ju väldigt beroende av våra mobiler och vill gärna ha dom tillgängliga, men att ha datorn uppe framför sig är inte alls smart (om inte den behövs till skolarbetet). Stäng av mobilen och datorn och fokusera på högen av plugg. 
 
♥Sov, ät och rör på dig: Denna punkten är viktiiig, du kan inte ta skolan före dig. Never. Att du mår bra är det viktigaste, i alla lägen. Se till att du äter bra, rör på dig lite varje dag och får mycket sömn. Att plugga röven av sig till ett prov halva nätter och tar det före skolan så man får kanske tre timmars sömn natten innan provdagen är nästan värre än att inte plugga någonting. Om du inte får sömn orkar inte hjärnan tänka och det resulterar oftast dåligt. Så ta hand om dig själv, är, sov och motionera. 
Sådärja, hoppas att ni blev lite mer motiverade till Skolan nu och tänk på hur viktig skolan egentligen är, det är eran framtid, chansen för er att leva era drömmar. Ingen lärare i hela världen har någon satt betyg på dig, det är du som sätter ditt betyg så skriver läraren in en bokstav. Ta skolan på allvar
 

En vanlig dag

2014-03-12
20:36:00
 
Som rubriken lyder har min dag varit ganska vanlig, gick till skolan, hade vanliga lektioner och gick hem. Men efter skolan var jag med Malin och åkte bräda, vi åkte i någon timme kanske. Jag tycker verkligen om det, dock är jag inte så bra men det är så skönt att släppa allt och känna vinden fladdra i håret, haha. La ut en video på Instagram och där ser man verkligen hur dålig jag är, men men.Nu har jag precis kollat på Top Model Sweden, oh sjukt bra! Brukar inte följa det men iår gör jag faktikt der och man blir helt beroende, Ellinor är bäst. Sjukt jävla fin. Men ni får ha en bra kväll♥

Vårkänslor

2014-03-08
17:26:15
Åh vädret idag alltså! Helt underbart, man blir glad. Solen skiner och fåglarna kvittrar, som det ska vara. Vi köpte lite bakverk i Vällingby som vi åt ute i solen, så mysigt♥♥

Lördag 8 Mars 2014

2014-03-08
12:34:57
Inte varje dag man äter en tallrik med Thai till frulle, men mat är alltid godare dagen efter tycker jag. Idag ska jag till Vällingby tror jag men annars har jag inga planer. Solen skiner så det får jag nog ta vara på, ha en fin dag♥♥

Stay Strong

2014-03-07
23:24:00
Vännen, du är stark. Du kanske har fått ditt hjärta krossat, inte riktigt klarar av skolan, bråkar med en kompis, har komplex över din kropp eller mår allmänt dåligt. 
Men ställ sig i spegeln, och kolla.
Kolla in i dina ögon, rakt in.
Tänk på allt du sett med dessa ögon, och på alla tårar du fällt.
På alla sömnlösa nätter och allt oroande.
Tänk på alla hårda ord som gjort ont, på alla prov du pluggat till. 
Kolla på dina händer. 
Tänk allt du har greppat med de och hur många dörrar du öppnat, till nya platser du aldrig besökt innan.
Lägg handen på ditt hjärta och känn alla små hjärteslag. 
Tänk på alla beslut du har tagit genom livet, och hur mycket det har ledit till. 
Tänk på hur många steg dina ben har tagit och hur många gånger du rest dig upp igen. 
Kolla på dig. 
Du kanske inte är perfekt, för det är ingen. 
Ingen är perfekt, INGEN. 
Men du är ju du. 
Smal mage eller inte? Vem bryr sig? 
Kurvor eller ej? Vem fan tänker ens på det? 
Bara du.
Det är bara du som sitter och pekar ut fel på dig själv.
Tänk istället på allt bra du gjort. 
Alla skratt.
Alla glädjerus.
Kolla rakt på din mun och dra på smilegroparna. LE.
För det är du värd, ett leende.
Fortsätt le
Sluta aldrig le.
Tänk nu på allt du kämpat för.
På allt du gått igenom. 
Att du fortfarande kan stå där och ler är magiskt. 
Du är stark darling.

Mat i Paris

2014-03-07
23:07:00
I Paris åt  vi massa god mat, vad annars?. Lite annorlunda men mat är ju livet så därför tänkte jag visa er lite av allt vi åt, here we go!
Fransk löksoppa: Detta var hur gott som helst, det är en soppa med bröd och ost. Så gott, ni måste prova det
Crepes: Det första vi gjorde var att svänga in på ett Cafe som låg mittemot donken.. Där åt jag en jättegod men mättande crepe med banan och nutella. Gott men somsagt mättande så jag orkade inte hela. I massa små gatuhörn såldes detta också, mums mums
Hamburgare med med fransk stil: En hamburgare med pommes och sallad, vad mer ska man säga? Den skulle ha en lite "Fransk touch" men jag tycker att den var som en vanlig jäkla hamnurgare.. vilket det var.. God Hamburgare
Creme Brule: Alltså hur gott är inte detta? Dör lite varje gång jag äter det, och allt tryckte jag i mig en och annan under resans gång. Det är så gott med den knapriga och hårda ovansidan och den mjuka och goda (som jag) innersidan om man nu säger så. Smaka det. 
Lite bröd: Ja bröd är la gott. Måste man ju ha med här.
 
Vi åt såklart massa mer, men ni får väl helt enkelt åka dit själva och käka massor. 

Macaroons

2014-03-07
19:54:01
Hur fina är inte dessa små gobitar? De är köpta i Paris såklart och uppätna nu (inte så himla gott) men var ju tvungen att fota lite, för fina att titta på är dom

Onsdaag

2014-03-05
17:06:00
Sitter och har skittråkigt nu efter en lång skoldag. Ska försöka fixa bättre och finare inlägg snart♥♥ Vi hörs

Sjukling

2014-03-04
15:53:57
Varit hemma från skolan igår och idag, mår mycket bättre idag så imorgon blir det skola. Har inte gjort så mycket, försökt att plugga lite matte som går sådär.. Är verkligen inte bra på matte, hade prov idag som jag missade så får antagligen göra det imorgon. Det är fördjupningsprov så har liksom redan klarat E, klart man vill ha mer än E men det är inte värsta grejen om jag inte klarar det. Får göra mitt bästa och fortsätta plugga. 
 
Som ni kanske märkt har jag bloggtorka så ni får gärna komma med tips på vad jag kan blogga om. Tips, mat, musik, kläder, mer vardag? 

Paris part une

2014-03-01
22:32:00
En turistbuss. Vi åkte ingen buss utan tog oss fram till fots, flera mil per dag blev det allt
Sätt massor av fina delar av staden
Mycket bra med karta tycker vi nog
Triumph bågen bakom all den knäppa trafiken
Fina Notre-dame 

Vi kommer alltid ha Paris

2014-03-01
00:58:00
Hejsan!! Som ni märkt har bloggen stått stilla i några dagar nu, de flesta kanske vet varför? :) Jag har nämligen varit i Paris, fina stad!! Var där med Mamma och Mormor, så himla mysigt. Vi hann med en del kul, kommer blogga massa från resan då jag har massor av bilder, bra va? Känns såklart skönt att vara hemma men samtidigt tråkigt, saknar alla mysiga utecafe'er, de små fina gatorna osv.. Nu är jag iallafall hemma, så ni vet om det♥
 

RSS 2.0